Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti se rodí děti se speciálním X-faktorem, který jim dává nadpřirozenou sílu - ničivý laserový pohled, schopnost přesouvat předměty nebo ovládat počasí. Pro obyčejné lidi je těžké mutanty akceptovat, aniž by se jich báli. Profesor Xavier (Patrick Stewart), celosvětově uznávaný telepat - mutant, proto zřídí speciální školu a jeho záměrem je naučit mutanty zacházet se svými schopnostmi tak, aby z nich lidé neměli strach. Ne všichni mutanti jsou však ochotni přizpůsobit se, neboť nevěří, že by spolu lidé a mutanti mohli žít. Skupina X-men teď musí před těmito tvory lidstvo ochránit, protože jejich šéf, podlý Magneto (Ian McKellen), má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (872)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

To už je to šest let? Ani se mi tomu nechce věřit, že je to tak dlouho co jsem si sedl k HBO a nechal se poprvé vtáhnout do světa mutantů. Singer upoutá diváka už na začátku vzpomínkovou scénou z Polska roku 1944, kde vidíme tehdy ještě chlapce, který se v židovském ghettu snaží dostat zpět ke svým rodičům. Úchvatný začátek. Postupné setkávání s ostatními mutanty a jejich představování ukazuje Singerův obrovský talent. Charaktery jsou skvěle napsané a diváka opravdu zajímá co se s nimi stane. Po herecké stránce se X-MENům nedá také nic vytknout. Hugh Jackman se objevil jako blesk z čistého nebe a jeho Wolverine byl zahraný perfektně. Mrazivě magnetický Ian McKellen se překvapivě zhostil role největšího hláškaře ve filmu a Famke Janssen se mi ze všech dílu tady zdá nejhezčí (Wolverina plně chápu ;). Dřív jsem dával za 4 ale po pečlivém uvažování jsem to změnil. Za tak propracovanou psychologii si to totiž nejvyšší skóre zaslouží. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, takže můžu hodnotit jenom film a myslím si, že je ho Singer zvládnul fakt velmi dobře. Režie, kamera, muzika, herecké výkony - všechno do sebe přesně pasuje. A triky jsou tak dobré, že mě v průběhu filmu ani nenapadlo jak jsou udělaný, protože jsem jim věřil. Dlouho jsem chodil bez zájmu kolem tohohle obalu v půjčovně a můžu říct, že to byla chyba. U dvojky už váhat nebudu :-) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Studené (vizuálně) a dějově velmi přímočaré (pozoruhodně krátká stopáž) s přihlédnutím k tomu, kolik hlavních hrdinů se nám zde vlastně představuje. Singerova režie je chytrá a zručná a tímhle dílem nastartoval jednu z nejlepších komiksových ság. Každá z postav je zajímavá, atraktivní a emocionálně přitažlivá, takže si snad každý divák musí najít své oblíbence. Technicky samozřejmě v pořádku, ačkoliv oproti dalším dílům je krásně patrné, že dostaly razantně přidáno z kasičky (filtry, nabušené efekty). Nejen proto působí jednička X-menů příjemně komorním a minimalistickým dojmem a jde úplně jiným směrem, nežli megafilmy typu Avengers, či Batman. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ve svých jedenácti letech jsem si X-meny vcelku oblíbil. Svůj komiksový příběh se ve mně docela ujal a já se bavil. Sice to nebyl žádný zázrak, ale tenkrát to všechno s komiksovými hrdiny začínalo a já koukal na hrdiny, kteří měli schopnosti, o kterých jsem vždycky jenom snil a maximálně četl, i když komiks o X-Menech jsem zrovna nikdy nečetl a ani dnes mě to nijak neláká. Zábava to ale je, akce je požehnaně a důkaz toho, že vznikla celá trilogie dokazuje, že právě tenhle příběh je jeden z mála těch komiksových, které dokázali bavit, mě určitě, ale že by mě to lákalo dál, to už moc ne. --- Pokud mají něco, co zadrží naši stíhačku, zaslouží si nás chytit. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

V niektorých momentoch až okato kričalo do očí, že námetom boli komiksové zošity. Pastva pre oči pre každého milovníka sci-fi. Aj napriek násilnostiam film ako celok pôsobil nenásilne, verím že i vďaka skvelým výkonom Iana McKellena, stelesňujúceho zlo na jednej strane a Patricka Stewarta, ktorý je vodcom klaďasov. Avšak ešte o polovicu ich prevýšil famózny Hugh Jackman v úlohe Logana - Rosomáka. Neviem však, či bolo práve najšťastnejším riešením v českom dabingu používať preklady typu : Rosomák, Šavlozubý a hlavne Bouře. Ešteže Mystique nepreložili ako Mystická ... ))) 4 * ()

Galerie (130)

Zajímavosti (100)

  • Ve scéně Světového Summitu na Liberty Islandu hráli "krále a královnu Polska" otec a nevlastní matka Bryana Singera. (fannah)
  • Halle Berry (Storm) má v tomto filmu (v souladu s komiksem) africký přízvuk. V pokračováních jej ale už nepoužila. (fannah)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno