Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Vrchol disneyovské seriálové tvorby, spolu s Duck Tales samozřejmě, který tak trochu předznamenal ty bizarní převrácené Hasbro projekty a jiné merchant filmy a seriály.. Gumídci se totiž údajně zrodili v hlavě Michaela Eisnera před miskou oblíbených gumových medvídků, přičemž další motivy byly převzaty samozřejmě z ikonické Sněhurky a sedmi trpaslíků, na niž se velmi zdárně ve většině epizod i okázale odkazuje.. Mě osobně ovšem nesmírně baví ta tichá, jakkoli hravě samoúčelná, intertextualita.. ()

Bones! 

všechny recenze uživatele

No, tak tady je těch pět hvězdiček asi především tak trochu z nostalgie, ale nemohu zapomenout na to, jak jsem jako malý"omdléval"blažeností, když jsem slyšel titulní písničku(S trochou dávkou nadsázky, samozřejmě)..:-).Na to se prostě nezapomíná a tím pádem rozhodování mezi zcela zaslouženými 4* a trochu nadstandartními 5* je velice snadné... ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Z pôvodných 4hviezd dvýham na 5, pretože Gumimaci mi v nejakom slova zmysle ovplyvnili život :D (po zhliadnutí som pil vodu so sirupom (gumidžús) z najmenšej flašky Unicumu, a skákal som po byťe, kým mi zásoby nedošli... = pôsobivosť rozprávky: 100%) ps: mal som dokonca aj nejaký medál s ich obrázkom, mám pocit že symbolizoval ten drevený z rozprávky :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ako malý chalan som sa na tento kreslený seriál od Walta Disneyho vždy veľmi rád pozeral. Zdalo sa mi to také pohodičkové. Malá komunita medvedích škriatkov, ktorá si spokojne nažívala v lesoch stredovekej Británie. Ich úhlavným nepriateľom bol lord Igor a jeho tlupa sprostých obrov. S tými si však "Gumkáči" vedeli vždy poradiť. Až teraz v dospelosti mi dochádza, že táto podivná animovaná partička bola vlastne len banda feťákov závislých na metamfetamíne. Bez silne stimulačného nápoja, ktorému hovorili gumidžús, neboli schopní takmer žiadnej akcie. Bez neho by nedokázali fungovať. Jednoznačne boli na ňom závislí. *** ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně druhá nejlepší a nejmilejší Disneyovka na pokračování jaká kdy byla natočena. Samozřejmě až po nepřekonatelných Kačerech, těm se jen tak nic už dnes nevyrovná. Poprvé jsem je tady u nás spatřil snad někdy začátkem devadesátých let, takže někdy v mých dvanácti letech. Ale i přesto Gumídci v sobě zkrývali nádherný a neuvěřitelný svět fantazie a kouzel, zlo navzájem se proplétané a doplňující s dobrem, výborný a nezapomenutelný hudební doprovod a dále tam byli i skvělý záporáci jako Ignor, Tupouni a hlavně Stoupa. Tak to má si myslím u dětských animovanách filmů být, a mělo by to tak alespoň někdy fungovat. Co myslíte? Jako taková malá třešnička na dortu se vždy definitivním rozzuzlením všech jejich příběhů byla ta jejich hopsinková šťávička. Mňam, mňam. „Vaše knížecí Ignorantstvo". Krásná hláška. Srdcovka a opravdový dětský bonbónek to tenkrát byl..že? ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Bylo natočeno celkem 95 epizod, které daly dohromady 65 dílů. 30 dílů je totiž složeno ze dvou epizod. V České republice bylo do konce roku 2010 odvysíláno 81 epizod v 52 dílech, v únoru 2011 pak TV Barrandov v pořadu Animáček odvysílala i zbylých 13 dílů, zahrnujících 14 epizod. (max21)

Reklama

Reklama