Reklama

Reklama

Série(7) / Epizody(121)

Tlustý cynický kocour, který zbožňuje italské těstoviny, nenávidí sport a pondělky, sleduje televizi, ať dávají cokoli, ponižuje svého majitele a pohrdá psy. Vychytralá potvůrka, se smyslem pro anglický humor stejně jako nejstarší banánové gagy. Sebevědomý, cynický, lehce ješitný a hlavně nejtlustší kočičí elegán v historii, pán domu i ledničky. Kocour Garfield – král postaviček komiksového stripu. Narodil se v roce 1978 z pera a z čisté lásky kreslíře Jima Davise, kdy jeho tříokénkové kreslené historky začaly vycházet v novinách. V té době netušil, že se stane světovým fenoménem a jednou ho bude denně číst více než 220 milionů fanoušků v 250 zemích světa. I české čtenáře provází tato svérázná postavička na stránkách některých deníků i samostatných knížek už několik let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Už podle mého avataru je asi zřejmé, že Garfield, ten cynický, sebestředný, líný a sarkastický kocour, je můj životní vzor, a Daviesovi komiksové stripy patří mezi to nejlepší, co dokážou komiksy nabídnout- miluju ten humor. Z něho toho v tomto seriálu moc nezbylo, inu tvůrci (a hlavně producenti) si řekli, že dětský divák by takovou várku ironie asi nerozdýchal a tak udělali z Garfielda jen tak trochu nerudného kocoura. Jenže v porovnání s tím, co za zrůdnosti udělali z toho tlustýho kocoura soudruzi po roce 2000, je toto ještě pořád masterpiece. Navíc miluju dabing Vladimíra Čecha, i ze samotných stripů na mě Garfield promlouvá přesně jeho hlasem. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, Garfield a jeho přátelé. Česká televize uvádí americký seriál. MY! JSME! RÁDi RÁDI! ŽE!  JSTE!  S NÁMI!  Vezem ti písničky z planet! Jen doufám, že máte dost špaget.  Neboj!  Hledáme zem, kde se lidé umí bavit.  Hádejte, jak asi budem dneska slavit.  Tancem!  Smím prosit? A láskou!  Až potom. Jídlem!  To jistě. Co chceš více?  Chci herce.  My taky!  Překvápka!  Všech druhů!  A vtípky!  A klípky!  Salonů!  Našli jsme zem, kde se lidé dobře baví.  Hádejte s kým asi lidi rádi slaví.  Garfield nás v žádné síni neunaví.  Už jsme tady!  Jediný kreslený pořad, kde máte záruku, že se vám peníze dvojnásob vrátí.  Touhle znělkou začínal animovaný seriál o kocouřím žroutovi výborných Italských pokrmů Lasagní, Makaronů, Špaget, Pizzy a dalších Garfieldovi, o jeho starostlivém páníčkovi Johnovi a jeho psím příteli nepříteli  Oudiemu který sledovali možná víc než děti pubártáci. ()

Reklama

profeek05 

všechny recenze uživatele

Nebýt části "Garfieldova rychlovka", která striktně kopíruje skvělé komiksy, a Garfieldových hlášek, zbyla by z toho jen pohádka pro děti předškolního věku. S originálními Garfieldovými stripy Jima Davise to má jinak pramálo společného, přestože je pod tímto podepsaný také. Na víkendová rána průměrný program, já ale radši zůstanu u komiksů ;-) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je to určené spíš pro děti, takže klasického garfieldovského cynismu, tak jak ho známe a milujeme, si tady moc neužijete, navíc zastávám názor, že černobílému Garfieldovi se nic nevyrovná, ale co....tady je Garfield proti té počítačem animované filmové hrůze aspoň Garfield, a ne nějaká nablblá postavička pro děti. 60% by bylo OK, kdyby to bylo skutečně jen o Garfieldovi...ale někdo sem zkrátka musel vecpat ještě další postavičky ze světa zvířat, a to je kvalitativní krok "zpět". Takže 50% a šmitec. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Jsem líný a tlustý a jsem na to hrdý." Potíž je v tom, že tahle animovaná série se zaměřila primárně na dětského (tj. hloupého) diváka, takže je to docela slabota a s původními stripy to krom Garfielda, Jona, Odieho a dalších nemá nic společného. Přesto mě náklonnost k cynickému kocourovi s hubou plnou lasaní nutí přimhouřit obě oči a dát čtyři hvězdičky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Na konci znělky Garfield řekl: „Neobtěžujte se zkontrolovat, co dávají na NBC. Úplně přestali vysílat animáky.“ Garfield a přátelé běžel na konkurenčním CBS. Později na VHS vyšla epizoda bez toho. Tehdy opravdu NBC přestalo vysílat ranní víkendové animáky. (Vitox)
  • Garfield v okénku s nápisem pořadu řekne: „Hey, Heathcliff! Eat your heart out,“ čímž říká, že je lepší než Kocour Cliff, jiný slavný tlustý orangový kocour s vlastním animovaným seriálem, a že Cliff by měl taky pořádně žárlit. (Vitox)
  • Část každé epizody s názvem "U. S. Acres" (do češtiny v seriálu přeloženo jako "Seldova farma") má kořeny ve stejnojmenném komiksovém stripu, který Jim Davis (známý jako autor komiksových stripů s Garfieldem) vydával v letech 1986-1989. (Zodd)

Reklama

Reklama