Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný architekt Steven (Matthew Broderick) požádal svoji přítelkyni o ruku. Reakce byla nečekaná - emancipovaná Robin ho vyhodila z bytu. Při zařizování nového příbytku se pak Steven seznámil s poněkud excentrickým montérem Chipem (Jim Carrey), který mu načerno zapojil několik programů kabelové televize. Steven zaplatil Chipovi padesát dolarů a bláhově se domníval, že už ho nikdy neuvidí. Jak strašlivý omyl! Osamělý Chip začal považovat sympatického zákazníka za svého nejlepšího přítele a nevybíravě se mu naboural do života. Radil mu, jak si poradit se vzpurnou Robin, ztrapnil ho před nejbližšími kamarády a do bytu mu nainstaloval extrémně drahou (a kradenou) televizní aparaturu. Steven je slušný člověk a dlouho se nemůže odhodlat k tomu, aby Chipovi na rovinu řekl, jak se věci mají. Teprve po divokém večírku, na který Chip pozval bizarní skupinu svých zákazníků a také předem zaplacenou prostitutku, která Stevenovi mistrně sehrála etudu "láska na první pohled", se architekt pořádně naštve. Vmete do tváře obtížného podivína holou pravdu, vyhodí ho ze dveří považuje tímto jejich podivný vztah za ukončený. Ale zhrzený Chip se rázem stává Stevenovým úhlavním nepřítelem. Nepřítelem s neuvěřitelně vyvinutým smyslem pro pomstu. Nepřítelem, který dokáže změnit život své oběti v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Já měl takovou radost,když sem zjistil,že sem tohle vlastně ještě neviděl.S Jimem je vždycky sranda a není ho nikdy dost.Vůbec nechápu ty keci kolem Jima,když tenhle film stojí celý na něm a příběhu (který mi nepříjde nějak brutálně originální) dodává št'ávu právě on.Kromě výborných vsuvek Stillera s Robertsem a krátkého výstupu Wilsona sou tu totiž všichni akorát do počtu a jejich role sem mohl odehrát klidně i já.Broderick byl vždycky nudný.Nejvtipnější je stejně kOCOUR.To je trochu levné vybrat si komika jako je Carrey a říct,že neumí hrát.Prozíravý kluk.Si mi teda věštec!Nehledě na to,že Jim tady nemá ani vteřinu vážné polohy.Neobjektivní 4 hvězdy pro Krále Komiků a skvělého herce (;)).A zastavte někdo to jeho stárnutí! dezert. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná, Jim Carrey opět nezklamal je to perfetkní, obsazení je vyjímečné Wilson, Black, Stiller, Broderic! Stiller umí točit suprové komedie něco jako je tohle! Jima Carreyho zbožnuju a tenhle jeho film je fakt jeden stěch hodně povedenych i kdyz on zadne nepovedené filmy nemá je to proste Jim Carrey ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Steven (Matthew Broderick) je obyčejnej mladej kluk. Sice se právě rozešel ze svou holkou, ale jinak je v pohodě. Ve svém novém bytě si nechá zavést kabelovku od "Kabeláka" Jima Carreye.. A netuší, že tím si udělal nového "přítele". Cable Guy udělá pro svého přítele cokoliv... Originální filmeček z produkce Bena Stillera (taky se zde míhává v velice vedlejší roli odsouzeného dvojčete - objevuje se sem tam ve zprávách), ale hlavní role zde náleží Jimu Carreyovi. Ten se (jak je již více než obvyklé) pitvoří (někdy až příliš), ale jinak vcelku dost baví a nakonec. .. se taky snaži poučit.. Takže, vypněte televize ... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalé dílo. Ben Stiller režíruje a střídá žánry se zběsilostí rovnající se jen kadenci ksichtů Jima Carreyho, který prostě jede. Viděl jsem většinu jeho filmografie, ale tady se fakt utrhnul ze řetězu. Škoda že pak oproti němu Matthew Broderick působí strašně nudně a obyčejnsky. Krapet bych upravil konec a bylo by to perfektní. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Cable Guy! Cable Guy! Cable Guy! Tuhle hlášku a celé představovací ántré  Jima Carreyho jen tak nezapomenete. Celkově to není vůbec špatná hořká komedie na zamýšlení o ,,chůvě, televizi, která byla k mání pořád´´ . Nebo alespoň době, kdy byla k maní pořád, řídila americké životy, konzumní život orientovaný na večer v obýváku s hifi-párty. Je to v podstatě takový dokument devadesátek.  Až tedy náš ,,Cuble Gay´´ úplně zapomene, že to kolem není film, není závěr Zlatého oka, ale život, jenomže jeho neformoval život, ale život s televizí, která mu nahrazovala matku. Možná tedy nastal čas zabít tuto paní na hlídaní, aby se lidstvo, nebo alespoň jeden pán,  vrátilo třeba ke knížce, co má celou dobu vedle televize před sebou.  Protože miliony kluků a holek mají ještě šanci. No, určitě nejsem jedinný z csfd maniáků, kdo taky stejně jako Cable Guy mohl použít pro zapůsobení nějákou děsně cool vetu, pouze proto že ji viděl ve filmu.:D Párkrát mi ta šílenost až nepříjemně nastavila zrcadlo,ale jako  alegorie  o závislosti, posedlosti, míjení se s realitou, ze které mohlo ještě trochu víc zamrazit. Místo toho to je vedle působivých a zábavných momentů takové nedotažené. Carreyho šišlání nebo   některé přehnané vtípky (záchodová mísa, ale je jich tady víc) pro mě byly chvilkami už neúnosné. A místy jsem si fakt říkal, ať už ho sakra nechá ten protiva bejt.:D Stiller bohužel nedokázal Jima zkrotit vedle šaškovin i k procítěnému výkonu, jak se povedlo v Truman Show nebo Formanovi v Muži na Měsící. Ale základní zápletka, myšlenka a atmosféra filmu se mi líbila. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (23)

  • Keď Jim Carrey natáčal scénu, ako hrá basketbal, ukázalo sa, že herec vôbec nevie driblovať a už vôbec nie trafiť kôš. Dostal teda pokyn napodobňovať pohyby basketbalistu a loptu mu už len „pridali“ špecialisti na špeciálne efekty. (Arsenal83)
  • Jim Carrey (Chip) v čase premiéry řekl: "Doufám, že po tomhle filmu už nebudu jenom ten sympaťák z plakátů na zdi, ale také monstrum, ukrývající se v noci pod postelí. Děti pak budou naříkat - Mami, můžu spát u tebe? V mém pokoji zase straší Jim Carrey!" (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno