Reklama

Reklama

Kukačky

(seriál)
Trailer
Česko, (2021–2023), 22 h 47 min (Minutáž: 52–59 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Seriál Kukačky vypráví příběh mladého manželského páru, který zjistí, že jejich syn není jejich. Když se dozvědí, že došlo k záměně, musejí se rozhodnout, co udělají. Žádné řešení není jenom dobré. Záměna dětí na malém městě se dotkne nejen rodin, kterých se přímo týká, ale i ostatních obyvatel. Vzhledem k tomu, že k záměně došlo v místní nemocnici, zasáhne osudová událost do života mnoha dalších. Abychom pochopili vazby a vztahy mezi lidmi ve městě, vyprávění se dotkne i událostí v minulosti. Lidé si totiž nesou svá tajemství i nenaplněné touhy, které v kritických chvílích vyplouvají na povrch. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele castor k tomuto seriálu (6)

Kukačky (2021) 

Rodičovství má nespočet podob. Dojímání, dějové nastavování i rozvláčnost. Vlastně vše podstatné zaznělo v prvním díle, navíc na zásadní zjištění (osudová chyba zdravotníků) přišly rodiny ve stejnou dobu, což je minimálně zvláštní. Oba chlapci mají nastupovat do první třídy. Seriálové rodiny lidská chyba spojovat nemusela, ony se totiž tak nějak lehce znají. První světáčtější dvojice žije v Praze, druhá usedlejší na vesnici. Celkově je to takové udýchané, navíc od vážného tématu bych čekal vážnější uchopení tématu. Ale chápu, diváci žádají emoce. A v nejedné domácnosti šly kapesníky rozhodně na dračku. Ano, Novotný a Remundová skvěle zvládají různé polohy rodičů, uvěřitelné je i prostředí, ve kterém žijí, ale třináct večerů je na mě s ohledem na příběhovou vatu docela moc. Ostatně když padesátiminutová epizoda by se dala zvládnout za polovic… Takže ano, záměna dětí, ale následně vesměs řešení mindráků dospělých. Celkově je to docela oříšek k hodnocení, protože je to na straně jedné sympatický projekt, na té druhé doplácí na přešlapování na místě a na nereálnou psychologii postav. ()

Epizoda 1 (2021) (S01E01) 

Dojímání, dějové nastavování i rozvláčnost. Vlastně vše podstatné zaznělo v prvním díle, navíc na zásadní zjištění (osudová chyba zdravotníků) přišly rodiny ve stejnou dobu, což je minimálně zvláštní. Oba chlapci mají nastupovat do první třídy. U někdejšího případu z třebíčské porodnice (2006-2007), který vzrušil celou republiku, trval fatální omyl pouhý rok. Seriálové rodiny lidská chyba osudově spojovat nemusela, ony se totiž tak nějak lehce znají. První světáčtější dvojice žije v Praze, druhá usedlejší v nedaleké (asi větší) vesnici. Celkově je to takové udýchané, navíc od vážného tématu bych čekal vážnější uchopení tématu. Ale chápu, diváci žádají emoce. ()

Epizoda 2 (2021) (S01E02) 

Rodičovství má nespočet podob. Majitelka malého obchůdku, železničář, kariérista a mladá matka, která na svou příležitost s ohledem na náročnější péči o synka teprve čeká. První světáčtější dvojice žije v Praze, druhá usedlejší na vesnici. Postupně se ukazuje, že se rodiny vlastně dávno znají a někteří jejich členové mezi sebou vedou letité spory. Sice tu na jedné straně ukazujeme sílu rodičovské a partnerské lásky, ale nemuseli bychom tak moc přešlapovat na místě. Celkově je to docela oříšek k hodnocení, protože je to na straně jedné sympatický projekt, na té druhé doplácí právě na to přešlapování na místě i na nereálnou psychologii postav. ()

Epizoda 3 (2021) (S01E03) 

Chápu, že v nejedné domácnosti šly kapesníky na dračku, ale na mě to autenticky zrovna nepůsobí. Ano, Novotný a Remundová skvěle zvládají různé polohy rodičů, uvěřitelné je i prostředí, ve kterém žijí, ale třináct večerů je na mě s ohledem na příběhovou vatu docela moc. Postavy žijí ve světě, ve kterém se znají, a záhy odhalí výměnu svých dětí při porodu: nadaného autisty a blázna do motokrosu. Největší hýbatel „změn“ Martin se svého biologického syna jen tak vzdát nechce. Jeho postoj se pochopitelně nelíbí takřka nikomu, ovšem s nějakým řešením je třeba přijít. ()

Epizoda 4 (2021) (S01E04) 

Fakt se toho z hlediska hlavní příběhové linky vlastně zatím moc nestalo. Ostatně když padesátiminutová epizoda by se dala zvládnout za polovic… Pánové Coufal (scenárista) a Arichtev (režisér) přivedli na svět historickou ságu První republika a na melodramatické pojetí vsadili i tady. Ano, záměna dětí, ale následně vesměs řešení mindráků dospělých. Celkově je to docela oříšek k hodnocení, protože je to na straně jedné sympatický projekt, na té druhé doplácí na přešlapování na místě a na nereálnou psychologii postav. ()

Epizoda 5 (2021) (S01E05) 

Fakt se toho z hlediska hlavní příběhové linky vlastně zatím moc nestalo. Ostatně když padesátiminutová epizoda by se dala zvládnout za polovic… Ano, záměna dětí, ale následně vesměs řešení mindráků dospělých. Celkově je to docela oříšek k hodnocení, protože je to na straně jedné sympatický projekt, na té druhé doplácí na přešlapování na místě a na nereálnou psychologii postav. Určitou kvalitu nepopírám, ale raději sáhnu po nějaké jiné látce. ()

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama