Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemocniční sanitáři připravují hlavního hrdinu filmu k pohřbu. Při převlékání zjistí, že se jedná o známého režiséra erotických filmů Adama Miałczyńskiego. Nebožtík ve svém vnitřním monologu rekapituluje svých 40 let života a vzpomíná na všechny dávné, nedávné i současné události, které pro něho byly smutné, smolné a nešťastné. (Tygrys)

(více)

Recenze (13)

Faye 

všechny recenze uživatele

Po otevření boxu v márnici se objeví pytel s tělem a s visačkou č.2. „ Znovu druhý, celý život pořád druhý i tady jsem byl dneska první a cítil jsem se zase jako druhý. Kurva. I na věčnosti budu druhý? “ A potom se Adam Miauczynski probudí ve své posteli aby bilancoval. „Nepotkalo mě v životě nic směšného“ (přesný výklad je asi spíš radostného, protože směšného toho zažil víc než dost). Skvělé monology a osobitý humor Koterskieho jsem si oblíbila už v Dzien Swira (a velmi jsem ho postrádala ve "Wszyscy jestesmy Chrystusami”) . Navíc toho smolaře Adama musí snad většina z nás milovat, teda pokud se mu zrovna škodolibě nesmějeme, vždyť konečně je za blbce, v tom podivném světě, i někdo jiný než my :-)). ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mám rád polské komedie a v poslední době je i vyhledávám, hlavně pro nenapodobitelný humor a uzemňující hlášky. Obě tyto ingredience jsou i v tomto filmu o outsiderovi, kterému se v životě nic nepovedlo. Oproti jiným (pětihvězdičkovým) filmům jsou tady také dost nevtipné momenty, ba i nějaká trapnost se najde. Naštěstí těch povedených scén je většina a já proto mohu hodnotit opět nadprůměrně. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Až si zvyknete na poměrně nesympatický Adamův kukuč, uvědomíte si zásadní věc - komu věčného smolaře, šikanovaného životem, uvěřit, než právě Cesarymu Pazurovi?... a tak se společně s oním nešťastníkem brodíte protiproudem, který se sice nevyhne jistým provařenostem, postihujícím podobně nastavené komedie, což však hravě dorovná rázovitý zůstatek, provázený kousavým Adamovým sebehodnocením, takže hodně fajnové tři hvězdy s možným příhozem pro příště. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Jako kazdou komedii si clovek musi oblibit casem. Navysovani poctu shlednuti by urcite navysilo procenta hodnoceni. Ovsem po prvnim nepadam na zadek. Chvilema jsem se bavil, chvilema to bylo nevydarene zahrane, obcas vtip, ktery za to nestal, chvilema scena dotazena do prehnanosti a ani do hlavniho hrdiny jako do stredu smichu jsem se taky netrefil. Slabe tri. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Je málo filmů které dokáží perfektně zkloubit tragedii a komedii, Nic smiesznego je takovým filmem. Některé scény jsou opravdu až sitcomově laděné ale celkový příběh je vlastně spíše tragický. Takže za zkloubení žánrů jedno velké plus a k tomu si přidejte výborného Cezary Pazuru a dostanete, i na poměry polské kinematografie, vskutku zajímavý film. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama