Reklama

Reklama

Scooby-Doo 2: Nespoutané příšery

  • USA Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed (více)
Trailer

V Coolsvillu je v kriminologickém muzeu slavnostně otevřena expozice věnovaná úspěchům společnosti Záhady s.r.o., kterou tvoří poněkud ješitný Fred, krásná Daphne, chytrá Velma, zmatkář Shaggy a jejich pes Scooby-Doo. Zatímco se Velma zakouká do mladého kurátora Patricka Wiselyho, Fred a Daphne musejí čelit otázkám protivné reportérky Heather Jasper-Housové. Slavnost je však přerušena, když nečekaně obživne obří pterodaktyl a napadne hosty. Přestože se s ním přátelé pokusí utkat, monstrum uletí a na něm maskovaná bytost, která spolku vyhrožuje pomstou. Velma s Fredem a Daphne se domnívají, že jde o dílo šíleného vědce Jonathana Jacoba, kterého kdysi odhalili a pomohli dostat do vězení. Zdá se, že při svém útěku z vězení nezahynul v moři, jak se dosud myslelo. Velma zjistí, že klíčem k výrobě monster je látka randamonium, nacházející se v místním uzavřeném dole, a zatímco musejí svést několik bitev s dalšími obživlými duchy, Heather proti nim v televizním zpravodajství rafinovaně poštve celé město. Stávají se z nich psanci, nepřestávají však pátrat po způsobu jak zastavit děsivé události a odhalit jejich původce. Svým svérázným způsobem do vyšetřování zasáhnou také Shaggy a Scooby-Doo, když se jim podaří zmocnit řídícího panelu sloužícímu k oživování a ovládání monster. Padouch ho chce za každou cenu zpět a Velma vymyslí, jak se s pomocí panelu oživlých monster a duchů zbavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Tsuki odpad!

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit, jak to mohlo být ještě o tolik horší než jednička. Něco tak hrozně blbého a bezduchého jsem už dlouho neviděla. A Matthew Lillard tam byl až nemožně trapný. Skoro se stydím za ty herce, co tam hráli. Tenhle film by se spíš měl jmenovat "Scooby-Doo: Nespoutaně příšerný" ~(0,1)~ ()

hodnaduse 

všechny recenze uživatele

jasných 5 hvězd kdokoli kdo dá *odpad* postrádá jakoukoli soudnost a radost ze života (je mi Vás líto) (kevspa by se mělo přestat dívat na tarantinovky tohle je opravdový kulturní zážitek) (blizzard at si uvědomí že se tímto stává větším monstrem než je Cukrový Vatovec)........ a nezapomente, image je nade vše!!! ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Překvapivě je druhý díl lepší, i když jen o malinko, než první. Příběh je opět trochu mdlý, ale už se blíží tomu, co skutečně řešila parta v seriálech o Scooby-Doo. Dokonce vidíme i stejné gagy. Co je pro mě ale podstatné, já vidím mnohem lepší triky - některé záběry byly skutečně uchvacující. Stejně jsou i lepší kulisy. A nechybělo klasické odhalení pachatele ve stylu Scooby-Doo, což opět v jedničce nebylo. A nakonec i hudba je lepší. Dvojka se spíše vrací k základům toho, co seriál obsahoval. Ale pořád je dost průměrná. ()

Miany 

všechny recenze uživatele

Musím vůbec něco komentovat? Přiblbých vtípků je dosti, žádný nápad co se týče zpracování, herecké výkony? Haha.. Mohu se jen pousmát. Jsem ráda, že tento film mohu brát s nadhledem a díky tomu ho ohodnit 1*. Dokonce si myslím, že někteří herci jsou si vědomi fádnosti toho snímku a jde to na nich znát... Proto se občas směji "s nimi". Mám obdobný názor jako JayZak. Nicméně Scooby-Doo nebyl mou parketou ani v dětství. Za pobavení děkuji, tu 1 hvězdičku si zaslouží ač i o tom by se dalo polemizovat.. :-) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Scenáristický klišé balast, trpiaci hlavne rýchlou postprodukciou, ktorej zostal čas iba na zlepenie niečoho farebného a celovečerného. Nákladné scény s digitálnymi efektami tak dostali prednosť pred scénami, venujúcimi sa postavám. Pôvodný front-runneri Fred a Daphne len dopĺňajú viacej "rozvinutých" Shaggyho a Velmu. Digitálne efekty sú síce slušné, ale k spokojnosti z plnohodnotného rodinného pobavenia nepostačia. Pozitívne prekvapia akčné bojové scény (Daphne s oštepom, Fred na chopperovi) - Raja Gosnell by mal skúsiť akčný žáner. Zasmial som sa iba raz, v scéne s Velmou, oblečenou do priliehavej sexy syntetiky. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně v úvodu filmu, kdy drží Shagy (Matthew Lillard) se Scoobym provazy, jejich konce mění délku. V jednom ze záběru má zároveň provaz Shagy omotaný kolem ruky a hned v dalším nikoliv. (MIG29)
  • Zlatá malina 2004 za nejhorší remake nebo pokračování. (!Malak-11!)
  • Sarah Michelle Gellar už pokračování točit nechtěla. Přesvědčilo ji 8 milionů dolarů, které dostala za roli Daphné. (Timak)

Reklama

Reklama