Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (592)

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Kromě zbytečně rozmáchlého konce nemám co filmu vytknout. Triky a líbivá starosvětská hudba daly vzniknout nezaměnitelné atmosféře 30.let, kde se prohání roboti, vzducholodě, letouny a pilotky bez oka. Mezi hlavní dvojicí to jiskří a ostatní herci jim to nekazí. "Svět Zítřka" je hodně povedený debut, který vás pobaví, pokud mu dáte šanci. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Neskutočne stupídny scenár a veľmi úbohé grafické spracovanie. Nerozumiem prečo všade dávali ten blbý blur effekt, zničili všetky zábery, ktoré by bez dodatočných úprav boli na tom ďaleko lepšie... ešte tá hudba bola ako tak fajn, no k tomu filmu sa vôbec nehodila. A porovnávať tento film s Indiana Jones-om je urážka Indiana Jones-a. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Produkčně štědře založená fanouškovská pocta filmovému dobrodružství. V tom filmu je tolik citací a vizuálních nápadů, až druhý den pořádně nevím, o čem to mělo být. Rozhodně jsem se nenudil a obdivoval odvahu tvůrců, kteří bez bázně nad místy nedostatečnou úrovní triků posílali hrdiny do nepolevující série velikášských scén, ale hlavně v úplném závěru mi chyběl nosnější Director-power a nonstop mi přebývala nesnesitelná Gwyneth Paltrow, která snad úplně zapomněla hrát a jejíž protivnou postavu strčí boží Angelina do kapsy během pěti minut. Rozhodně ale sympatická blbina s filmařskou duší. 70% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $37,762,677Tržby Celosvetovo $57,958,696║ Vizuálne, hudobne a trikovo úchvatné, strhujúci dobrodružný Verne-ovský príbeh, výborné obsadenie(Law, Paltrow, Ribisi, Jolie), všetko príjemne odľahčené suchým humorom. /90%/ ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Bohužel, filmu chybí nějaký charizmatický představitel, nápaditější hudební doprovod, jiskra Indiana Jonese nebo všechno dohromady. Škoda, dvakrát škoda, mohl z toho být fantastický film a já jen lituju, že jsem ho nestihl na velkém plátně. Takhle jsem měl pocit, že děj se zúčastněných téměř netýká a ta hvězdička dolů je za opravdu hodně drážděné a nenaplněné očekávání. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Sky Captain (Jude Law) létá na slavné stíhačce Curtiss P-40 Warhawk. Tyto letouny proslavila především skupina amerických dobrovolníků známá jako "Létající tygři" a 112. squadrona RAF. Letouny těchto jednotek měly na přídi namalovanou žraločí tlamu, díky které je tento letoun dodnes populární. (Foxhound#1)
  • Snímek byl natočený před modrým pozadím a všechno kromě hlavních postav vzniklo až v počítačích. Žádný z herců proto neměl přesnou představu o tom, jak bude film a efekty ve výsledku vypadat. Po prvním zhlédnutí však byla například Angelina Jolie přímo nadšená. (imro)
  • Natáčení samotné trvalo 29 dnů. Další rok trvalo dotvoření v počítači. (Petr23)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama