Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

zupanic

zupanic (hodnocení, recenze)

docela fajn film...len Gwyneth sa mi zdala akoby ani nehrala alebo co

dadaft

dadaft (hodnocení, recenze)

načančaná mrtvola. příště se někdo bude radovat, když někdo nastříhá pásy z libovolně vylosovaných filmů a nechá to slepit dohromady starým orangutanem.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Příjemnej mix různých, pro mě sympatických žánrů a herců, to vše v pěkném retro kabátku plus vše ostatní - za 4 krásné * (wink)

Rob Robinson

Rob Robinson (hodnocení, recenze)

nechápu některé přehnané kritiky... tenhle film nestojí sám o sobě - je to pocta béčkovým (v dobrém smyslu) scifi a dobrodružným příběhům (podobně jako Indiana Jones),
 
také je podstatný rok výroby - ty digitální filtry a triky byly ve své době revoluce
 
pokud se ani nepokusíte filmu dát šanci vtáhnout vás do atmosféry (protože tento film na atmosféře staví ! ) pak to máte marný, je to jak kritizovat jídlo které jste neochutnali... stejně jako WoT by šlo kritizovat třeba právě Indianu a přitom to nikdo nedělá...

Soulkeeper

Soulkeeper (hodnocení, recenze)

fuh kebyze skorsie zbadam tvoj prispevok hned ti najdem diery, ale ni po dvojmesacnych chlastackach.....

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

separovac: Asi jsi nečetl můj příspěvek do diskuze, kterej vysí přímo pod tebou, co? Jak jinak bys moh napsat takovou kravinu...

pakobylka

pakobylka (hodnocení, recenze)

Já myslím, že tenhle film je naprosto logický, co se týká děje i dialogů - v rámci žánru - když vezmu v úvahu, co chce představovat a čím chce být.

separovac

separovac (hodnocení, recenze)

Film určený pro diváky do 15 let. Výchazí z počítačem vytvořené grafiky, která nám ukazuje jak lze vše vylepšit k vrcholu určitých scén pěknými efekty. Shlédl jsem celý film i když jsem viděl nelogické slovní spojování a argumentaci, která byla skoro na každé scéně, našel jsem pár komunikačních prvků, které byly poslouchatelné. Věřím, že řada z Vás a hlavně těch mladších mě bude doslovat nenávidět, ale sci-fi podáné takovým způsobem je pro mě ztratou času kromě zmíněného pc dopracování.

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

Soulkeeper: Tys asi ještě neviděl žádný SF béčko z 50. let, co? Je fakt, že když nemáš nakoukáno, tak ti to asi moc neřekne. Na žádnou chybu jsem ve filmu nenarazil. Tomu co filmu vytýkáš bych neříkal díry v příběhu. Spíš jde o jistou jednoduchost a naivitu příběhu a ploché charaktery postav. Na neohrožené hrdiny, kteří se v takových filmech vyskytují, okatě odkazuje třeba i Červený trpaslík (Eso Rimmer). Spousta lidí má tyhle starý filmy ráda a tohle je především nadšeneckej film dělanej pro radost autorům a podobně postiženejm lidem. Napiš sem nějakou „díru v příběhu“. Můžem tu probrat proč to tam bylo.

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

Soulkeeper: To ale není chyba ale úmysl. Taková stará Sci-Fi béčka byla a tohle je pocta těmhle filmům.

Xeelee

Xeelee (hodnocení, recenze)

Zatím mám nakoukáno jen pár béčkových Sci-Fi z 50. let, ale tohle mě naprosto dostalo. Hned mám chuť se podívat na další. Mě by se u Světu zítřka jinej než jednoduchej děj nelíbil. To by se poetika filmů první poloviny minulého století naprosto vytratila.

Weirdman

Weirdman (hodnocení, recenze)

By ma strašne zaujímalo ako distribútor prišiel k tomu, že film sa odohráva v Gothame :DD Určite si niekto kompetentný pozrel tento film predtým než ho hodil do obehu :DD

ještěžiju

ještěžiju (hodnocení, recenze)

Jsem fanda příběhů s motivem fantastiky jako hard core scifista, i s komiksy si tykám, film je pěkný, ale to je bohužel vše co se o něm dá říct, vizuální stránka je určitě na perfektní úrovni, ale možná i naschvál vystavěný příběh odkazující na tehdejší dobu, tento film potápí hloubš, než by se dokázali potopit ty skvělé ponorkoletadla, na tento film brzy ..hodně brzy zapomenu, ne že bych chtěl, nebo byl film vyloženě špatný, ale s příběhem to strašně padá, úmyslné klišé tehdejší doby je hodně velká nuda, jen díky vizuální stránce tento film vydržíte dokoukat do konce.. i tak sem dal 3 hvězdy jenom díky tomu, že jsem odkojený fantasta.. :-)

jack_scott

jack_scott (hodnocení, recenze)

*****, tenhle film rozhodne neni pro kazdeho, pokud nekdo neni nadsenec do starych americkych komiksu a dobove americke kultury vubec,je to asi tezko stravitelne...jiste, nektere herecke vykony peti hvezdickove nejsou,ale atmosfera to bohate vynahrazuje,protoze filmu teto kategorie skutecne "moc neni".

czina

czina (hodnocení, recenze)

stylová, komixová lahůdka. jednoduchý děj, žádná psychologie, vtip a výtvarný šmrnc. nečekejte složitou psychologii, ani propracovaný příběh, jen si užívejte stylově čistých obrazů nerušených příliš komplikovanými dialogy. prostě způsob jak velmi příjemně strávit nedělní odpoledne.

pakobylka

pakobylka (hodnocení, recenze)

Bubbo, Petike: Já tohle taky můžu. Velice příjemné překvapení. Nádherně šílené, bezchybná dobová atmosféra, HODNĚ dobré triky.

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Bubbo : Súhlas. To isté, čo aj filmy o "Indym" a jeho dobrodružstvách. Žiadna ťažká intelektuálčina, len príjemné a napínavé dobrodružstvo v trochu fantazijnejších retro kulisách. V tomto prípade sa jedná o ukážkový prototyp toho, ako má vyzerať dieselpunkové sci-fi... ;-)

Bubbo

Bubbo (hodnocení, recenze)

Ziadny hlboký význam netreba hladat, film sa zameriava na vizuálnu stránku . . . a musím povedať že to je aj silne cítiť. Naozaj krasne

Sevee

Sevee (hodnocení, recenze)

Tenhle film je naprostá americká slátanina. Nemá hlavu ani patu.

petraso

petraso (hodnocení, recenze)

Na začátku jsem se až lekla a pomyslela si,že to bude variace na RUR,ale když se film rozjel,nebylo to špatný....

Saishi

Saishi (hodnocení, recenze)

Nechápu ty, kdo si stěžují na pitomoučký příběh... tenhle film si bere za vzor filmy třicátých let. Většina z nich měla právě pitomoučkou zápletku a v tom tkví jejich kouzlo. Pryč už s filmy, které chápe jenom jejich autor (a někdy ani to ne)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama