Reklama

Reklama

Evropské kmeny

(seriál)
  • Německo Tribes of Europa
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Tři sourozenci se v roce 2070 rozhodnou změnit osud Evropy, která se po globální katastrofě rozpadla na spoustu malých státečků soupeřících o nadvládu. (Netflix)

Recenze (62)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejočekávanější seriál Února Evropské Kmeny je konečně venku a ikdyž jsem čekal daleko větší šlehu pořád je to velmi slušné a zábavné Postapo s originálně vymyšleným světem. Děj se odehrává v roce 2074, kde Evropu zasáhla mysteriózní globální katastrofa, která způsobila doslova Středověk. Místo států zde přežívají různé kmeny s jinými tradicemi a technologiemi. Nápad je výborný a ten svět mě neskutečně bavilo explorovat společně s hlavními hrdinami. Není to bohužel tak špinavé a akční ve stylu Mad Maxe, avšak hodně mi to připomínalo Hunger Games, Labyrint a seriál the 100, takže pokud jste příznivci alespoň jednoho z těchhle tří, zklamáni nebudete. Seriál má hezkou výpravu, když dojde na akci je brutální a hezky natočená, skvěle zde fungují intriky, zrady a zvraty až si říkám Němci si budují vlastní Game of Thrones. Nejvíce mě zaujal kmen černých vrán, což jsou záporáci a jejich kněžna Varvara s lookem Angelíny Jolie je svým sex appealem doslova hypnotizující ( ta postava!).Rozbíhají se zde 3 dějové linie zároveň a všechny jsou svým způsobem dostatečně zajímavé a poutavé. Bavil jsem se výborně a na druhou řadu jsem natěšený. Karty jsou rozdány a jako Start něčeho velkolepého jsou Tribes of Europa solidní. Je zvláštní, že 3 postavy v seriálu jakoby z oka vypadly Angelině Jolie, Madsi Mikkelsnovi a Jennifer Lawrence. Plusy: Zajímavě a originálně vymyšlený svět. Solidní tempo. Sympatické postavy. Slušná dávka zvratů a intriků. Vizuál a brutalita. Minusy: Chybí zde vyloženě velká epická akční scéna. Scénář mohl být nápaditější. Představení více kmenů si tvůrci šetří pro další série. 7.5/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VŠICHNI LIDÉ ZEMŘOU, POKUĎ HNED NEODEJDEŠ! KOSTKA TĚ POVEDE…“ /// Lidstvo rozdělený do kmenů – tihle chtějí mír, tihle zase vládnout světu… prostě lidi. Jsem překvapanej, že je to celkem brutální, takže to časem dá zapomenout na Katniss a spol. Proč časem? Protože je to to hodně nevyrovnaný. Místy super, jindy zase pohádková trapárna. Ovšem příběh se rozdělí na tři části (jako sourozenci) a díky tomu, že sledujem tři samostatný osudy, to celkem ujde. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Předčasnej výstřik trestám smrtí. 2.) Zjistím, že je lepší bejt mladej a hezkej než starej a škaredej. 3.) Thx za titule „Lucie Tatransky“ a „Nih“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Německá netflixovská variace na applovský See, kde forma silně vítězí nad obsahem. Technicky téměř není co vytknout - má to krásnou kameru (Revenant a See vibes), až na výjimky fajn hudbu, parádní akční scény, vypiplanou výpravu a dobrý casting. Kde to ale enormně selhává je scénář, kde se střídá jedna klišé replika za druhou s poměrně očekávanýma dějovýma twistama, a celý to pak působí jako vyumělkovaná "chci bajt nutně cool" samohoňárna. Razantní vylepšení přijde až s posledním dílem, kdy je vidět, že tvůrci dokážou vymyslet chytrej, šokující a nesnadno očekávatelnej zvrat. Má to potenciál a s tímto výhledem ke zlepšení se rád podívám na další sérii. První série: 70(ish)% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Obyčejné young adult béčko, které ničím nezaujme, ale ani zásadně neurazí. Občas zábavná, ale většinou vatová výplň televizního času, jaké se s trochu menšími rozpočty točí odjakživa - akorát v dobách kdy tohle vznikávalo přímo pro televizní stanice si nemohli dovolit zdaleka tolik tekoucí červené a sekání hlav i penisů jako na Netflixu. Ale zase se tehdy brali mnohem míň vážně. Samozřejmě je největší škoda že takové věci nenechá Netflix natočit rusáky (a ne s teenagery ve hlavních rolích), mohla by to být hodně fajn Stalkerovina. Ale tady je aspoň ten hezky zpostapený středoevropský prostor, Praha a okolí, obecně to povědomé prostředí, a pro mne i známé tváře (vtipné je že některé místa ani nemuseli zpostapovat, protože takhle to u nás vypadá normálně :D) Na druhou stranu - co by jsme za to dali, kdyby jsme takové věci točili my sami a ne jen Němci. Ať už pro kina, nebo pro některý z těch streamů. Pustina nebyla špatná, ale pořád v podstatě zase malá špinavá čecháčkovina, žádná akční žánrovka. 5/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro fanousky dystopickeho dramatu. Je to pomale, takze to vyzaduje trpelivost. Takoba predstupni brana do evropske kinematografie. Prvky fantasy nejsou jedinecne nebo prokvapive. Ale stale si to drzi svuj vitr. Je to na muj vkus moc krvave a o postavy jsem se moc nezajimal. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nejdříve to zaujme, jako drsnější variace na teen postapo filmy, aby to později sklouzlo do nudného bizáru, který se opět přiblíží k těm nudným teen postapo filmům. A nic na tom nezmění fakt, že se zde souloží a teče krev. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najprv som tomu šance nedával. Podivná inšpirácia Hrami o tróny skĺbená s pravekou budúcnosťou a konštruktmi od Netflixu. Treba si zvyknúť, že jeden kmeň vyzerá ako Vikingovia, iný ako prehistorickí ľudia, ďalší macho vyzerá ako Kid Rock a iný ako veliteľ Star Treku. A treba si zvyknúť aj na miešanú nemčinu s angličtinou. A na to, že najsilnejšie postavy sú tie ženské, na to sme už tak nejak u Netflixu zvyknutí. Začiatok slabší, ale s koncom prvej série to išlo dosť hore. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

V posledních rádoby thrillerových dramatech (Behind her eyes, The mess you leave behind) Netflix celkem pohořel, no zato v postapo scifi sériích jako je Alice in borderland nebo právě Tribes of Europa Netflix boduje na plné čáře. ToE má doslova vše, co by podobný seriál měl mít (chybí mi snad jen nějaká větší řežba jako v GoT, kterou by si divák vryl do paměti) a naopak nemá žádne zbytečné vedlejší odbočky, které by stíhaly nudit. Postavy jsou slušné a poutavé a hlavně je jich dost, takže má divák velkou šanci si vybrat svého "oblíbence", herci kromě Olovera Masucciho (detektiv seriálu Dark) jsou neznámí, ale vlastně celkem šikovní. Děj je svižný, akční, často nápaditý a obrovské plusové body získává seriál za to, že působí jako teenagerovské série Divergence či Hunger games, takže podobné fandy rychle vtáhne. Na druhou stranu je zde dostatek akce, mnohdy krvavé a nečekaně brutální, ale prostor dostávají i vtipné, odlehčené a citlivé scény. Jednotlivé představené kmeny jsou rozmanité, každý jinak vyspělý (high-tech Atlanťané X zastaralí Origines v lesích), každý orientovaný na odlišnou stránku boje, s odlišnými vlastnostmí a počítám, že ve druhé sérii se ještě doodhalí zbytek a rozhodně ještě bude na co koukat (u mě jednoznačně vedou Vrány a jejich drsný systém hierarchie). No jedním slovem pecka - za tenhle kousek jsem ve výsledku hodně rád a už teď chci další řadu. Na německo sakra slušné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Něco mezi Maxem a teenagerským postapem. Máme tu tři sourozence se třemi příběhovými linkami, přičemž všechny jsou dostatečně zábavné, takže jsem neměl problém věnovat všem stejnou pozornost. Vykreslení postapokalyptické Evropy se mi také líbilo, ačkoliv bych čekal trochu rozmanitější kmeny, ale to třeba přijde s druhou řadou. Tempo není nijak zběsilé, ale díky krátké stopáži jednotlivých epizod zcela dostatečné. A co se akce týče, tak té si tu člověk zase tolik neužije, ale o nějakých řežbách to primárně není. Herecky jsem neměl problém vůbec s nikým a jestli bych měl někoho vypíchnout, tak je to Melika Foroutan v roli kněžny Varvary. Ta mě bavila. Celkově to je taková nenáročná zábava, na jejíž případnou druhou řadu se určitě podívám. 80% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kdyby to pokračovalo, neměl bych problém dát i 4*. Protože první díl je super. Skvělá kamera, vostrá akce, zajímavý setting. Trochu to na mě působilo jako evropský Horizon: Zero Dawn, akorát bez robotů a namísto Aloy s Katniss z Wishe. Jenže jak se hlavní hrdinové rozdělí a s nimi i dějově linky, tak je paradoxně nejvíce prostoru věnováno té zdaleka nejhorší. Úchylné BDSM království Vran mi přišlo přepálené a moc mě nebavilo. A naopak to nejzajímavější, celá ta ústřední záhada, se odvíjí zase děsně pomalu a nakonec končí i v tom nejpitomějším cliffhangeru tak, že se divák nedozví absolutně nic. A Netflix to nepochopitelně zaříznul. Škoda, protože potenciálu tu bylo habaděj, už jen z hlediska toho evropského settingu. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Na poměry evropské produkce bezesporu nadprůměr, nicméně, pokud bych neřešil původ seriálu, tak po příběhové stránce seriál srovnání s mnoha konkurenčními projekty neustojí. Až na pár světlých výjimek je děj velmi neoriginální. Nicméně, slušná výprava a herecké obsazení Evropské kmeny zachraňují před pádem do vod šedi a průměru. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako úvod do něčeho co by mohlo být v dalších sériích velmi dobré jsou Tribes Of Europa vlastně fajn.Vzhledem k tomu,že se ale v souvislosti s touhle sérií mluvilo o Dark,čekal sem přeci jen víc.Zatímco Dark sází na originalitu,tady je to plné klišoidních konverzací a ani ty zvraty nejsou úplně nečekané.Technické stránce není moc co vytknout,osazení je takové německé,ale až na výjimky celkem sympatické.Na druhou řadu - pokud bude - se kouknu rád,protože rozehrané je to slušně a celkem mě zajímá kam to chtějí posunout...60% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý seriál měl vzestupnou tendenci, za což jsem rád. Nicméně nemůžu se zbavit pocit, že to celé bylo předehra k něčemu dalšímu. Toho se doufám dočkáme, protože by byla škoda v tom nepokračovat. I když těžko říct, co zamýšlel autor sám. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Prvni dil naprosto odrazujici, zbytek necekane solidni a s kulminujici kvalitou. Spis jednoducha podivana, ale vtahujici a formalne vsperkovana. Rozhodne nejlepsi reklama na EU, co jsem zatim videl. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pokud to nedostane další řadu, ani bych s tím nezačínal. Celých 6 dílů je spíše takový rozjezd pro další případné díly. Potenciál tam je. Německý Mad Max. Tři linky se třemi sourozenci. Ta s tím nejmladším Eljou je nejslabší u mě a koleduje si o proklikání. Na Liv ala Henriettu se dobře kouká, ale trochu nevyužitá. Kiano a jeho Femme Fatale Varvara je rozhodně nejzajímavější. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Evropské kmeny zatím po první sérii asi nejvíce připomínají filmovou sérii Labyrint. Do popředí se dostává parta mladíků, rozprostřena po území bývalého Německa. Na šest dílů je tu docela pomalu se rozjíždějící příběh. Postavy i herci jsou většinou tak nějak takový, jak od tohoto typu seriálů očekáváte, máme tu variaci na Evu Green, Jennifer Lawrence...Nejvíce to táhle rozjíždějící se hvězda Německého Netflixu Masucci, jsem zvědavý, kdy si ho všimnou i za oceánem. Postapo věcí se v posledních letech urodilo vcelku dost, a tahle toho zatím nepřináší až tak moc nového, ačkoliv potenciál do dalších řad tu určitě je, tak uvidíme, co přinese kostka. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Európske kmene neboli vôbec zlé, práve naopak, na to že začiatok bol slabý potom sa to ako tak rozbehlo. Tých šesť epizód stačilo. Od tvorcov Darku tak prichádza celkom pokles, ale záver seriálu sa fakt vydaril. 3* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutečně nudný a nekonzistentní seriál co prostě neumí ani pořádně vtáhnout do děje. Neumí ani vysvětlit “pravidla hry” (jako sakra k čemu přesně je vlastně ta debilní kostka a jaké má možnosti... z toho co jsem viděl celkem nic moc nezvládá - než se ji přetížení baterky). Výběr herců doslova příšernost (karikatury neskutečné). Postavy se chovají zcela racionálně (tedy scénář je jedna obrovská zoufalost). Jediné co funguje jsou kulisy a prostředí. Navíc, co doslova nesnáším je neuzavřený příběh. Vážně si myslí, že tohle bude na víc než jednu řadu? ()

Silwer 

všechny recenze uživatele

Ja byl spokojen..zadny dil nenudil,tri pribehove linky a vsechny zajimave..skoda jen ze jsme videli tri kmeny..I kdyz od zacatku bylo jasne ze kmen Femine budou Amazonky.. Kmen Vran jasne napodobuje indiany(nejspis Ponyove) Jsem zvedav zda vznikne dalsi serie,protoze otazek je hodne😊 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Síce slabšie, ale predsa len štyri hviezdy, aby som pozdvihol trochu hodnotenie. Jasné, scenár potrebuje ešte vypiplať, nie je to ani zďaleka tak premyslené, ako bol svojho času Dark, ale casting vyšiel na jednotku, výprava a celkovo technické spracovanie na jednotku, hudbu robí môj obľúbenec v poslednej dobe, na ktorého narážam na každom kroku a to Clinton Shorter a záver určite veľmi ale veľmi navnadil na pokračovanie a postupné rozuzľovanie tajomstiev daného sveta. Som zvedavý. S odretými ušami síce len 70%, ale s možnosťou nábehu na vyššie méty. ()

Reklama

Reklama