Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zlodějka na útěku, Marion Crane (Anne Heche), najde útočiště v motelu spravovaném Normanem Batesem (Vince Vaughn) - mužem, jehož oběti se utkávájí s jeho tajemnou "matkou". Marion se brzy stane další obětí a její zmizení podnítí její sestru (Julianne Moore) a soukromého detektiva (William H. Macy) k okamžitému vyšetřování. Brzy oba objeví morbidní závazek Normana k jeho záhadné "matce" v Bates Motel. Režisér Gus Van Sant´s přispěl ke všem novým napínavým verzím filmu Alfréda Hitchcocka - PSYCHO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak ste nikdy nevideli original z roku 1960 este stale neznamena, ze by sa vam tento remake mohol automaticky pacit viac len preto, ze nebudete poznat scenar, alebo zaver filmu, aj ked urcite je vyhodou skor to, ak ziadny scenar samozrejme nepoznate. Tazko povedat cim to je, ale Hitchcockova verzia sa mi pacila omnoho viac, mozno aj tou atmosferou 60-tych rokov, ciernobielou kamerou. Hudba Bernarda Herrmana sa hodila omnoho viac, ako kopia Elfmanovej hudby do sucasnej doby. Dnes ked sa divam na herecke obsadenie, mnohich hercov uz poznam omnoho lepsie, ako v roku 1998, ked som videl tento film prvykrat v kine, ale nechcem tento film uplne zahrabat pod zem, lebo ma svojim sposobom aj tak bavil. Len neviem preco, ten zaver mi prisiel akosi urychleny a zrazu bol koniec, co sa mi v originalnej verzii tak nezdalo. ________ Vince Vaughn - (Norman Bates) +++ Anne Heche - (Marion Crane) +++ Julianne Moore - (Lila Crane) +++ Viggo Mortensen - (Sam Loomis) +++ William H. Macy - (Milton Arbogast) +++ Robert Forster - (Dr. Fred Simon) +++ Philip Baker Hall - (Serif Al Chambers) +++ Rita Wilson - (Caroline) +++ James Remar - (Patrolman) +++ Produkcia: Brian Grazer, Gus Van Sant +++ Hudbu od Bernarda Herrmana adaptoval Danny Elfman +++ ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Jediné dobré, čo sa dá o tom povedať je to, že sme danú tému mohli vzhliadnuť farebne. Inak všetko ostatné - katastrofa! Tak uráža ale zároveň ešte viac oslavuje originál. Trápne, naučené, odfláknuté a smiešne všetky činnosti z koncepcie zvané film v 100 minútovom "premietaní" bez nového motívu, energie, napínavosti... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Remake slavného Psycha se velmi povedl. Je to ten druh remakeu, který prakticky kopíruje scénu po scéně i s dialogy a hudbou a nesnaží se cokoliv přidat, ubrat nebo měnit (nebo jen nepatrně). Možná je to tak z úcty k tradici dobře, ale třeba scéna s Marion a výměnou auta je v době všelijakých centrálních počítačových registrů (které snad už v roce 1998 v USA byly) ještě méně logická, než v roce 1960, kdy byly jen papírové kartotéky. No jo, byla holt ve stresu a moc nepřemýšlela, chudinka... Ale jinak se mi nové barevné Psycho hodně líbí. I herci jsou skvělí a dobře zvolení, Vince Vaughn je pro Normana Batese typově ještě lepší volba než byl Anthony Perkins, Anne Heche je také výborná (i přes svůj prdelní sestřih), no a Moore, Mortensen, Macy i Forster samozřejmě také dobří. A jelikož v tomhle případě nejsem nijak velký staromilec originálu, nevím proč bych jeho povedený remake neocenil stejně. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

No nevím nevím. Některé scény mají dobře našlápnuto, ale stejně mi to celou dobu připadalo, že se dívám na komedii, ve které se ale žádná vtipná scénka nedotáhne do konce. Třeba detektiv byl vyloženě komický. Ksicht, hadry, chování, vůbec nezapadal do filmu, který se odehrává v roce 1998. Byl jako z padesátých let. Anne Heche působila místy taky komicky a u očekávané scény ve vaně jsem vyprskl smíchy, prostě jsem jí nevěřil, že je právě vražděna. Opravdu jako parodie a já jsem furt čekal na to, až tam začnou vyvádět nějaké gagy. Nicméně, do odpadu bych to neházel, kdyby neexistovalo Hitchcockovo Psycho, hodnocení by bylo o stupínek, či dva vyšší. (3/10) Proč se pořád točí remaky klasik?! Co čekají? Oskara? Českého lva?! ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Gusovu tvorbu mám velmi rád. Původní Psycho považuji za skvost, ale nikoli nedotknutelný. Líbily se mi i jeho nepříliš originální a kvalitní pokračování. Trailer, který jsem na film viděl kdysi v kině, mi přišel mimořádně působivý. Tím vším chci naznačit, že startovní pozice tohoto filmu u mě nebyla špatná a apriorně jsem jej určitě neodsuzoval. Nicméně toto ? Nebudu se zde rozepisovat o zbytečnosti a nefunkčnosti a za všechny vzpomenu jen scénu, kdy psychiatr Forster přijde oznámit výsledky výslechu Normana Batese. Takovou přehlídku amatérského či spíše totálně apatického herectví jsem v této lize pěkně dlouho neviděl (Mortensen, Moore). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Scéna, kde sa Marion na diaľnici rozpráva s policajtom, bola natočená ako prvá. (rador)
  • Exteriér motelu byl natočen na stejném místě jako v původním filmu. Budova byla však postavena nově, a to přímo v přední části starého domu na pozemku u Universal Studios. (henrycruel)
  • Uvažovalo se, že Julianne Moore ztvární postavu Marion Crane, ale později ji produkce obsadila do role Lily Crane, sestry Marion. (newpage)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Remake Vtákov!

Remake Vtákov!

27.04.2005

Nesmrteľný hororový príbeh o agresívnych vtákoch terorizujúcich malé mestečko a jeho obyvateľov dostane nový kabát. Štúdio Universal Pictures totiž pripravuje remake klasiky VTÁCI od majstra filmovej… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno