Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 1

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Docela fajnový tuctovější horůrek z netradičního prostředí a docela pěknými vedlejšími nápady, který ovšem krachuje hlavně na názvu, který si "vypůjčil" od dříve slavné, dnes již neslavné série Paranormal Activity. Amišská vesnička nepřipravila nic jiného než pěkně záhadný lokál, kde se dějí divné věci, jež je potřeba prozkoumat. Scéna s lezením do díry byla jedna z nejlepších. Kamera je sice FF, nicméně obraz je až nevšedně pěkný. Tradičně zběsilé finále v tomto typu hororu se tu objeví také, ale tam už kamera tak sofistikovaná není a dost tomu ubližuje střih. Celou dobu jsem věděla, že tomu dám tři, protože je to fakt takový ten exemplární případ osvěženého materiálu, který ale přesto díru do světa neudělá. Naštěstí jsou tu i sympatické postavy, což je další důvod, proč mě to neštvalo a nelitovala jsem stráveného času. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Oproti posledným 2 dielom v sérii viditeľné zlepšenie. Pomohla zmena prostredia(odľahlá uzavretá komunita s náznakmi sekty), témy a aj zmena štýlu ( kamery v domácnosti skoro zmizli a prešlo sa viacmenej na klasický found footage). Vo výsledku to síce nie je nič svetoborné, nie je to určite najlepší diel série, ľakačkami to vylaká len málo koho, ale zas v závere najnovší prírastok PA série dáva zmysel, príbehovo drží pokope a posledných 20-25 minút je celkom intenzívnych, pričom ponúkne aj pár obstojných hororových výjavov(slow motion zábery, scény v podzemí kostola, pohyb po horiacej osade či úplný záver s policajtami). Správne nekompromisné ukončenie mi sadlo a všeobecne mám pocit že Eubank a Landon sa snažili. Vo výsledku teda pozerateľný priemer, ktorý sa vlastne ani nemusel volať Paranormal Activity a pri ktorom očakávam že sa tie 3* budú množiť ako huby po daždi. 55% ()

Reklama

zsn 

všechny recenze uživatele

Pořád mají tyhle "dokumentární" horory s kamerou své kouzlo, byť je tento dost utahaný, naprosto to vyrovnal konec. K zechcání!!! Pořád se u toho bojím víc, než u graficky sebelepšího celovečerního Wana aspol., protože to ve mne evokuje tu možnost reality, a to je spolu se zvuky nebo obrazovými halucinacemi a prací naší fantazie pro vzbuzení strachu nejvíc. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Máme tu dost možná jeden z nejlepších Paranormal Activity od prvního dílu této série. Kdo by to byl řekl, že to ještě někdo zachrání od předešlých pěti propadáků? Kdo říkal, že nutně musí být všechno jen o duchách, když paranormální aktivity jsou velice široký pojem a jsem ráda, že se v tomto díle duchařských historek zdrželo. S radostí po 15 letech dám jednomu z Paranormal Activity 4/5 poté co jsem hodnotila zbytek jen podprůměrně. Díky Williamu Eubankovi, co vzal režii do svých rukou, nabrala série úplně nový směr. Jaká radost, že Landon umí napsat i malinko odlišný scénář od předchozích dílů. To má také jediné štěstí, jinak by tato série v mých očích definitně upadla. Nevzpomínám si, kdy naposledy mě nějaký film o "nadpřirozenu" tak zaujal. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby to natočili normálně, a ne jako fucking Paranormal Activity, tak to mohl být povedenej bratříček Midsommaru a Hereditery, protože Eubank je na to podle mne dostatečně šikovnej. Což teda občas prosvítá i tady přes ten unavenej found footage formát, na kterej už dneska imho nikdo není zvědavej. Pojítka na původní sérii veškerá žádná, takže i z tohoto ohledu se PA rámování jeví jako zbytečné. Vlastně se divím producentům, že tuhle sérii chtěli vzkřísit, i Eubankovi, že si jako další projekt po skvělém Underwater vybral tohle. Mizerný to není, ale jestli někomu v roce 2021 přinese upřímou diváckou radost sledování něčeho, co jsme v posledních pěti letech viděli spoustakrát (a mnohdy lépe), ve formátu, který byl módní před lety deseti, to teda pochybuju. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)
  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)

Reklama

Reklama