Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (252)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Pozornosť si držalo. Jakeova postava je až prekvapujúco nesympatická, hoc chápem, že "Joe" bol vystavený veľkému dlhodobému i momentálnemu stresu. Keď kričal a trieskal do stolu už zo začiatku, vravela som si, že štart riadne prepaľujú. A mohol byť aspoň raz slušný na kolegov. Fajn bolo, že mu napadlo, kam ísť ešte o krok ďalej (hoc mu nenapadlo nič výjimočné), a nefajn, že sa tváril, akože zo zainteresovaných má on samojediný snahu o výsledok, a že nereagoval na všetko čo sme mohli zachytit aj my. Herecky a hlasovo-herecky fajn. Logiku za niektorými hlasovými postavami ale nechápem ani po dopozeraní. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mluvící hlava Jakea Gyllenhaala v hlavní roli. Tenhle film se pomalu a jistě přiblížil pojetí rozhlasové hry. A ač se hlavní a jediná hvězda poměrně činí, film si produkovala, celý film šel ke dnu ve všech ostatních aspektech. Astmatický policejní operátor denně na tísňové lince přijímá a vyřizuje stovky hovorů lidí v nouzi. Jeden hovor mu však rozproudí semenné váčky natolik, že libozvučný hlásek mladé ženy v nouzi mu napraví erektivní dysfunkci. Má rázem dvě stání, jedno soudní, kdy má profesní škraloup, který ho poslal mezi telefonisty, a jedno čerstvě v kalhotách. Některé originály je lépe nechat originály, jako je původní dánské drama Tísňové volání, a vůbec netočit nepřekvapivé napodobeniny, které jsou v podstatě zbytečné. Antoine Fuqua, který vůbec takovéto typy filmů netočí, musel poměrně přetrpět těch devadesát minut konverzace. Režijní pokyny musely znít asi takhle: Jakeu, teď natoč hlavu trochu doprava, pozor, už jsi mimo záběr, dávej si pozor na namalovanou značku na stole, abys neuhýbal a zůstal v záběru. A přineste glycerin, pan Gyllenhaal má před náročnou scénou, ve které se rozpláče, sakra, asistente režie, kde je ten glycerin, krucinál. Opravdu moc obrazově poutavého toho film nenabízí. Největší dramatické obrazové bomby představuje zvracející hlavní hvězda a také posléze rozbitý inhalátor. Dramatický měl být i určitě celý průběh filmu. Pár světlých scén, nalézají se v počátečních fázích filmu, kdy to nějaké mini napětí má, se jistě najde. Postupně se napětí nenávratně rozplynulo. A závěr je opravdu neskutečně odbytý. Jen jsem znechuceně zíral, jak se to celé smrsklo do jakési skrumáže bez nápadu. Pro takový typ filmu, kde mluvené slovo má prim a na obrazových kvalitách nesejde, se klidně mohl povolat bezejmenný režisér, určitě ne známý Fuqua. Nedá se napsat, že by mě film přímo nebavil. Jen nechápu, nač ztrácet čas sledováním nenápaditého, unylého a nepřekvapivého dění. 4/10 ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nemusím remaky, keď som po chvíli zistil o čo ide, do konca som vydržal už len kvôli Gyllenthalovi. Film - ma dosť nudil, nepomohol ani Gyllenthal, zbytočné dramatické vsuvky z osobného života a "udalostí okolo neho". Naviac  vyčítam zbytočne nosenie osobnej zbrane pripevnenej na opasku policistovi, čo celu noc sedí v ústredni pri tiesňovej linke, a mal ju ešte aj v závere filmu, keď grcal do záchodu ,  psychicky sa vyrovnávajúc so svojim stavom. pche !!!! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Celý čas som mal taký "deja vu" pocit, že mi je tento príbeh akosi povedomý a že som to už niekde videl. A veruže áno - pred 3 rokmi sme to tu mali v dánskom prevedení : Den skyldige. Už samotný originál mi prišiel taký akosi priemerný, no a v tomto prípade to nedokázal vytiahnuť na vyššiu úroveň zachrániť ani sám Jake Gyllenhaal, ktorý zvykne vo filmoch žiariť. Rovnako ako v origináli, aj tu mi vadilo viacero nelogických situácií a nepáčilo sa mi ani to zbytočné tlačenie na pílu. Škoda, že tento remake nebol viac autonómny, ale tak aspoň tie 2* si to zaslúži. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zbytečný remake pro líné Američany, kteří nečtou titulky. Pokud bych se na to díval originálem nepolíbený, vzal bych to jako slušný film, ale vše co dělal originál správně se v remaku moc nedaří a vzhledem k tomu, že se tvůrci snaží být o něco "velkolepější" chybí tomu ta komorní sevřenost, dánského originálu. A Gyllenhaalovo přehnaně emoční herectví mi zde také nesedělo. Pro znalce originálu zbytečné, pro neznalce raději doporučuji originál, ale pokud vám do uší nesedí dánština, můžete to zkusit i s Viníkem. Ale není to prostě ono. 50% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Pár dní před natáčením filmu byl režisér Antoine Fuqua v kontaktu s covid-19 pozitivním člověkem. Proto musel podstoupit karanténu, při které režíroval z dodávky, kde byly monitory. (dan4815)
  • Film byl natočen za pouhých 11 dní. (SONY_)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama