Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (252)

silentname 

všechny recenze uživatele

Rok 2021 som zakončil s filmom "The Guilty". Nakoľko som ako posledný film roku 2018 sledoval "Den Skyldigetak mi to prišlo ako celkom zaujímavé deja-vu. Takže ak o 3 roky bude ďalší remake, možno to urobím znovu. Ale teraz si povedzme niečo o filme. Mám tak vnútorne pocit, že oproti dánskemu originálu to neprináša nejaké zásadnejšie zmeny do scenára a jednotlivé scénky sa odohrajú v podstate rovnako, ten originál na mňa pôsobil oveľa temnejšie a oveľa zlomovejšie. Mám pocit, že aj tá atmosféra tej kancelárie bola úplne iná a prežíval som to oveľa intenzívnejšie. Tento filme je dobrý. Jake Gyllenhaal robí čo môže a miestami tie scénky aj celkom slušne predal. Ale je ťažké si k nemu vybudovať rovnaké city, keď reálne viem, že ide o remake, ktorý okrem toho neprináša do svojho konceptu nič, čo by nejako menilo film. Je to ako keď dostanete pred seba dva rovnaké koláče od dvoch rozdielnych ľudí. Ten čo ochutnáte prvý bude niečo čo ste nepoznali. Ten druhý už viete čo môžete očakávať. A aj keď to je to isté, nikdy to nebude úplne to isté. Vo výsledku si myslím, že ak s týmto príbehom nemáte žiadne skúsenosti, pozrite si ktorúkoľvek verziu. Ak chcete odo mňa tip, ktorá stojí viac za zhliadnutie, odporučil by som viac dánsky originál. Ale to sú len moje pocity. Možno si pozriete túto verziu ako prvú a zhodnotíte, že je to perfektné. Nikdy neviete. Hodnotenie: B- ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Remake po třech letech? Říkám si proč sakra? originál jsem ale neviděl, tak nemohu soudit a hodnotím tak Viníka bez ohledu na originál. A podívaná je to hodně atmosférická. Až na impulsivnost hlavního hrdiny a jeho některá rozhodnutí nebo vyjednavačské schopnosti jsem se nechal nést zkušenou vypravěčskou rukou režiséra. Finální zvraty byly hodně silné a není překvapením, že takový závěr udělá z průměrného filmu něco víc. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[77%] Ale jo, mě se to líbilo. Dánská verze z r. 2018 má taky co do sebe. Takže nebudu zde psát žádné srovnání. Největším kladem tohoto filmu byl jednoznačně Jake Gyllenhaal. Jeho herecký výkon byl supr a hlavně měl výbornou postavu. Takže sem tam utrousil dobré hlášky a i emoce se z něj v určitých pasážích přímo chrlily. Téma je jednoduché, stejně tak rozpočet, minimum dalších herců, ale i tak jsem byl chvílemi dost napnut. Navíc to jeho telefonování má ke konci i solidní zvrat. Máme tu i nahlédnutí do jeho soukromého života atd … Nicméně, nevím, co by se zde dalo vylepšovat. Možná ještě víc zapamatujících momentů, nebo přidat pár scén mimo tísňové centrum, ale to asi kecám nesmysly. V rámci možností to asi ani lépe dopadnout nemohlo. Jsem spokojen a při dobré náladě si to v budoucnu ještě pustím. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem překládal trailer a námět mě zaujal, jenže bohužel nemůžu říct totéž o provedení. Kdybych věděl, že jde o předělávku dánského filmu, možná bych raději sáhl po něm. Zážitek se víceméně vykouřil z hlavy. A ať mi – spoiler – nikdo nevykládá, že poldu obviněného z vážného zločinu nechají noc před hlavním líčením normálně pracovat. (1 356.) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tísňové volání jsem samozřejmě tehdy viděl, rozhodně jsem z toho však nikterak odvařený nebyl a asi i proto jsem vstupoval do amerického remaku s čistou hlavou. A co víc, možná jsem si to užil ještě více než dánský originál a šokující zvraty jsem zapomněl a i když se mi postupně vybavovaly, stejně to na mě fungovalo výborně. Jakovi Gyllenhaalovi jsem věřil každou repliku a i když asi bude fakt, že byl tento film urychleně natočen při začátku covidu, kdy absence výpravy byla velkým bonusem, ty vlažné reakce skutečně nechápu a za sebe mohu vřele doporučit. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)
  • Děj filmu se odehrává v pouhých 4 místnostech. O zbytku pouze slyšíme nebo vidíme na monitorech. (Zix.)
  • Pár dní před natáčením filmu byl režisér Antoine Fuqua v kontaktu s covid-19 pozitivním člověkem. Proto musel podstoupit karanténu, při které režíroval z dodávky, kde byly monitory. (dan4815)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama