Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (52)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále sice prokázalo, že scénář nebyl zdaleka tak dobrý jak jsem se zpočátku domníval, ale i tak se Timu Burtonovi podařilo svými čtyřmi epizodami vybudoval opravdu silné základy pro tento seriál. Ani to však nestačilo, neboť záhy se otěží chopí dvojice nezkušených aktivistů a celé to velmi rychle ztrácí své kouzlo. Z ničeho nic se tak atmosféra převrátí do prázdného teen dramatu, ve kterém se vše točí kolem vyšetřování, při němž naše hlavní hrdinka poměrně brzy ustupuje od svých základních hodnot, až je z ní vlastně jen obyčejná emo/goth holka s maskou drsňačky. Pro něco takového jsem však seriál sledovat nezačal a i když přeci jen ještě svitně naděje na úctyhodný konec, stejně to končí spíše trapasem. Abych také připsal nějaké klady, tak vizuál je úchvatný, černý humor funguje také dobře. A asi nemám vůbec nic, co bych mohl vytknout Jenně Orteze, která svou roli ztvárnila bezchybně a hlavně díky ní považuji celé dílo za vcelku příjemnou, ale ne tak temnou jak bych rád, oddechovku. Asi bude fér ohodnotit třemi hvězdami, ale vzhledem k tomu jak moc jsem si užíval první polovinu seriálu, jsem velmi zklamaný. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bola som na stáži u policajného fotografa. Len tak niečo ma nerozhádže.“ Keď v 90. rokoch vznikli obe Addamsove rodiny, hovorilo sa, že vyzerajú ako od Burtona. Nuž a o pár (desiatok) rokov sa na spin-offe Wednesday podieľal produkčne a režijne... Tim Burton. Scenáre nie sú strašné, ale majú ďaleko i k zázraku. V okolí nezaujímavej školy á la Harry Potter plnej nezaujímavých študentov (samozrejme s výnimkou neskonale optimistickej Enid) sa odohrá séria nezaujímavých beštiálnych vrážd. Je to rodinný seriál, takže v skutočnosti nie sú beštiálne, ale o to nejde. Ide o to, že sa odštartuje vyšetrovanie plné falošných stôp a slepých uličiek a každý je podozrivý. Taký ten typ hry, na ktorý som vo veku po štyridsiatke predsa len už trochu starý a nebaví ma. Hlavne dávno viem, že v podobných látkach zvykne bývať najmenej podozrivý vrahom a najviac podozrivý nevinný. Ale! Jenna Ortega. Kvôli tomu, čo tu predvádza, vo svete recenzií vznikla okrídlená veta „ukradla si pre seba celý seriál“. Zaznamenal som ju už v pár filmoch predtým, ale ako herečka dozrela práve tu a teším sa na to, čo predvedie v nasledujúcich desaťročiach. Najintenzívnejšia je v momentoch, v ktorých vystupuje zo svoje komfortnej zóny („triatlon“, hra na balkóne, tanec á la Tarantino). Luiz Guzmán a Catherine Zeta-Jones (!) sú neskutočne nádherný pár zlých snov, ale žiaľ nielen oni, ale aj zvyšok rodiny má alarmujúco malý priestor, čo je obrovská škoda, dokonca to čiastočne vnímam ako podraz, hoc chápem, že seriál sa volá Wednesday a nie Addamsova rodina. Jenna Ortega každopádne svojou presvedčivo temnou charizmou ťahá dopredu i priemernejšie diely. Našťastie, ani slabšie nie sú vyložené zlé, len skrátka nudné a predvídateľné. Christina Ricci ma sklamala, rovnako tak finále a málo lúskania prstami a na môj vkus značne trápne otvorené zadné vrátka pre sequel; určite by som si radšej pozrel Wednesday na prázdninách u rodičov, než ďalší školský rok, kde sa dozvieme, že všetko, čo sa stalo v prvej sérii, bolo dopredu detaile naplánované akýmsi arcilotrom zla. To ma už teraz nebaví. Logika si pre zmenu vzala dovolenku úplne. Vec bola napadnutá údajne odzadu, takže nevidela útočníka, pritom zranená je zjavne spredu A keď už som spomenul Pottera: ako v Ohnivej čaši, aj tu ma zarazila prítomnosť súťaže, pri ktorej deti môžu regulárne prísť krvavým spôsobom o život a nikomu to prekvapivo nepripadá divné. Wednesday a Vec sú každopádne jednou z najlepších buddy dvojok roka, ale tých mínusov je skrátka priveľa na to, aby som dal úprimné 4*. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečně přehypované, ale samozřejmě nikomu neberu, že naprosto hřeší na Harryho Pottera a bere vše alespoň náznakem podobné tématem. Jenna Ortega je vycházející hvězdnička, která si naprostým právem získává v Hollywoodu veškerou pozornost, v čemž ji role Wednesday nakopla do obřích výšin. Naopak bych nepřeceňoval tvůrčí roli Tima Burtona, což je jeden z těch vyšeptalých režisérů, co posledních 10 letech už nemá bohužel co nabídnout. Tři hvězdy za obvyklou netflixovskou natahovanost...pět, šest dílů by bohatě stačilo.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. Vlastne príjemne prekvapenie. Rodinu Addamsovcov celkom poznám, videl som animáky aj filmy, ale prečo tento seriál mal byť iba o Wednesday som nepochopil. No o to viac som bol prekvapený keď som videl ako dobre to funguje. Veľkým plusom je podiel Tima Burtona, pre ktorého je tento príbeh ako stvorený. Škoda, že nerežíroval všetky diely. Od Burtona sa hudobný skladateľ Danny Elfman asi nikdy neodtrhne a tak aj hudobný motív sa podaril a dal spomenúť na Burtovky s deväťdesiatok. No najväčší ťahák filmu je jednoznačne Jena Ortega ako Wednesday, ktorá si celý seriál vystačí s jedným kamenným výrazom. Dialógy majú šťavu a detektívny príbeh vás zaujme až do konca. Spokojnosť, teším sa na ďalšiu sériu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že 1. séria "Wednesday" dopadla vysoko nad očakávania. Nemôžem povedať, že by som sa dočkal najlepšieho predstavenia celkovej rodiny Addamsovcov, no čo sa Wednesday samotnej týka, tak Jenna Ortega sa skutočne ukázala veľmi dobrou voľbou do tejto role. Myslím si, že má v sebe tú temnú stránku, no v jadre sme vždy dokázali v nej vidieť aj jej ľudskú stránku. Ktorú v sebe má istým spôsobom zakorenenú. Len sa na svet díva trošku inak, ako mnohí ostatní. S ňou ako takou nemám žiadny problém. Rovnako nemám žiadny problém s ostatnými študentmi na škole ... ako napríklad jej spolubývajúcou Enid, ktorá seriálu skutočne dáva to čo pri Wednesday potrebuje. Trošku viac pestrofarebnosti. A v závere skutočne príde jeden z najlepších momentov, ktoré som si medzi oboma protagonistkami skutočne užil. Finále je na mňa trošku moc do Harry Potter štýlu, kde nás čaká veľký súboj a veci budú dôležité a podobne. Nie je to nič nové a ani tu to neprináša nejaké nové momentky. Je tu však pár vecí, ktoré v závere stoja za to, no nebudem o nich hovoriť, nakoľko by išlo o slušné spoilery. Vyzdvihnem však ešte Freda Armisena v role strýka Festera a Vec je rovnako úžasný ako povedali všetci. Som zvedavý kam sa seriál posunie ďalej a na tomto mieste si ešte aj zaspomínam na dnes už zosnulú Lisu Loring, ktorá prvýkrát zahrala postavu Wednesday. Vyzerá to, že nás čaká ďalší smutný rok. Hodnotenie: A- ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem psal v komentářích / recenzích, devadesátková Wednesday Christiny Ricci pro mě zůstala nepřekonaná, přestože bez mučení uznávám, že Jenna Ortega byla podle mého názoru skvělou a velmi schopnou volbou. Problém první sezóny spočíval zejména v osobách scénáristů, protože mě příběh nedokázal pořádně zaháčkovat a později se pro mě nezvládl udržet ani v lehkém nadprůměru, protože se pod líbivou slupkou neskrývalo nic jiného než obvyklá středoškolská romance a nějaký ten vykradený nápad. Scénáristům se časem dokonce podařilo dosáhnout stavu, kdy už mě nezajímala ani titulní hrdinka, a to je pro mě Středa dlouhodobě mou nejoblíbenější členkou Addamsovy rodiny. Pokud jde o mě, šlo o promarněnou příležitost a myslím, že je to fakt škoda. / Poučení: I skvělý herec se může dostat do problémů, když nemá co hrát. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Jenna Ortega! Inak celkom vkusne krotená bizarnosť, ktorá dopláca akurát na nemalú predvídateľnosť vo finále, kedy je jasné, že rozuzlenie, ktoré nám tvorcovia ostentatívne pchajú pod nos, je úmyselným zavádzaním diváka a že všetko bude nakoniec inak. A keďže tých postáv nie je toľko, aby sa z toho nedalo vyznať, páchatelia sú jasní pár epizód pred úplným koncom... ale inak dobre... hlavne teda, lebo Jenna Ortega! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série o mladé Adamsové, která je ...jak se to říká "cool" cynicky ledově chladná s "ty-vole" hustejma hláškama. Rozjíží se to jako film pro teenagery, nepřehání to s fantasy jako mladej Potěr, je to cinknuté Sherlockem a detektivně o graduje do hororového finále. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Strašně rád bych hodnotil výš, ale… ty vole, já nevím. Zpočátku mě to fakt bavilo. Wednesday je taková, jakou ji známe z dřívějška (myšleno z těch dvou devadesátkových filmů, původní seriál jsem zatím neviděl) – asociální a sarkastická až za hrob. Navíc Jenna Ortega se pro tuhle roli fakt hodí. A Elfmanova hudba dost padne. Jenže… Opět jsem se dost možná spálil tím, že jsem seriál sledoval s většími prostoji, takže když se vám mezi epizodami vykouří z hlavy půlka předchozího dílu, zamrzí to. Netuším, proč už seriály nemají na začátku každého dílu rekapitulaci pro nás zapomnětlivé a roztržité blbečky, ale taková je holt situace; navíc mám pocit, že tyhle seriály prostě vznikají tak, aby je člověk sjel najednou (těžko říct, jak bych si v devadesátkách vychutnal Městečko Twin Peaks, kdybych musel týden co týden čekat na nový díl). Možná je to těmi prostoji, možná je fakt scenáristický nedostatek, když Wednesday tahá Čechovovy zbraně coby detaily z předchozích dílů jako králíky z klobouku, aby se posunula k řešení ústřední záhady. Jenže Čechovovy zbraně byste si především měli všimnout, žeáno, ne že si během osmého dílu ústřední hrdinka vzpomene na náhrdelník z pátého dílu, na který si stejně divák nepamatuje, protože byl zmíněn ledabyle a lajdácky. Celé to vyvolává dojem, že tvůrci vlastně pořádně nevědí, co dělají a kam to celé má směřovat. Mrzí mě to, zvlášť, když hodnocení ostatních uživatelů jsou obecně dost pozitivní. I ta myšlenka obdivu k jinakosti, kdy se z dřívějších „vyvrhelů“ v podstatě stávají normíci (ať už se bavíme o LGBT+ či prostě jen o lidech, co nezapadají), se tak nějak vytrácí. (1 397.) ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wednesday je ako rollercoaster, jednotlivé epizódy sa mi striedavo páčili a nepáčili. Keď sa mi už zdalo, že je to zakaždým lepšie a lepšie, potom to u mňa kleslo, tak zase vystúpilo na krásnych 5* za predposlednú epizódu a vo finále kleslo na 1*. To sa mi snáď ešte pri nijakom seriáli/ minisérii nestalo. Na Wednesday som bola celkom zvedavá. V detstve som sledovala Addamsovcov, ale možno to je trochu problém, asi je lepšie Wednesday brať ako samostatnú kapitolu. Plusy: Obsadenie Jenny Ortega! Skvelý herecký výkon. Potešila aj Christina Ricci a moje sympatie si získala aj Emma Meyers. Ďalej hudba, kostýmy a výprava. Prostredie sa mi tak páčilo, že som si až musela vygoogliť lokalitu. Nevermore Academy je Cantazucino Castle v Rumunsku. Za zmienku stoja aj trefné a veľakrát aj vtipné hlášky, vlastne to bolo to najlepšie😉👍. A teraz mínusy. Gomez Addams!!! Bolo to utrpenie sledovať ho, veľmi nešťastná voľba. Paródia na šarmantného Gomeza. Catherine Zeta Jones tiež žiadna sláva, ale Gomez a Morticia spolu och to bola "nejhorší kombinace k vidění"! A čo mi úplne pokazilo dojem zo seriálu bolo veľmi slabé finále! Celková zápletka sa mi nakoniec vidí veľmi obyčajná, predvídateľná, nezaujímavá až nudná, ba dokonca až banálna, veľké sklamanie. Nakoniec mi celá 1. séria vyšla len priemerne, až ma to mrzí, lebo niektoré epizódy boli fakt super. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to sice natočeno hezky a Jenna Ortega se touto rolí skutečně zviditelnila, ale seriál trpí mnoha problémy. Ten první je subjektivní a celou dobu mi přišlo, že je to strašně pozérský seriál, ale tento problém mám s celou Adamsovou rodinkou. Celá škola má MacBooky a iPhony a celé to působí jako takový Disneyland. Scénář občas pokulhává a některé díly včetně závěru byly podprůměrné. Taneční scénka se stala kultovní, seriál se zaplatil a další série už jsou na řadě. Ale že bych z toho byl unešený? To teda ani náhodou. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Wednesday: "Takže ťa viedla latentná rytierskosť, nástroj patriarchátu, aby si si vynútil moju nehynúcu vďačnosť?" Wednesday je výborná, postava skvelo obsadená, rovnako hodnotím aj obsadenie vedľajších postáv. Jediná z postav, ktorá mi nesadla (pravdupovediac, bola až odporná – Goméz. Kto toto vymyslel? Asi Tim, kto iný. Pre mňa je Goméz predstaviteľom galantnosti a elegancie, aj keď na úrovni tej podivnosti, na ktorej boli predošlí Addamsovci pevne položení.) Je to trochu iný žáner Addamsovcov, skôr v štýle Harryho Pottera. Chýba moment humoru, ktorý netreba vysvetľovať, lebo spočíva v skečoch, kamere a práci kostymérov a maskérov. Ale kladne hodnotím množstvo prvkov, ktoré sa viazali na predošlé filmy o Addamovcoch a bola som na seba celkom pyšná, koľko z nich som dokázala sama objaviť. Záverečné konštatovanie: áno, je to iné, také Burtonovské. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

První série - (7,5/10). Nebudu chodit kolem horké kaše. Na Wednesday jsem se neměl v úmyslu koukat. Jednak jsem neviděl ani jeden díl Addamsovy rodiny, takže k této značce nemám žádné citové pouto. Ale taktéž mě ten seriál prostě nezaujal, takže jsem se na to neměl potřebu koukat. Ovšem to, co se v posledních měsících kolem celého seriálu dělo, přesvědčilo nakonec i mě a svezl jsem se na této vlně mainstreamu. Seriálu nejde odepřít jeho neskutečná originalita, kterou je celý seriál protkaný. Musím vypíchnout skvělé kostýmy, které tomu dodávají správný Burtonovský nádech. Mimochodem obtisk Tima Burtona je zde nezpochybnitelný. Hudba Dannyho Elfmana se k tomuto počinu taktéž náramně hodí. Tou největší trefou do černého bylo bezesporu stejně obsazení Jenny Ortegy do role Wednesday. Role jí sedla jako ulitá a dozajista této herečce změnila život - zaslouženě. Mojí nejoblíbenější postavou byly rozhodně Enid. I ostatní postavy dostaly část svého prostoru a našli si skulinku do mého srdce (Eugene a jeho včely). Chápu tu populární bublinu, která se kolem toho vytvořila, ale kvalita rozhodně nedosahuje tak vysokých hodnot. Jedná se o zábavnou podívanou ze školního prostředí, která je napsaná tak, aby se líbila velké mase diváků. Štve mě, že to postupem času sklouzává do typických klišé, které jdou hlavně ve finále už hodně vidět. Vyšetřování případu mi přišlo jako výborný styčný bod, kolem kterého se to celé točilo. Možná, že bych si to konečné rozuzlení dokázal představit kapánek jinak, ale i tak to výborně servíruje nápovědy a falešné stopy. Pokračování v podobě další série jsem plně otevřený, což je u mě dost dobrá zpráva. Nejlepší epizoda: If You Don't Woe Me by Now (S01E07) ()

Script 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Harryho Pottera mě zabijí za to, že to napíšu, ale je to v podstatě úplně stejný příběh jako konec té ságy, jen zajímavější, komičtější a živější. Kupodivu tuhle jízdu jsem si daleko víc užil a dávala mi větší smysl. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Občas to chce uhnout i ke klasické rodinné zábavě a vzhledem k tomu, jaký kult Addamsova rodina představuje, nešlo Wednesday alespoň nezkusit. Málokdo z nás ovšem čekal, jak moc dobrý seriál Burton vlastně doručil a jaký úspěch si červený gigant streamingu zase může připsat. Asi nemusím sáhodlouze rozepisovat, jak efektní je tenhle seroš hlavně kvůli její představitelce, to tu přeci jen stojí ve všech obdobně nadšených komentech pode mnou. Já k ní vyzdvihnu ještě její blonďatou kolegyni, která je trochu neprávem opomíjena. [viděno na Netflixu] ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi bych to nepopsal lépe jako zajímavý guilty pleasure. Hezky se na to dívalo. Dobře odsýpalo. Sice v něčem dětinské a wannabe edgy, ale dalo se to. Dokonale obsazená Ortega. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa. Aj keď som sa bál, že som z platonického vzťahu s Timom Burtonom vyrástol a v poslednom období som sa o tom celkom aktívne presviedčal. Napriek tomu, celkom som si obľúbil seriál o mladej čarodejníčke - Sabrina.  (nie ten smiešny, televízny), ale ten s názvom Chilling adventures of Sabrina. Tiež z produkcie Netflixu. Neviem aké mal seriál čísla, vyšli štyri série, no a tendencia bola skôr klesajúca. Postupne sa zhoršoval. Čo ale fungovalo, tak to bola hra s antagonistom, kedy každá epizóda postupne menila charakter a prispôsobovala sa temnej sile, ktorú musela v závere čarodejníčka poraziť. Tim Burton mal k dispozícii podobnú schému, no asi určenú aj divákovi pod pätnásť rokov, pretože, aspoň podľa prvej série, tu je to infantilnejšie a monštrum hádame v milostnom trojuholníku (čo som to hovoril o tom vekovom určení?). Na obmedzenie "high school" žánru sa veľmi vyhovárať nedá, pretože pri Sabrine bola konštelácia študentského života a čarodejníckeho pólu obdobná. Tu je Wednesday odmietavá, temná, nepriateľská, no a v tom celom nejak - cool. Asi. Divák sa má na ňu spoľahnúť, pretože napriek malej výške všade napochoduje nasratá v ťažkých topánkach a nejak to vyrieši. Som zvedavý ako to bude pokračovať. Štart je taký, määää. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Dokážu pochopit, proč je z toho takový hit. Wednesday je silný dívčí charakter, který může sloužit jako vzor středoškolaček a obecně je tato variace na teenage drama z podobného prostředí jak Harry Potter celkem povedená. Nic to ale neměnní na tom, že to je vysoce předvídatelné, obecně špatně zahrané a stále se mi nechce věřit tomu, že za tímto ala Twilightem stojí skutečně Burton, který má svůj styl přeci jen trochu jiný. ()

Reklama

Reklama