Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (141)

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriálu se mi líbílo, že 1) namísto obvyklých 55 minut měl každý díl přes hodinu a zároveň měl sympatických 6 dílů namísto stupidního počtu 13, 2) umožnil nahlédnout do zákulisí, jak se vybírají účastníci mítinků, co musejí partneři/partnerky sportovců/sportovkyň vydržet, 3) jaký dopad jednání sportovců má na jejich blízké (za toto odkrývání pokrytectví jsem byl velmi rád), 4) podobně jako Rocky ukazoval nutnost se nevzdávat, 5) měl skvělou hudbu včetně závěrečného Křížka (inu Karel Svoboda...). ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Jak již bylo řečeno, vskutku se jedná o vynikající seriál z prostředí vrcholového sportu, jmenovitě atletiky, který musí zaujmout snad každého příznivce nejen "Královny sportu". To nejen používám záměrně, protože tento seriál zdaleka není pouze o sportu, ale je zároveň i o mezilidských vztazích, vzestupech i pádech, lásce i nenávisti, přátelství i zradě, zkrátka o všem, co nám život dává, ale i bere. V každém případě se jedná o velmi povedený a možná i někdy neprávem opomíjený projekt, jehož smysl i význam je a dokud lidstvo nevymře i bude stále aktuální. Diváky zcela určitě rovněž zaujmou nejen herecké, ale i sportovní výkony hl. hrdinů Svatopluka Skopala a Jana Čenského, kteří se na své role zejména po fyzické stránce museli velmi dobře a důkladně připravit. ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele

I po 25 letech je to velmi dobrá zábava s výbornými herci (mám-li vypíchnout jednoho, tak Josef Větrovec). Seriál se úspěšně vyhýbá dnes již zažitým klišé, děj má spád i myšlenku. Původně jsem chtěl dát 4 hvězdy, protože jednotlivé díly by přecijen mohly být o 15-20 minut kratší. Ale protože si myslím, že se jedná o fakt nadčasovej kousek, kterej bude zábavnej i za další čtvrtstoletí, nebojím se přihodit i pátou. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Doporučení: Hodnoťte až po shlédnutí závěrečného šestého dílu! Přiznávám, že, až do do poloviny atletické seriálové šňůry jsem měl rozpolcené pocity a důvod, proč jsem chtěl původně hodnotit pouhými 40% byl právě hlavní hrdina S.Skopal. Ten,ale jako by se z pomyslného "hlaďáku" zotavil v pravý okamžik a dofinišoval můj divácký zážitek na cílové pásce s cílovým hodnocením čtyřech hvězd! Hrdě mu přitom sekundovaly výkony dalších vedlejších herců (J.Čenský a P.Čepek), autorsky dokonale zpracované atletické výkony vnášející do diváka opravdové sportovní napětí, pointu přinášející opravdové přátelství, dokonale jednoduchá úvodní znělka a "kopačky" takzvané životní lásky v samém závěru!!!Naopak tu pátou filmu vzaly ošizené tréninkové pasáže a naprostá zoufalost snahy vznést do fimu drť dopingové tématiky! ()

Vikinec 

všechny recenze uživatele

Drama od začátku do konce v každém díle a každém záběru podporované napínavou hudbou. Nevím proč, ale podmínka pro vstup postavy do děje bylo asi, že se každá musí chovat jako totální idiot. Hlavního hrdinu, přestože evropského medailistu, každý posílá furt na hřbitov (zkuste to říci třeba Šebrlemu), přičemž on půlku seriálu klesá do hrobu, aby v druhé půli svůj pád trochu přibrzdil a v posledním díle zčistajasna vystoupal až na samotný vrchol, který ještě překročil tím, že zůstal s "umírajícím" protivníkem v tunelu (aniž by mu jakkoli pomohl), přestože jsou kolem kameramani a další lidé a tím všem ukázal, že starost o soupeře je přednější než nějaký trapný světový titul. Kdo z nás by to udělal... Přesto musím říct, že násilná dramatičnost u mne slavila úspěch a seriál, na který museli herci hodně trénovat, mne několikrát doslova přikoval k obrazovce. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • Když Ondřej Vesecký (Svatopluk Skopal) naváže známost s barmankou (Jana Švandová), scházejí se v bývalé vinárně ve Slavíkově ulici v Praze. Právě zde byly natáčeny interiéry včetně scény, kdy Ondřej v kuchyňce myje talíře. (Robbi)
  • Když Honza Vychodil (Marek Vašut) přijíždí na lyžích k chatě, je slyšet v čase 55:10 ženský hlas („Ty jsi to viděl, ááá“). Tentýž zvuk byl použit již v roce 1972 ve filmu Homolka a Tobolka (1972), když vedoucí zotavovny Radost „laškuje“ před budovou s hosty (čas 54:17). (swaata)

Reklama

Reklama