Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V době kdy vlastnit rádio bylo přísně zakázáno našel jeden muž cestu, jak přinést lidem dobré zprávy. Producent filmu Mrs. Doubtfire - Táta v sukni a držitel Oscara Robin Williams Vám přinášejí příběh o obyčejném muži, který dal lidem neobyčejný dar - naději. V době války, v době beznaděje dal lidem důvod se smát. Jestliže se Vám líbil film Život je krásný nenechte si ujít Jakuba lháře. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

silentname 

všechny recenze uživatele

Čím viac filmov s Robinom Williamsom pozerám, tým viac si uvedomujem, ako veľmi mi jeho tvár a osobnosť budú chýbať vo filmoch. Je jedno či kritici film hodnotili pozitívne alebo negatívne, no spôsob, akým vždy podal svoju rolu ma dokázal maximálne presvedčiť. Bol to talent od prírody aký sa vidí málokedy. Čo sa príbehu týka, tak má svoje vtipné a má svoje bolestivé momenty ako by mala dramédia mať, no súčasne sa mi páči aj záver, ktorý sa mohol ale aj nemusel udiať. To už je nepodstatné, ale minimálne veľmi vtipné. Páči sa mi ako Jakob simuluje rádio pred malou Linou v utajení. Je to svieže, vtipné a veľmi dobre vymyslené a je to scénka, ktorú asi nezabudnem. Rovnako ako na ich spoločný tanec. Vyzdvihol by som aj atmosféru filmu, ktorá je uveriteľná, no občas človek môže nadobudnúť pocit, že sa snaží film s emóciami jemne manipulovať, ale nie často. Som rád, že som film videl a možno si ho niekedy aj pozriem znovu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Doufejme, že vaše lži nelžou..." Je dosť ťažké skombinovať humor a vážnu tému akou holokaust je. Roberto Benigni to dokázal, ale tu mi ten humor prišiel silený, ako keď sa máte smiať vtipu a vonku je mínus 30 stupňov a vás klepe jak šijací stroj. Je to taký úsmev cez zuby a tu som to tak cítil. Napriek dobrému výberu hercov, potešil i Liev Schreiber, film však nedokázal prekročiť hranicu priemeru a keď sa zamyslím, nevybaví sa mi ani jedna silná scéna, ktorá by ma chytila alebo aspoň pripomenula film a pár mesiacov či rokov. Námet fajn, film je však príliš chladný a veľmi rýchlo vyprchá z hlavy. 60%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Robin Williams přináší v době války dobré zprávy místo zakázaného rádia, ale problém je v tom, že si je vymýšlí pro vězně v lágru. Osvobození se podle něj blíží a náckové to mají spočítané. Jenže konec války je ještě za horama. Opět poměrně citlivý pohled, a místy i humorný, na válku v neodolatelném podání Williamse. Přinášel tak dlouho dobré zprávy, až za to zaplatil životem. Možná zkrátit snímek by prospělo v údernějším vyznění filmu, protože až na dobrou výpravu a výkony herců, je film někdy až zdlouhavý a celkem nevěrohodný. Jsou jistě mnohem lepší a propracovanější filmy na válečné téma. Tohle je navíc remake původního filmu ve kterém získal za svůj herecký výkon ocenění Vlastimil Brodský. Ten jsem neviděl a tak nemůžu srovnávat. 60% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nechci se opakovat, svůj názor jsem napsala k původní verzi z roku 1975. Vzhledem k tomu, že je tento skvost jen těžko dostupný a většinou jen v německé verzi, zřejmě mnohem víc lidí uvidí tento americký remake. Jde o původní příběh podle Jureka Beckera, ovšem v jiném kabátu. Originální Jacob v podání Vlastimila Brdoského je podstatně skroměnjší, ale také mu to víc sluší. Za mne mírně nad 50%. Všem, které film oslovil doporučiuji i dokument: http://www.csfd.cz/film/292108-nedokonceny-film/ ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Sovětské tanky, které v závěru filmu osvobozují vlak, jsou T-72, které se začaly vyrábět až v roce 1971. (Steewe)
  • Natáčení probíhalo v maďarské Budapešti. (Terva)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné knihy Jureka Beckera z roku 1969. (Terva)

Reklama

Reklama