Reklama

Reklama

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou

(TV film)
  • angličtina A Prayer for Katerina Horovitzova
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou je příběh z roku 1943. Krásná Kateřina (Lenka Fišerová), které hrozí smrt v koncentračním táboře, se náhodou dostane do skupiny bohatých Židů, a tak jí svitne naděje na záchranu. Nacisté však s "nižší rasou" hrají zákeřnou hru, v níž chtějí získat veškeré finance z jejích bankovních kont... Televizní film režiséra Antonína Moskalyka získal Cenu mezinárodní kritiky na festivalu Prix Italia a Hlavní cenu na festivalu v Monte Carlu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Dávám horší 4*. Mohlo to být natočeno víc depresivně a se stoupající bezradností a depresí. Ale stejně si pak každý řekne, že tenkrát toto zažít muselo být doslova peklo. A my většinou řešíme jen sex, peníze, práci. Prostě řešíme kraviny, pomlouvá se, v práci si na vás otvírají hubu a přitom zažít toto někdo z nás, tak bychom si svého života vážili.

Joannka

Joannka (hodnocení, recenze)

Proti knížce to bylo hodně suché! Veřím, že je težké zachytit Lustigovy díla na plátno ale zrovna sem dočetla knížku když sem se rozhodla podívat se na film, a zklamal mě..

Kumišaj

Kumišaj (hodnocení, recenze)

Co se o Modlitbě pro Kateřinu Horowitzovou neví, je, že námět k jejímu napsání poskytl Lustigovi jeden z nejlepších česko-slovenských vypravěčů Ladislav Porjes. Jeho autobiografická kniha "Josele a ti ostatní" patří v žánru válečných próz k tomu nejlepšímu, co máme. Poslední dobou je bohužel už hůře k sehnání, proto pokud se vám někomu poštěstí, pošlete mi prosím adresu na obchod, kde ji mají, díky.

Související novinky

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

18.04.2010

Festival českých filmů Finále 2010 se letos uskuteční od 18. do 24. dubna. Zahajovacím filmem bude v předpremiéře uvedený dokument Český mír režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Festival v… (více)

Reklama

Reklama