Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co by bylo umění bez obětí? To záhy zjistí dvanáct nadaných studentů baletu, kteří každou hodinu každého dne věnují přípravě na své životní poslání. Strhující drama "Tanec s vášní" od uznávaného režiséra Nicholase Hytnera (Šílenství krále Jiřího) pojednává o semknuté skupince tanečníků, kteří musí obětovat svůj soukromý život a pravidelně trénovat v rámci příprav na recitál, který rozhodne o tom, který z nich nastoupí na výběrovou a velice prestižní americkou baletní akademii v New Yorku. Ve snímku se představují talentovaní profesionální tanečníci včetně Amandy Schullové, Zoë Saldanové, Ethana Stiefela, Sascha Radetsky a Shakiem Evans. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

emma53 

všechny recenze uživatele

Je mně úplně jedno, že se to tady hemží dvojkama, protože balet je něco, co miluji a vím jaká je to dřina, ale výsledný dojem je skvostný. Já ten film už kdysi viděla, ale nehodnotila jsem ho, protože mně už vypadlo mnoho částí z paměti, ale teď jsem si ho vychutnala až do konce. Tak o námětu a kostře se nebudu s nikým přít, to bylo celkem jasné jak pohádka pro děti, ale dívat se na taneční čísla, na to jak musí všechno ladit tak, aby to diváka uchvátilo, to byla pro mě lahůdka. Jak jsem se pak dívala na obsazení, tak tam hrálo hodně profesionálů a nebo těch, kteří měli s baletem něco společného. Konec, to byla už jen nádhera, nádhera a nádhera............."Tanec je tep, tlukot srdce, dech. Je to rytmus vašeho života. Je to vyjádření času a pohybu, štěstí, lásky, radosti, smutku i závisti". ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Na tie slečny sa naozaj krásne dívalo. Film mal síce pár hluchých miest. Chvíľami sa nevyhol aj miernemu romantickému patosu. Lenže tá hudba a balet to velice vyvážili. A akokoľvek som Jody fandil, mojou favoritkou tu bola Maureen. Tak zmyselná bola. Až mi je bolo celkom ľúto čo všetko musela obetovať pre balet ... ()

Reklama

inachisio 

všechny recenze uživatele

To, co bylo v úžasných tanečních scénách, škoda, postrádaly herecké výkony a zachránili to trošku leda sympatičtí herci. Ačkoli mě na příběhu lautr nic nepřekvapilo, čekala jsem, že to dopadne uvěřitelněji, dalo se na to koukat. Poslední choreografie mě taktéž nenadchla, ale byla ve filmu znát snaha o jistou originalitu, která se tam úplně neztratila, ale nevynikla tak, jak by měla. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Vášeň pro tanec je přesně to, co vystihuje můj přístup k tomuto filmu. Je to o talentu, kterého se mi nedostává, kultuře pohybu, kterou nemám a dřině, na kterou jsem moc líná. Jednoduchost příběhu zde vůbec nevadí, protože nechává diváka soustředit se na hudbu a balet, které jsou zde v hlavní roli. Není nutné, aby v každém školním filmu byl někdo šikanován nebo zavražděn kvůli napínavé dějové zápletce. Sympatičtí protagonisté působí věrohodně a přirozeně a hlavně jsou ve svém oboru dokonalí profesionálové a každý z nich si musí své místo na slunci tvrdě vybojovat. Je to film, ke kterému si sednete s tím, že se znovu aspoň na kousíček podíváte, abyste po chvíli zjistili, že už probíhá závěrečné finále. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Baletní hvězdy se nerodí lehce. Tisíce hodin tréninku i odříkání mimo něj, litry potu, otlačené špičky, bolavá záda, modřiny a stále dlouhá cesta k „dokonalosti“. Za kulisy tvrdé baletní scény nám dává možnost nahlédnout režisér Nicholas Hytner (úspěchy slavil nejen jako režisér filmový, ale i divadelní na Broadwayi), dělá to však poměrně povrchně a instantně, a představuje typy, které nemají se skutečným životem pranic společného. Škoda, že scénáristka víc nechodila mezi skutečné baletní dříče, ale svou látku zřejmě psala někde v teple kavárny. Výsledek totiž musí být korektní a líbivý, aby do sebe nakonec vše zapadlo, jak si zejména ženské diváctvo přeje a očekává. Ačkoliv se mezi postavami odehrávají bezbarvé story, v tanečních pasážích vše funguje o poznání lépe (taneční závěr se mi líbil už někdy v roce 2001, kdy jsem film viděl poprvé, i nyní, v roce 2013), i díky tomu tak docela sympatický průměr!! A Zoe Saldany si všiml kdo? ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama