Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co by bylo umění bez obětí? To záhy zjistí dvanáct nadaných studentů baletu, kteří každou hodinu každého dne věnují přípravě na své životní poslání. Strhující drama "Tanec s vášní" od uznávaného režiséra Nicholase Hytnera (Šílenství krále Jiřího) pojednává o semknuté skupince tanečníků, kteří musí obětovat svůj soukromý život a pravidelně trénovat v rámci příprav na recitál, který rozhodne o tom, který z nich nastoupí na výběrovou a velice prestižní americkou baletní akademii v New Yorku. Ve snímku se představují talentovaní profesionální tanečníci včetně Amandy Schullové, Zoë Saldanové, Ethana Stiefela, Sascha Radetsky a Shakiem Evans. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Šiftíček 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděla na tanečním soustředění a už tenkrát se mi hrozně líbil. Od té doby, kdykoli jsem mohla, jsem si ho pouštěla znova a znova. Sice jde o klasický příběh s průměrným a předvídatelným dějem, ale i tak to nestrádá na kvalitě. Bravurní taneční výkony - přála jsem si být na jejich místě na jevišti :) ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem nějaký originální příběh, ani velké procento gay složky, i když u takovýchto baletních filmů by se to dalo předpokládat, a to se mi vyplatilo. Pro mě skutečnou nosnou osou celého snímku byl tanec a hudba, věčná dřina, soutěživost, doslova prznění těla, ale rozlet duše. Dobře jsou vykresleny i jednotlivé typy a odlišnosti zůčastněných postav, solidní výběr herců a profíků. A jaksi tomu filmu naopak i slušelo, že je mu už xx let ...! 6888 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Baletní hvězdy se nerodí lehce. Tisíce hodin tréninku i odříkání mimo něj, litry potu, otlačené špičky, bolavá záda, modřiny a stále dlouhá cesta k „dokonalosti“. Za kulisy tvrdé baletní scény nám dává možnost nahlédnout režisér Nicholas Hytner (úspěchy slavil nejen jako režisér filmový, ale i divadelní na Broadwayi), dělá to však poměrně povrchně a instantně, a představuje typy, které nemají se skutečným životem pranic společného. Škoda, že scénáristka víc nechodila mezi skutečné baletní dříče, ale svou látku zřejmě psala někde v teple kavárny. Výsledek totiž musí být korektní a líbivý, aby do sebe nakonec vše zapadlo, jak si zejména ženské diváctvo přeje a očekává. Ačkoliv se mezi postavami odehrávají bezbarvé story, v tanečních pasážích vše funguje o poznání lépe (taneční závěr se mi líbil už někdy v roce 2001, kdy jsem film viděl poprvé, i nyní, v roce 2013), i díky tomu tak docela sympatický průměr!! A Zoe Saldany si všiml kdo? ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Vím, že dějově je to téměř o ničem a sledujeme jen starý známý otřepaný příběh. Zasazení do baletní školy a důraz na tanec ale přecejen přináší něco trochu víc originálnějšího. Osobně mám pro tento film trochu slabost. Závěrečná scéna je dokonalá (koho by napadlo dát Jamiroquaiovu píseň dohromady s baletem? :) ) ~(4,3)~ ()

Lina 

všechny recenze uživatele

Další 70% záležitost. Příběh tři hvězdy, taneční výkony určitě čtyři, možná i víc. Klasický balet a možnosti toho moderního, který se mu klidně může vyrovnat. Jde o jeden ročník výběrové baletní školy s různými typy studentek a studentů, včetně učitelů, s nimiž se dá příležitostně zaplést. Krásná podívaná a poctivá baletní práce, takže jsem v hodnocení přidala. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama