Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

671. hodnocený film: Hodně jsem si od tohoto filmu sliboval, protože jsem se nechal hodně ovlivnit hodnocením Martina, a ten byl přímo nadšen. I mě se fakt hodně tenhle film zalíbil. Dobré bojové scény, neznámí herci a dobrý příběh. Zpočátku jsem byl zděšen dabingem v podání pana Županiče, coby cca 30 letého japonce, ale nakonec spokojenost. 4* jsou nakonec vynikajícím výsledkem a vůbec nelituji onoho stráveného času. 4* ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Klasika! Příběh je o zlaté perle, kterou se snaží dostat z chrámu hned několik lidí. Nakonec se to podaří dvoum kamarádům, z nichž jeden zjistí, že by se perla měla vrátit zpět do chrámu. Během tohoto dobrodružství narazí hlavní představitel na velice krásnou a půvabnou dívku, jejíž bratr chce perlu rovněž. Nakonec, když už vypadá, že se perla vrátí do chrámu se na scéně objevuje jakýsi ohnivý chlapík z vesmíru a objasňuje, že perla je ve skutečnosti šém pro jeho kosmickou loď. Dobrý film, na tehdejší dobu hodně dobrý. ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ako maly chlapec som tento film videl naposledy a dnes ked som ho pozrel znova po dlhej dobe, uz to neni ono. Teraz mi z toho vyliezol taky priemerny film, ale urcite nie zly film. Ako dobrodruzny zaner filmu urcite sedi, ale ze by bol na samotnom vrchole, to sa urcite povedat neda. Chyba tomu toho viacej, aby ma to chytilo za pacesy a nepustilo von zo zovretia. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slasť pre pamätníkov VHS éry, peklo pre dnešnú mládež. Alebo keď ste chceli vedieť, čo vlastne znamenajú čínske draky a báli ste sa opýtať. Záverečná konfrontáca sa nakoniec ukazuje ako zhola zbytočná, stačilo odovzdať perlu včas do rúk skutočného majiteľa a obe strany by ušetrili zopár ľudských a "ľudských" životov. Inak ale film šľape od začiatku do konca, prevládza pochopiteľne akcia a pomedzi to počúvame väčšinou otrasné dialógy a vety, ktoré nás informujú o tom, čo vidíme na obrazovke a chápeme tomu. Guilty pleasure so všetkým, čo k tomu patrí. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si uvědomil v půlce filmu, že jsem to jako capart viděl. Kéž bych si vzpoměl na každou chujovinu, co jsem kdy viděl, to by bylo hodnocení :-) Tohle je tak pitomý, až hanba. Snaží se to o jakous takous parafrázi na Indiana Jonese a dost možná se tímto snímkem z části nechali inspirovat tvůrci Božských relikvií, ale obojímu to nesahá ani po kotníky. Přesto za 3*, páč když vidím podobné snímky let 80. jen si marně povzdechnu nad dobou, kdy jsem byl dítě a jediná moje starost byla, jak zamaskovat pětku do pondělí, abych neměl přes víkend zaracha :-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama