Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bachmanovu předlohu mám hodně rád a možná proto jsem se filmu, který nemá krom základního konceptu s knihou nic moc společného dlouho vyhýbal. Režie je mizerná, ale atmosféra dystopické budoucnosti roku 2017 má své kouzlo a zcela chápu jeho kultovní status. Arnold tu má skvělou formu. Vtipné glosy a nekorektní humory sice přebíjí poselství a mění ho na brutální zábavu, ale vem to čert. Teď už ale možná nastal čas to natočit pořádně, podle předlohy a tak aby v závěru divákům pořádně zatrnulo. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Kinga si určitě někdy přečtu. Každopádně mám Běžícího muže zafixovaného jako jeden z nejsilnějších videozážitků z dětství. A rád se na to čas od času dívám zas a znova. Ta úžasná melancholická hudba, ten nepřehlédnutelný styl 80´s! A navíc to není ani politicky úplně blbý film jako třeba Rambo II. Akorát je jeho vyústění snesitelné právě jen pro produkci své dekády. O patnáct let později v Equilibriu už to nelze překousnout. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nevím, nakolik je film (ne)věrný předloze a ani mě to nezajímá. Běžící muž je hodně béčková, ale docela slušná Arnoldovka. Výprava je dosti chudá, většina filmu je snad natočena v nějaké garáži, dále vykreslení sci-fi světa se k takovému Total Recall nemůže ani při blížit, ale pokud uskromníte svá očekávání, oblaží vás ryzí osmdesátky včetně několika vtipných momentů... 6/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Arnold. Nevím, na čem ujížděl scénárista, ale přinejmenším na Terminátorovi určitě, protože Hnutí odporu a "Já se vrátím" mluví za vše. Zpočátku slibný námět ničí hromada nelogičností, vousatý Arnold a lovecké panoptikum v čele s Vánočním stromečkem. Šílenost na n-tou, ze které přítomnost rakouského dubu v hlavní roli dělá nepochopitelný úkaz. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nezda sa mi tento film az tak zly, aby si zasluzil az tolko vela nizkych hodnoteni na CSFD. Myslel som si, ze ked si tento film zopakujem priblizne po 15-tich rokoch, ze budem o dost sklamany, ale nie je to pravda. Bavilo ma to rovnako a bolo pre mna zaujimave divat sa na ludi - divakov brutalnej show, ktori sa tak lahko daju zmanipulovat tym, co im televizia ukaze. Jasne, ze taky PREDATOR, ktory bol natoceny v tom istom roku je 100x lepsi, ale to by som zase neporovnaval. Urcite sa v tomto filme da najst vela chyb, ale bavilo ma to, takze tak trosku na protest davam tomuto filmu 4 hviezdicky... 09.01.2011 ________ Arnold Schwarzenegger - (Ben Richards) +++ Maria Conchita Alonso - (Amber Mendez) +++ Yaphet Kotto - (William Laughlin) +++ Jim Brown - (Fireball) +++ Jesse Ventura - (Kapitán Freedom) +++ Erland van Lidth - (Dynamo) +++ Produkcia: Rob Cohen +++ Hudba: Harold Faltermeyer +++ ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • V závěrečných titulcích hraje píseň „Restless Heart“ od Johna Parra. (SONY_)
  • Ve scéně na začátku filmu na ulici běží upoutávka na show "Běžící muž", v níž jsou oužity také záběry ze soubojů Bena Richardse (Arnold Schwarzenegger) z tohoto filmu, které se však ale logicky ještě nemohly udát. (Corpsegrinder)
  • Když Rob Cohen kupoval práva k novele Richarda Bachmana „Running Man“, neměl ani tušení, že Bachman byl vlastně pseudonym pro Stephena Kinga. (Chatterer)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama