Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

aluna 

všechny recenze uživatele

Právo - stroj na peníze, nebo se někdy najde někdo, komu opravdu záleží na morálce a spravedlnosti? A když už se někdo takovej najde, zvládne jeho čistá duše tohle hnusný povolání? A když zvládne, vydrží mu jeho čistota i nadále? A když vydrží, nepomýšlí taková dobrá duše v prostředí podvratnejch žraloků každej den na sebevraždu? A co na to Jan Tleskač? "Go memorize!" ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento film je ukázkou kvalitní filmařiny, to beze sporu. Výborně zrežírovaný, precizně zahraný, s lidským příběhem, inteligentními dialogy a jemným humorem...jen postrádá větší porci originality (jemu podobných filmů je natočených opravdu hodně, ale Vyvolávač patří k těm nejlepším z nich). Hodnotím poctivými 4*, rozhodně doporučuju. ()

Reklama

shyster 

všechny recenze uživatele

Ikdyž jsem četl předlohu od Grishama, nelze jinak než uznat, že filmová verze je o pár kroků lepší. A jako celek to považuju za jedno z nejlepších soudních a právnických dramat. Matt Damon i Danny DeVito spolu s Claire Danes si film užívají a slavní herci ve vedlejších rolích (Jon Voight, Mickey Rourke, Roy Scheider) jsou už jen třešničkou na dortu. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich filmu z pravnickeho prostredi o jedne bezskrupulozni pojistovne a chlapci, jenz zemrel na leukemii kvuli zamitnutemu pojistnemu naroku. Brilantni Matt Damon i DeVito, jehoz role jako jedina ve filmu ma i zabavnou stranku, ktera je k jistemu odlehceni nutna. A atmosfera ze soudni sine je misty opravdu hutna.. ()

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film ze soudního přostředí. Jednu vadu ale má a to nedotažený scénář. Nevím jak ostatní, ale mě osobně překvapuje, jakým způsobem se Matt Damon coby Rudy Baylor bez problému vyrovnal s vražedným činem, jehož se dopustil. Celá ta věc byla tak nějak zametena pod stůl a to se mi nelíbí právě za předpokladu, že byla Damonova postava (až do onoho inkriminovaného okamžiku) celou dobu popsána jako velice morální a čestná. Coppola natočil rozhodně lepší filmy. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kde Danny DeVito prebudí Matta Damona zo spánku na lavičke, bola natočená na prekvapenie Matta, ktorý vtedy naozaj spal po natáčaní. (MDesign)
  • Rudy Baylor (Matt Damon) na začátku příběhu jezdí a bydlí v třídvéřové Toyotě Starlet s motorem o zdvihovém objemu 1,3l. (tulakfelix)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama