Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katolická církev učinila extrémně vzácné rozhodnutí a oficiálně potvrdila, že je devatenáctiletá studentka prvního ročníku vysoké školy posedlá zlý duchem. Příběh filmu V moci ďábla pojednává o dramatickém soudním líčení s farářem, odsouzeným za nedbalost, která vyústila ve smrt mladé, údajně posedlé dívky. V hlavní roli snímku, založeného na skutečných událostech, se představí LAURA LINNEY jako Erin Bruner, obhájkyně otce Richarda Moorea (TOM WILKINSON), který kontroverzní vymítání ďábla vedl.

Emily Rose (JENNIFER CARPENTER) opouští svůj klidný venkovský domov, aby mohla studovat na vysoké škole. V osamělé noclehárně ji však jedné noci potká děsivá "halucinace", po níž ztratí vědomí. Útoky se postupně stávají častějšími a jejich intenzita se stále stupňuje, proto se nábožensky založená Emily rozhodne podstoupit vymítání ďábla pod vedením faráře, otce Richarda Moorea. Když pak mladá dívka během obřadu zemře, je farář obviněn ze zabití z nedbalosti. Roli jeho obhájkyně neochotně přijímá renomovaná právnička Erin Bruner, jejíž skálopevný ateismus a nedůvěra v nadpřirozeno jsou v průběhu soudního procesu nalomeny oddanou vírou otce Moorea a zvláštními, nevysvětlitelnými okolnostmi, které případ provázejí. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

DamonS

DamonS (hodnocení, recenze)

Jak tohle může mít 75% :D :D už od začátku nudná nekoukatelná kravina bez děje... 

PROCESOR

PROCESOR (hodnocení, recenze)

Vymítání ďábla samo o sobě bylo zfilmované mnohokrát a i když máte moderní počítačové triky k dispozici, vždy to působí trochu úsměvně. Šílená oběť se různě kroutí v křečích a do toho hulákají verše kněz a pomocníci. Tady se asi nic jiného vymyslet nedá, ale to, že nejde o vymítání, ale o soudní proces o vině či nevině faráře, kam až při vymítání zašel posouvá snímek do úplně jiné úrovně.

tomiy1

tomiy1 (hodnocení, recenze)

Krásně zpracovaný příběh o exorcismu, s poselstvím pro bezvěrce. Celkově na mě film působí velmi realisticky. Jeho z největších předností je atmosféra, která je opravdu temná. 

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Girili

Sú len tieto možnosti - si preťažená z práce, tie lieky majú vedľajšie účinky, alebo to deci vína spôsobilo halucinácie :D Také tradične filmové vysvetlenie odomňa :) Neboj sa a choď do toho, je to dobrý film.

Girili

Girili (hodnocení, recenze)

Sleduju si tak sama trailer k tomuto filmu a najednou vedle me vypadne z regalu klobouk... Predtim stabilne polozeny na polici, mesic se ani nehnul. Mam si to skouknout sama nebo pockat na svou drahou polovici? ;-)

na příspěvěk reagoval srncek

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

movieband

Do toho tě nikdo nenutí, jen si zkus ale uvědomit jak strašně hloupě zníš když tu plácáš hovna o tom že existujou čerti, santa claus, kouzelné víly apod. Jestli jsi věřící tak jsi určitě četl bibli, ta je plná opravdu pěkných - ovšem smyšlených příběhů. :)

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

The Viper

už sem tě viděl i jinde.. myslím, že k EXODUS:Bohové a králové.. co kdybys hodil zpátečku? neumíš nic jiného, než se jenom posmívat a dělat si prdel z jiných lidí, kteří jsou věřící..

na příspěvěk reagoval The Viper

The Viper

The Viper (hodnocení, recenze)

''Měli by jsme věřit že dábel existuje..'' :D :D tak tímhle jsi to zabil, už jen to že ji posedl démon Hitler :D 

Nebud hloupej a zapoj mozek...

na příspěvěk reagoval movieband

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Velká spokojenost, ale na plný počet to není... Na jednu stranu lituji, že mi zkrátka film nenabídl tolik, abych těch pět hvězd udělil, na druhou stranu mi ale film dal tolik, abych si ho rád někdy zase pustil a dal mu možnost si ten plný počet zasloužit po druhé projekci. Tedy kromě skutečnosti, že mě film jako takový vysloveně neohromil a nezarazil do židle, mu ale nemám co jiného vytknout, neboť vše ostatní je perfektní. Líbil se mi styl vyprávění a prolínání příběhu, dále pak sympatické her. obsazení a v neposlední řadě i poukázání na alternativní vysvětlení něčeho tak neobvyklého, jako je vymítání. Vůbec náhled na něj a víru jako takovou, což je ve filmu krásně prezentováno jako možnost svobodné vůle a nikoli věcí faktu, se mi moc líbila, i když jsem sám ateista jak řemen a na tyhle věci nevěřím...

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Tak Lt.Debra Morgan alias Jennifer Carpenter :) zahrala v mojich očiach suveréénne najlepšiu diablom posadnutú osobu aká kedy bola na filmovom plátne...tlieskam,čumím,klobúk dolu !

Příspěvek byl smazán administrátorem.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

movieband: len som reagoval na tvoje slová "ale už tak zdálky citim, že to bude total pruser"...nemyslím si, že bude, nemusíš sa báť

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

majo25: já teď nemyslím zpracování se spojitostí roku výroby (73) .. to neřeším .. já to myslím celkově jak dějově tak i z té části zpracování :) ale jak říkám .. nebudu se o tom bavit dyž sem to neviděl 

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

movieband: Exorcista určite nie je zlý film, i ked ma osobne nejako zváštne nezaujal (dal som mu 3*), a tiež treba prihliadať na rok výroby (1973). No ale zase Omen je len o 3 roky starší a to je horor nad horormi.

na příspěvěk reagoval Martin741

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

psycholog83: tak dokud sem to neviděl tak bych to neměl odsuzovat .. ale už tak zdálky citim, že to bude total pruser 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

psycholog83: skvělé zhrnutí ... mě se film taky strašně líbil .. ale jako horor bych ho asi nebral .. já sem se teda nebál (to je ale možná tím, že jsem to viděl v CZ dabingu, uvidíme co udělá původní jazyk), u scény při vymítání ve stodole mi to málem vehnalo slzy do očí a musím říct, že je to skvělý film se skvělou pointou jak už je to vícekrát zmíněno ... ano je to podle skutečné události a já jsem si vědom toho, že Ďábel existuje ... tady tenhle snímek mě v tomhle mém přesvědčení jenom utvrdil a nikdo mi to nevyvrátí ....

.... co se týče toho jaks napsal, že ti to podle trileru připadalo jako kopie Vymítače z 73 .. já jsem Vymítače neviděl, ale chystám se na něj už jenom kvůli tomu co to za blbost lidi vlastně považují za jeden z nejlepších filmů jaké kdy viděli (vlastní zkušenost) .. podle mě to bude jen pouho pouhá blbost ... ale uvidíme no každopádně jsem zvědaví .... ve filmu je hromada dobrých postřehů co se týče víry a existence temných sil, které byly, jsou a budou v našem světě až do naprostého konce ... ale taky pár těch blbostí se tam najde .. rozesmálo mě jak tam vzpomněl ten Halloween :D že to chtěl zkusit to vymítání při Halloweenu .. bože takovou blbost zasadit do tak skvělého snímku ... každopádně jsem rád, že se i tobě tenhle snímek líbi :) 

Příspěvek byl smazán administrátorem.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Presne tak, netreba v tom hľadať horor. Ono je to skôr mysteriózna dráma, pre mna osobne s velmi dobrou kvalitou spracovania.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Farskeho12: člověk to musí pochopit proč se to dělo .. a měl by v tom filmu vidět i to poselství, které nese. Není to horor (aspoň já se na to tak dívám) jsem věřící a beru to z toho pohledu, že bysme měli věřit, že ďábel existuje .... je to dost dobrý film ... 

DoG(R)

DoG(R) (hodnocení, recenze)

normalne ma nebavia filmy s touto temou, a ani horory ako Exorcist, ale toto bolo dobre.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Velmi dobre spracovaný horor, ktorý sa opiera o skutočné udalosti z roku 1976 v Nemecku. Výborná atmosféra, kamera, dramatično, výkon hercov. Trošku škaredá herečka, ale to je subjektívne. Celý film je zaujímavý, graduje a nenudí napriek svojej dlhšej stopáži. Moje hodnotenie: 85%

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

d-fens :-) a trebárs podľa koránu je oficiálne potvrdené božie zjavenie mohamedovi pri stromčeku... ach jaj :-) ........že posadnutie diablom ;)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama