Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

gombarix 

všechny recenze uživatele

No, viděl jsem jeden díl a celkem nevěřícně na to zíral, protože to bylo velmi, opravdu velmi ujeté... Krok za krokem mi to ovšem nijak nepřipomnělo :D ... ale musím dát nějaké hvězdičky za scénu, v níž byla sexy hrdinka v brýlích (konkrétně L. Benešová, mlask!) coby objekt bláznivé mužské touhy (takový jev se "na plátně" moc často nevidí, tudíž to vysoce oceňuji) ... a jinak? Neškodná blbina, která je místy tak blbá, až je směšná; jsou mnohem nechutnější české seriály... ()

eJacques 

všechny recenze uživatele

...Lidi co blázníte?... Skvělý seriál, co díl to bezva zápletka, pěkná kamera, postavy k popukání (Eda a v závěsu Patrik)... Když se podívám ke konkurenci ČT co ti "vyrábějí" (všechna ta Rodinná pouta, Ordinace a podobné telenovely nebo spíš nesmysly), chce se mi brečet... Už jen proto tohle vytahuji nahoru pěti hvězdama... ()

Reklama

Pet 510 

všechny recenze uživatele

Myslím že Horákovi si zas tak velkou kritku nezalouží. Dobře není to nic extra, ale porovnejte to třeba s ordinací,ulicí, VKV. Nevím jak vy, ale já teda došla k závěru že je to na tyhle poměry dost dobrý seriál. Občas se na to i kouknu a světe div se, baví mě to a někdy se i směju. Mohlo to být daleko horší. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Několik prvních dílů je absolutně impotentních ve stylu pokusu o český rodinný seriál, který se vkusem snaží přizpůsobit všem členům rodiny tak široce, že pak nikoho nebaví. Později když už na to nikdo nekouká tak se to rozjede - hlavně linka těch středoškoláků v čele s Prachařem nastartovala komedii, kde se zasměju desetkrát za díl. Jedna z nejlepších komedií té doby ve srovnání s těma vztahovejma kravinama, který se berou tak vážně. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že v době premiéry seriálu mi bylo asi dvanáct let, takže jsem byla jen o rok starší než dětští herci seriálu ale i přesto mě to kupodivu vůbec nechytlo a to jsem viděla jen jeden nebo dva díly. Až po nějakých pěti šesti letech jsem se na to podívala znovu a tentokrát mě to chytlo šíleně. Málokdy se mi to u českého seriálu stane. Ačkoliv jsem původně chtěla dát tři hvězdičky, zvyšuju je o jednu víc, protože zdejší komentáře a hodnocení mi hlava nebere. Co to srovnávání s Krok za krokem? Opravdu nemám ráda, když čeští diváci podceňují českou tvorbu a obracejí se na tu americkou, přitom naši filmaři se američanům můžou klidně vyrovnat. A navíc, proč já bych měla koukat na americký seriály, když mám český. Pravda, těch dobrých moc není ale Horákovi naštěstí patří mězi ty hodně povedené. Mě to bavilo, vlastně ani nevím proč, vždyť to je jen celkem obyčejný komediální seriál ale upřímně - každý díl mě úžasné tempo a humor, který vůbec nebyl trapný. Hlavně mě moc bavily postavy a jejich charaktery, navíc všechny moc dobře zahrané skvělými herci a tím myslím i ty dětské, hlavně kluky, kteří byli roztomilý jako štěňátka. :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (37)

  • Lucie (Lucie Benešová) se pohádá s Honzou (Igor Bareš) a ten se rozhodne spát na gauči. Eda (Ctirad Götz) se ve stejný den pohádá se Soňou (Nela Boudová) a jako útočiště si vybere rovněž gauč u Horáků v obýváku. Eda i Honza tedy společně spí vedle sebe na gauči, když přichází nic netušící Eva (Hana Vagnerová), která má domluvenou schůzku v obýváku s Tomášem (Jakub Chromeček). Jan se probouzí a šepotem, aby nevzbudil Edu, jí nabízí pomoc, protože Eva jako výmluvu tvrdí, že jí je zle. Následně Eva odchází a do obýváku přichází Tomáš. Ten si sundá triko a začne líbat ruku na gauči v domnění, že je Evy. V tu ránu se probouzí Eda, kterému ruka patří. Obě situace dělí jen pár vteřin, avšak v první scéně s Evou spal blíže ke dveřím Honza, ale ve druhé scéně s Tomášem spí blíže ke dveřím Eda. (SuprSkill)
  • Název seriálové školy je dle nápisu na budově Masarykovo Gymnázium. V průběhu seriálu se však mění konkrétní Masaryk. V epizodě Být či nebýt herečkou (2007) je na pódiu transparent Výroční slavnost gymnázia TGM, zatímco v epozodě Jak se stal Patrik kamarádkou (2007) soutěží studenti jako Gymnázium Jana Masaryka. (Vazzy)
  • V epizodě se vyskytuje velká chyba, která není nijak objasněna. Když má mít Tomáš (Jakub Chromeček) koncert a je vypískán, Patrik (Jakub Prachař) se nabídne, že bude zpívat on. Ostatní jsou však proti. Patrik jim nicméně vysvětlí, že má i normální písně, které složil už dříve. Problém nastává v momentu, kdy Patrik začne zpívat. Text je totiž v angličtině, naprosto bez chyb a nádhernou výslovností. Z dřívějších epizod je však jasné, že Patrik z angličtiny propadá. Když je například v jedné z dřívějších epizod zkoušen právě z angličtiny, nedokáže složit ani tu nejzákladnější větu. Nemluvě o tom, že má příšernou výslovnost. Tak je nemožné, aby složil takto precizní text a měl najednou bezchybnou výslovnost. Nabízela by se možnost, že text psala jeho máma Soňa (Nela Boudová) jakožto učitelka angličtiny. Avšak jak z jejích slov před koncertem, tak po něm je zřejmé, že vůbec netušila, že její syn skládá písničky, jelikož ji slyšela poprvé v životě. (SuprSkill)

Reklama

Reklama