Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo tyhle obskurní příběhy vymýšlí, ale Jezdci Apokalypsy jsou jen další fádní a trochu nanicovatou replikou geniálního Fincherova Sedm. Ovšem tam, kde David Fincher předvádí brilantní filmový opus a nechává vyniknout své mistrné režii, tam klipový specialista Jonas Åkerlund ukazuje, že není úplně sice špatným režisérem, ale sama režijní složka kvalitu snímku neutáhne - problémem je totiž nepovedený a lacině vyznívající scénář, který celý snímek sráží do podprůměru. Dave Callaham je takový hollywoodsky typicky plytký pisálek a to, že se podílel na scénáři filmové adaptace 3D počítačové střílečky Doom, asi hovoří za vše... Odradit by mělo i jméno producenta Michaela Baye, jeho okázalá snaha naimplantovat do každého svého snímku patetické scény se tu transformovala v nejen závěrečný melodram s rozměry jihoamerických telenovel, podbarvený navíc hudbou Jana A. P. Kaczmareka, což pro mne bylo asi největší zklamání. Abych byl ale objektivní, nebýt béčkově vedené dějové linky, tak Jezdci Apokalypsy nejsou zas takovým propadákem. Jde spíše o průměrný temně detektivní thriller, kterých tu od dob Sedm byly natočeny již desítky... Podobné filmy: Vraždy podle Jidáše, Podezření nula, Podnájemník ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Jezdci apokalypsy jsou podle mě lepší, než jejich zdejší hodnocení. Samozřejmě, zápletka není nijak originální (se7en a spousta dalších), nicméně v žánru tajemných nábožensko-filozoficko-psycho-sériových zabijáků, jsou Jezdci apokalypsy určitě to lepší, co můžeme vidět. Dennis Quaid podal stabilně slušný výkon, Ziyi Zhang je čím dál krásnější a byla tu velkým oživením. Závěr (filmu, ne komentáře) - z hlediska pointy velice dobrý, ovšem z hlediska závěru jako takového nic moc a to je asi důvod proč nakonec dávám jen 3* a ne 4*. 70% ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Mister Jonáš Ǻkerlund (vytrápil som sa aj s krúžkom nad A) je šikulka v lepení videoklipov a tak teraz dobehol s nejakým zlepencom z výjavov z filmov, ktoré mnohí už videli. Ak niekto náhodou nepozná temné thrillery spred desiatich či dvadsiatich rokov, v kľude si môže pozrieť Jazdcov Ǻpokalypsy a má to, ako v Hriňovej hovoria, „all in one“. Pointu filmu absolventi Policajnej akadémia odhalia hneď v úvode prvého polčasu a absolventi Pivnej akadémie na začiatku druhej rundy. Herecké výkony sú štandardné a akýkoľvek lepší výkon by aj tak slabý scenár filmu pochoval. Účinkovanie Stormareho je tak jedinou záhadou. Na tri háčiky maximálne. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak být to o dost líp dotažené a vysvětlené (protože takhle tu závěrečnou myšlenku sice chápu, ale působí spíš jako wtf a mám k ní hromadu otázek) a mít to silnější atmosféru i v prostředku filmu, asi by se mi to líbilo. Ono to totiž potenciál má a ten příběh sám o sobě je zajímavý a v určitých částech i napínavý (hlavně teda na začátku), i po filmařské stránce je to docela slušná práce, ale bohužel z toho víc jak průměrné dojmy nemám. Za zhlédnutí to stojí určitě, ale jestli si na ten film časem vůbec vzpomenu, to netuším. 3* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dokud vdovec Quaid v nevyžehlené košili řeší přibývající bestiální vraždy a rodinné trable, dá se to ještě zařadit k solidnímu žánrovému průměru. Od chvíle, kdy apokalyptičtí žokejové začnou cválat do vazebních věznic a márnic, se však pátým jezdcem stává Stupidita. Modlil jsem se, aby pointa nebyla tou, na kterou myslím, ale vzhledem k počtu postav už tvůrci stejně neměli kam uhnout.. Má oblíbená Faidra se podivuje, v kolika thrillerech, dramatech a celkově neúsměvných filmech budeme ještě nuceni zhlédnout scénu, kde si traumatizovaný hrdina cáká vodu do obličeje, jako kdyby to k něčemu bylo, a pak svírá umyvadlo a zmučeně civí do zrcadla. Chápu ji, ale kolikrát uvidí, že má pak dotyčný dokonale suchý účes? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)

Reklama

Reklama