Reklama

Reklama

Captain America: První Avenger

  • USA Captain America: The First Avenger (více)
Trailer 1

Steve Rogers je idealistický mladík, který touží vstoupit do armády a pomoci Americe porazit nacisty. Nemá však nejmenší šanci, je neduživý a odvodové komise po celé zemi ho odmítají. Při jednom z pokusů si jeho vytrvalosti a zarputilosti všimne doktor Abraham Erskine a nabídne mu účast v tajném vojenském experimentu, jehož cílem je vytvořit pro Ameriku skupinu supervojáků. Ze Steva se tak stane dokonalá lidská bytost. Na boj s nacisty přesto nedojde. Objeví se mnohem větší a nebezpečnější nepřítel, tajná organizace Hydra, vedená všehoschopným gaunerem Johannem Schmidtem, který má svůj vlastní plán na ovládnutí světa. Jeho součástí má být i tajná formule doktora Erskina na výrobu supervojáků. Steve dostane štít, který se stane jeho poznávacím znamením, a se skupinou vojáků, které zachránil ze zajetí, začne likvidovat základny Hydry. Přinese mu tato mise nesmrtelnost, nebo smrt? (TV Nova)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (1 710)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sračka ako všetky ostatne sračky tomuto podobné. Prvých 30 minút som sa pohrával s myšlienkami 3 * ale samozrejme, tušil som veľký zvrat. A nebol to len tak hocijaký zvrat - boli to ZVRATKY čo sa neskôr dostavili na "scénu". Až na Thora je toto klasické k.....é klišé vinímajúce sa vo všetkých možných gýčoch a "secondhandoch" amerických filmov o hrdinovi so super schopnosťami. A pokiaľ sa Vám film nebude páčiť, nečakajte, ale utečte!!!! Lebo keď za-počujete záverečný song pri titulkách - bude neskoro. Kúpte si pukance. Bágel sa Vám v samom závere zíde na výbornú. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Komiksové adaptace vážně nejsou můj šálek kávy. Captain America se z trailerů zdál jako sázka na reálnější podobu komiksu. Nevypadal jako filmy (adaptace) jeho kolegů, kde masa lidí slintá nad stupidními, nereálnými hrdiny, co lítají deset metrů do vzduchu a mají superschopnosti, kterými prosazují dobro. Bohužel, Captain America je přesně tohle. Existuje vůbec nějáký pořádný komiks, nebo to jsou všechno stejný sračky na jedno brdo, akorát mají všichni pokaždé jiné teplé kostýmy? Kdyby mi bylo dvanáct, kozy neviděl ani z vlaku a byl panic, možná... 45% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

KDO PŘÍSAHAL, ŽE BUDE VE DNE I V NOCI BOJOVAT ZA SPRÁVNOU VĚC? KDO POVEDE PRO AMERIKU BOJ ODE DVEŘÍ KE DVEŘÍM? KDO PONESE PRO AMERIKU VLAJKU OD POBŘEŽÍ K POBŘEŽÍ? PŘECI HVĚZDY POSETÝ HRDINA, KTERÝ MÁ PLÁN....... /// Naivní komiksovej příběh o chlapíkovi, kterej má metabolismus 4x rychlejší než já, se mi líbil, líbil, líbil! Možná právě pro ty věci, za který ho někteří odsuzují: naivita a dětská jednoduchost (stupidita?). Já to bral jako součást příběhu. Přece každej ví, že hrdina z Brooklynu nemůže umřít, tak proč to celý nepojmout jako velkej ironickej fórek – teda, tak jsem to bral já. Zábavná jednohubka, která potěší zpracováním i zrodem dalšího Avengera. Dávám 4*, protože Iron Man mi připadá nudnější..... ukecanější.....TAK NA MALÉ CHLAPÍKY! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že jsem jedinej hrdina na světě. 2.) Mám rád filmy, kde mi ještě něco řeknou po závěrečnejch titulkách. 3.) Válí se mi doma traverza z Vibrania a nevím, jestli mi ji ve sběrně vezmou. 3.) Thx za titule ,,xtomas252“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(2x) Mnohem lepší, než celý Avengers dohromady. Skvělá WWII atmosféra, výborné obsazení, hlavně Tommy Lee, a i když je to celý průhledný jak ten Amerikův kostým, absolutně s tím nemám problém. 2. světová taky byla jediná doba, kdy člověk mohl na ty superhrdiny reálně věřit. Ať žije zlatý komiksový věk na stříbrném plátně po roce 2000. A ty hlášky: "Nadutost možná není jen americká vlastnost." nebo ta o tom vídeňském Sachru :D A při opakovačkách to už jenom zlátne. Takže podávám ruku Agent Carter. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Captain America bol vždy môj najoblúbenejší hrdina z celého univerza Marvelu a tak som bol veľmi zvedavý, ako to nakoniec na filmovom plátne dopadne. Zmiešal sa tu Wolfenstein, Hellboy, Call Of Duty a Indiana Jones dohromady. A celé to náramne funguje ! Nemohol som ísť ani na toaletu a zadržiaval som to asi polku filmu, jednoducho sa nedalo. Tempo je skvelé a film ani chvílu nenudí (ešte by som chcel nejakú hodinu navyše). Všetko pekne graduje tak ako má. Film má všetko dôležité aby bavil. Príjemný humor, určitý a v tomto prípade veľmi potrebný nadhľad, naozaj dobrú a aj viditeľnú (!!!) akciu, dobrodružstvo (režisérovo inšpirovanie Indiana Jonesom je naozaj citeľné, veď napokon pár častí seriálu režíroval on), poriadneho záporáka (nebola lepšia voľba ako Hugo Weaving), nejakú tú romantiku a aj sympatického hlavného hrdinu (viem si predstaviť, že ak by som bol ešte malý klučina, tak by som sa hral na Kapitána Ameriku :D). U mňa sa stal Kapitán Amerika najlepším komixovým filmom od Marvelu. Bavilo ma to celé ešte o triedu viac ako Iron Man, Thor atď...Možno to mierne o tú jednu hviezdu nadhodnotím, ale som z toho filmu NADŠENÝ!!! Najlepšia komixovka roku a takto malo vypadať štvrté pokračovanie Indianu Jonesa!. Rýchla, jednoduchá a zábavná jazda. ()

Galerie (239)

Zajímavosti (208)

  • Scény odehrávající se v tréninkovém kempu se natáčely v Black Parku v anglickém hrabství Buckinghamshire.  Scéna, ve které Steve (Chris Evans) nesklidí od vojáků ovace, se natáčela v lese Broune v hrabství Surrey. V této lokaci již režisér Joe Johnston natáčel části filmu Vlkodlak (2010). Místa, v nichž je Bucky (Sebastian Stan) držen a odkud Red Skull (Hugo Weaving) uniká, se natáčela v bývalé námořní tréninkové oblasti u vesničky Caerwent ve Walesu. Když si Captain (Chris Evans) dává pivo s ostatními, jsou v bývalé londýnské viktoriánské pivnici, jež byla od roku 2004 zavřena. Později byla ale opět otevřena, nazývá se Crocker’s Folly a můžeme ji najít na adrese 24 Aberdeen Place. (Kubaaa97)
  • Film se odehrává od března 1942 do května 1945. (Kubaaa97)
  • V předloze byla Peggy (Hayley Atwell) v romantickém vztahu s Gabem Jonesem (Derek Luke) a jednalo se o první mezirasový vztah v komiksech. Obě postavy se vyskytují i v tomto filmu, ovšem bez náznaku takového vztahu. (Kubaaa97)

Související novinky

Harrison Ford je nový generál Ross

Harrison Ford je nový generál Ross

15.10.2022

MCU se po premiéře snímku Black Panther: Wakanda nechť žije a s nástupem nového roku překlopí do páté fáze, spolu s tím nás pak čeká pochopitelně hromada nových filmů, seriálů, a samozřejmě i postav.… (více)

Čtvrtý Captain America našel režiséra

Čtvrtý Captain America našel režiséra

09.07.2022

Před dvěma dny vstoupilo do kin po celém světě nejnovětší akční dobrodružství od studia Marvel pod názvem Thor: Láska jako hrom režiséra Taiky Waititiho a zatímco nový snímek o hrdinovi z Asgardu… (více)

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

Čtvrtý Kapitán Amerika potvrzen

18.08.2021

Čtvrtý díl filmové série Kapitán Amerika od studia Marvel má oficiálně zelenou. Hlavní roli nového Kapitána pak ztvární Anthony Mackie, jenž přebral štít i roli po Steveu Rogersovi v seriálu Falcon… (více)

Reklama

Reklama