Reklama

Reklama

Oni

Trailer 4

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (543)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Výborný psycho, který jsem těžko rozdejchával! Začátek a celá hodinka je dokonalá, atmosféra šlape jak má a já se bál dokonce nadechnout. Jenže. Konec je odfláknutý, bez jakýkoliv pointy nebo něčeho, čeho bych se mohl chytnout. Jestli závěr má být tou mystikou, tou záhadou, tak se to vážně nepovedlo. Slabé tři hvězdičky! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela prijemny prekvapeni. Jiste, muze se stezovat na prakticky absenci pribehu, kde to je jen o tom, ze je dvojka zavrena v baraku a pride je zmasakrovat particka zabijaku. Taky se da stezovat na vicemene stereotypnost filmu a nebo na absenci nejaky vyraznejs krvavy sceny. Jenze tohle vsechno vyvazuje dokonala mraziva atmosfera. Pritom reziserovi staci malo, vystrasenej vyraz Liv a tuseny nebezpeci, kde na jednom miste neco klepne, na druhym zahlidneme obrys postavy. Je sice fakt, ze vrahove maj asi teleport, ale to je detail. Navic ma film jen ubohejch 75 minut a nesnazi se o nakej happy-end, takze po kratkym 10 minutovym uvodu to je napinava zalezitost od zacatku az do konce. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nabudúce už to pôjde ľahšie.“ Toto je jeden z tých hlúpych hororov, kedy by ste na mieste hrdinov urobili asi milión iných vecí a o 15 minút by ste sedeli vo vyhriatej policajnej kancelárii s kávou a manželka vás upokojujúco škrabkala po chrbte. Liv Tyler a Scott Speedman však nie sú vy. Ako pár sú síce vcelku sympaťáci, ale s logickým riešením vzniknutých problémov je to podstatne horšie. Neviete, či zúriť, plakať, smiať sa alebo ísť na hodinu na záchod a vrátiť sa až na záverečné titulky (a ušetriť si tak kopu nervov). Ani nebudem písať všetky tie bludy, ale aspoň jeden príklad: „oni“ majú jednu sekeru a hrdinovia brokovnicu, napriek tomu proti „nim“ nemajú šancu (hádzať to na neskúsenosť je blbosť, aj „oni“ to robili prvý raz, je to jasne povedané). A to vôbec neriešim neetický problém tvorcov, ktorí skopírovali o dosť pôsobivejší (obsahoval tiež nelogické veci, ale atmosféra bola stokrát desivejšia) francúzsko-rumunský polokultový kúsok Ils (a ani to na rovinu nepriznali aspoň v titulkoch). Občas to chytí trocha príjemne nepríjemný drajv (kto to je? Čo chce? Nestojí kúsok odo mňa v tme a nenačahuje sa po mne práve?), ale to je asi tak všetko. 30% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vítejte na dnešní lekci 'I ty můžeš natočit "dobrý" horor!' Vemte si psací potřeby, pohodlně se usaďte a začínáme. První pravidlo zní: Ještě před úvodními titulky tam dejte větu "Natočeno podle skutečné události." Už tohle vám zaručí pozornost a budete originální (kolik filmů je dneska točeno podle skutečnosti, co?) Druhé pravidlo: Obsaďte sexy herečku (co kdyby to náhodou byl propadák, takhle alespoň budete mít záruku, že pánská část neodejde uprostřed filmu) a nechte ji, ať si z plna hrdla párkrát zařve. Třetí pravidlo: Pokud máte ve filmu pár, je nutné, aby muž odcházel od ženy co nejčastěji, jinak nebude zranitelná! Čtvrté pravidlo: I když to není potřeba, tak roztřesená kamera ještě nikdy nikoho nezabila, takže čím roztřesenější, tím lepší! Páté pravidlo: Točte co nejvíce scén v noci, v absolutní tmě. Lidi se přece bojí ve tmě, takže se budou bát, i když uvidí velký hov... nic... :-) Šesté pravidlo: Víte, co je nejvíc zastrašující? Když padouši (kteří nemusejí mít motiv, proč to dělají) se za hlavními postavami několikrát plíží, ale nic neudělají a když se hl. hrdinové otočí, tak jsou pryč. Jestli tohle někoho nevystraší, tak už nevím. Tak, nyní už víte, co je potřeba k tomu, abyste i vy natočili svůj "dobrý" horor. Tak do toho!!! ______ Možná jsem k tomuto filmu moc kritický, ale nemůžu si pomoct. Těch dobrých scén, ve kterých jsem se opravdu bál, bylo opravdu poskrovnu. Co mě vyloženě štvalo, byla kamera, která místo aby navodila atmosféru, mě jen nehorázně srala… Chcete znát jediné pozitiva tohoto filmu? Liv Tyler a pár lepších scén. Ale víc už nic. Na světě jsou mnohem lepší horory a já docela lituju, že jsem musel strávit čas u tohoto… 40 %. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekala, že by se mi mohli "Oni" takhle líbit, ale stalo se. Hlavním důvodem je mrazivá psycho-atmosféra, která funguje naprosto famózně, a to především ve scénách, kdy je Liv v domě sama. K tomu nejde dodat nic jiného než wow, wow a zase wow, protože tady jsem si skutečně pořádnou chvíli říkala "Ty vole, já se fakt bojím!!!". A jelikož se mi to už pěknou dobu nestalo (dnešním horrorům totiž tahle nejdůležitější složka chybí), nezbývá mi nic jiného, než udělit čtyři hvězdy. I když slabé, protože rozuzlení mi ke zbytku filmu spíše nesedlo než sedlo... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Režisér jednoho dne napsal scénář, který v roce 2004 poslal do soutěže pro grant pro začínající režiséry. V roce 2006 mu zavolali z Hollywoodu, aby svůj námět zrežíroval. (Dines)
  • Bryan Bertino dříve pracoval jako osvětlovač na nízkorozpočtových snímcích a reklamách. (Dines)
  • Bryan Bertino se inspiroval zážitkem z dětství, když byl sám doma a strašila ho parta zlodějů. (Dines)

Reklama

Reklama