Reklama

Reklama

Oni

Trailer 1

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (544)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $52,597,610Tržby Celosvetovo $82,391,145Tržby za predaj DVD v USA $16,028,669 //počet predaných kusov 902,157║ Film čudák, no ako žiadny dej, prázdne postavy, budovanie napätia nulové,... o čo tam ako išlo? /20%/ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Neoriginální, ale přesto zatraceně působivý hororový závan z končin, odkud to nikdo nečekal. Speedman je poprvé v kariéře snesitelný, Liv překvapivě nešeptá tolik jako ve všech ostatních filmech a skupinka vrahounů je za každých okolností chladnokrevná a vychcaně vypočítavá. Atmosféra graduje a já si říkám proč ne. Pořádný horor mi už drahnou dobu chyběl a tenhle mrazivý pokus mi sednul jako "svíčková se šesti". ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Relativně sympatická hodinka a půl teroru, která na plnou hubu inspiraci francouzským Ils zřejmě nepřizná, ale body jí za to ubírat nebudu. Připravuje se o ně totiž (zbytečně) sama. Slibně načrtnutá zápletka totiž ztrácí dech ještě před polovinou, aby pak dojela na mizerný setrvačník dávno omletých klišé, což následně korunuje závěr, který je velkou oslavou korektnosti. Bohužel to přebíjí i dobře nastíněný vztah hlavních hrdinů, který režisér zmákne pomocí několika záběrů, a zdařilý náběh do ‚akce‘, kdy vám z toho bušení na dveře docela zatrne… škoda, tady nakonec ani půlnoční projekce s notebookem v posteli nepomohla. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nabudúce už to pôjde ľahšie.“ Toto je jeden z tých hlúpych hororov, kedy by ste na mieste hrdinov urobili asi milión iných vecí a o 15 minút by ste sedeli vo vyhriatej policajnej kancelárii s kávou a manželka vás upokojujúco škrabkala po chrbte. Liv Tyler a Scott Speedman však nie sú vy. Ako pár sú síce vcelku sympaťáci, ale s logickým riešením vzniknutých problémov je to podstatne horšie. Neviete, či zúriť, plakať, smiať sa alebo ísť na hodinu na záchod a vrátiť sa až na záverečné titulky (a ušetriť si tak kopu nervov). Ani nebudem písať všetky tie bludy, ale aspoň jeden príklad: „oni“ majú jednu sekeru a hrdinovia brokovnicu, napriek tomu proti „nim“ nemajú šancu (hádzať to na neskúsenosť je blbosť, aj „oni“ to robili prvý raz, je to jasne povedané). A to vôbec neriešim neetický problém tvorcov, ktorí skopírovali o dosť pôsobivejší (obsahoval tiež nelogické veci, ale atmosféra bola stokrát desivejšia) francúzsko-rumunský polokultový kúsok Ils (a ani to na rovinu nepriznali aspoň v titulkoch). Občas to chytí trocha príjemne nepríjemný drajv (kto to je? Čo chce? Nestojí kúsok odo mňa v tme a nenačahuje sa po mne práve?), ale to je asi tak všetko. 30% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Slamenná atrakcia a z poza rohu vystupujúcich bubákov som mal si rovnaký strach, ako v strašidelnom dome na vozíku. Aj cez ideálne podmienky na sledovanie hororu a vyspoilerovaný záver som sa dokázal úvodom na krizový párik namotať. Žiaľ expozícia naberala nechutné minúty, napätie vystriedala rezignovaná apatia a jediné čo ma hrialo u srdca bola znalosť stopáže. Ak ešte si niekedy na Strangers spomeniem, tak ako učebicový error gradácie napätia. 40% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Režisér jednoho dne napsal scénář, který v roce 2004 poslal do soutěže pro grant pro začínající režiséry. V roce 2006 mu zavolali z Hollywoodu, aby svůj námět zrežíroval. (Dines)
  • Scénář filmu se původně nazýval "The Faces", tedy "Tváře." (Valsadora)

Reklama

Reklama