Reklama

Reklama

Oni

Trailer 3

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (544)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný horor, který nikde jinde, než v kině neobstojí. Celá zápletka, která má v sobě pár typických lekacích scén odhadnutelných půl minuty dopředu zkrátka pocit zoufalství nenavodí. Když člověk překousne fakt, že se polozblázněná Liv Tyler s vymknutým kotníkem plíží v nejosvětlenější části trávníku a vrazi kolem ní jen procházejí a nedokážou jí najít, bude se chvílemi i bavit. Na konci filmu, který se okoření nechutným ubodáním hlavních představitelů (patrně se tím nahradil nedostatečný počet "strašidelných" scén), jsem se pokoušel zamyslet, co chtěl básník říct? Chápu, že veškerá nelogičnost se snažila omluvit dopředu "šokující" větou o vraždách v USA. Já ale dost pochybuji, že se tři vrazi jen tak z nenadání vydají do pustiny, v které očividně život nekvete zrovna v době, kdy se tam chystá mladý pár vracející se ze svatby. Na druhou stranu jsem byl spokojen s vrahy, které bych v noci potkat nechtěl ani ve městě, natož v nějákém zapadlém prdelákově. Liv Tyler a Scott Speedman si také odvedli svojí práci dobře, hlavně za ně dávám 60% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby film pokračoval v duchu první půl hodiny, kdy je Liv Tyler sama v domě a někdo ji neustále bouchá do dveří, tak se jedná asi o největší psycho film všech dob. (No uznejte sami, být v noci sami v domě, který je nahony vzdálen civilizaci). Jenže poté jde úroveň filmu přece jen dolů. Pomalu se vytrácí to co bylo tajemné a napínavé až k prasknutí. Poté už člověk čeká normální řezničinu, a to už zkrátka není to pravé ořechové. Liv Tyler skvělá. Scott Speedman jen tak do počtu, prakticky navíc. A to doslova. Postavil bych to celé na Liv Tylerové a na atmosféře strachu, ukrouhnul bych 10 minut. Přesto se nejedná o špatný horůrek. 55% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi koncept atmosferického hororu o málo postavách na malém prostoru, který Strangers docela dobře naplňují. Velice rozumná stopáž se postará o rychlý nájezd bez větších složitostí. Co mi na filmu nesedí je občas nelogické a/nebo iritující chování hlavních hrdinů. Dle mého měl film těžit ze střetu racionálně se chovajících obětí, které dělají všechno proto, aby se zachránily a iracionálních vrahů, kteří tyranizují a masakrují prostě proto, že můžou... Tuhle myšlenku film samozřejmě obsahuje, jenže nebyla dotažena k dokonalosti. 7/10 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu docela napínavá a tajemná podívaná, na tu druhou zase film s několika nelogickými momenty a divným chováním postav. Maskovaní sice vypadají tajemně a když odněkud neslyšně a pomalu vykráčí, tak by se atmosféra dala krájet, ale chovají se tak trochu nadpřirozeně, což se závěrečným rozuzlením působí divně. A jejich motiv je taky zajímavý, že? Tenhle film může každému sednout úplně odlišně, jeden si bude stěžovat, že to je nuda a nic se tam neděje a na konci si řekne WTF, druhý bude při sledování napnutý jak struna a neodtrhne oči od obrazovky. U mě je to zhruba zlatá střední cesta mezi těmito dvěma postoji, takže dávám pěkné 3 hvězdičky. 55% ()

petero 

všechny recenze uživatele

THE STRANGERS rozhodne nie je film ktorý by niečím prekvapil, nemá žiadnu pointu, naviac v rukách začínajúceho filmára z toho mohol vzniknúť nazáživný videoprodukt na ktorý by človek najradšej zabudol. No našťastie opak je pravdou, film sa podaril, napätie funguje a za ten chladný záver podávajúci nevyriešený prípad svojim pohľadom a nehrajúcim sa na niečo viac, dávam kľudne o hviezdičku viac. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Scénář filmu se původně nazýval "The Faces", tedy "Tváře." (Valsadora)
  • Režisér jednoho dne napsal scénář, který v roce 2004 poslal do soutěže pro grant pro začínající režiséry. V roce 2006 mu zavolali z Hollywoodu, aby svůj námět zrežíroval. (Dines)
  • Natáčení začalo 10. října 2006 a skončilo v roce 2007, natáčelo se v Jižní Karolíně (USA). (Varan)

Reklama

Reklama