Reklama

Reklama

Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) povolí své sedmnáctileté dceři Kim (Maggie Grace) výlet do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do vlastních rukou... (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2 389)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Takměř dokonalý film, který nezpomaluje, před ničím neuhýbá, k problémům se staví čelem a řeší je přímo a od začátku do konce jede na 110 %. Pokud chytnete niť hned od prvních minut a v té rychlosti distribuovaných informací se stihněte bryskně zorientovat jako hlavní hrdina, náramně si tuhle jízdu užijete jako já. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Pětihvězdičková akce naroubovaná na naprosto strohé, skrz naskrz schematické a milionkrát ohlodané kostře. I to Neesonova drsňáctví je tu spíš instantní, než hluboce prožívané, inu, přesně v souladu s výrobními postupy masokombinátu Luca Bessona. V rámci spěchajících běhavých akčních béček přesto vynikající. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Nathaniel Méchaly: 1. Opening ,2. Change - Joy Denalane ,3. Permission to Go to Paris ,4. To the Airport ,5. The Concert ,6. There's Somebody Here ,7. Pursuit at Roissy ,8. On the Rooftop ,9. 96 Hours ,10. The Construction Site ,11. Pursuit at the Construction Site ,12. Saving Amanda ,13. Escape from St Clair ,14. Tick Tick, Boom - The Hives ,15. Hotel Camelia ,16. The Auction ,17. Pursuit by the Seine ,18. On the Boat ,19. The Last Fight ,20. The Dragster Wave - Ghinzu , ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Unesli mu dceru a na oplátku dostanou kulku mezi oči. Kdo? VŠICHNI. Liam Neeson jako naštvaný taťka pobíhá po francouzských ulicích, mlátí lidi na letištích, střílí Albánce ne po dvou, ale minimálně po desíti a když si potřebuje malinko dáchnout, klidně přistoupí na bauerovské mučeníčko se dvěma hřebíky a elektrickou sítí. Stupeň nekorektnosti příjemně stoupá, tempo se zvyšuje a pět minut před koncem nikoho nezajímá, že je to blbé jako tágo a Maggie Grace vypadá i v teen mikince na pětadvacet. Hlavně že se nešetří kulkami, chladnými hláškami a Neeson nepolevuje ani když mu docházejí stopy. Vždycky si lze přeci vyzoomovat z foťáku i to, co tam není. Podstatné je, že se všichni náležitě baví. I love "ejtýs" ozvěny. :) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

NOC PLNÁ FILMŮ. 96 HODIN je překvapením roku, jež je přesně takové jako jeho hlavní hrdina: starý profesionál navracející se do akce, který se s ničím nesere a vše je ryze efektivní; přitom se to nebere příliš vážně a černý humor funguje naprosto bezchybně. "Osmdesátkový" klasický žánrový francouzský thriller neupadávající nikdy do schématičnosti či přiklánějící se ke klišé, který je ozvláštněn současným šoufl stylem bourneovských podívaných. Chytré, důmyslné a brilantní. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (41)

  • Práce na filmu přiměla herečku Famke Janssen (Lenore) ke skutečnému boji proti korupci. Je nyní velvyslankyní dobré vůle úřadu Spojených národů proti drogám a zločinnosti. (3DD!3)
  • Po uvedení filmu sa výhražná reč Liama Neesona "Nájdem ťa a zabijem ťa" stala veľmi populárna pri vytváraní internetových meme, ale Liamovi tá fráza neprišla až tak zvláštne: "Určite som chcel, aby to znelo výhražne, ale prišlo mi to také otrepané. Také klišé. Fakt som to tak cítil. Ale som rád, že sa dokázal opak," (Arsenal83)
  • Jméno popové hvězdičky Sheerah (Holly Valance), přeloženo z hebrejštiny, znamená "zpívat". Jedná se o běžně užívané slovo. (žvanimírek)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (více)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (více)

Reklama

Reklama