Reklama

Reklama

Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) povolí své sedmnáctileté dceři Kim (Maggie Grace) výlet do Paříže pouze pod podmínkou, že se mu bude pravidelně hlásit. Při jednom takovém telefonátu se ale stává svědkem jejího únosu. Nečeká na nic a vezme spravedlnost do vlastních rukou... (Magic Box)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2 390)

Fr 

všechny recenze uživatele

Nevím kdo jste, nevím co chcete, ale vím, že mám neobvyklou schopnost. Potřeboval jsem ji celou svou kariéru a je noční můrou pro lidi, jako jste vy!…. Jednoduchý příběh – osamělý mstitel hledá dceru a mafii čekají horké chvilky. Jako za starých časů. Po cca 30 minutách L.Neeson dokazuje, že není žádnej důchodce a já mu v soubojích fandil jako za mlada. Žádný zbytečný mlácení, vše je řešeno rychle ,,bez předehry“. A tak to má bejt! Jestli máte rádi podobné snímky a nevadí vám, že na přemýšlení je tu někdo jinej, vřele doporučuji. PŘÍBĚH**** HUMOR*** AKCE***** NAPĚTÍ **** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete zažít akci na vlastní kůži, tak koukněte na 96 hodin. Režisér to v sobě má. Získal si mě Okrskem 13 a dodělal mě právě tímhle kusem, na který jen tak nezapomenu a na který snad budu mít chuť pokaždé, při jakékoliv náladě, ať už špatné, nebo dobré, ať už šťastné nebo smutné. Tenhle film mě vždycky dokáže rozptýlit a donutí mě zapomenout na svět okolo a užívat si právě svět tohoto filmu. 96 Hodin a jeho hlavní hvězda, Liam Neeson, popravdě se přiznám, že jsem do doby než jsem viděl tento film nevěnoval tomuto herci příliš pozornosti, ale to co tam předvádí, to co tam předvede, to se musí vidět, takovou silnou roli v akčním filmu jsem snad ještě ani neviděl. Tenhle film si mě získal, okamžitě na začáku si mě získal. A na konci filmu mě absolutně oddělal devítimilimetrovou ráží přímo do hlavy. Nemůžu ho odtamtud totiž setřást ani po několika dnech, kdy jsem ho viděl. Možná by se dalo namítat, že při akci se hodně kmitá kamera, možná až moc, ale to se tomu všemu dá odpustit. Až doteď pro mě akční skvosty 21. století byly Zastav nebo nepřežiješ a Kurýr, teď už vím, který film se stane jejich králem. 96 hodin má všecko co správný akční film má mít a to všecko v produkci Luca Bessona, co víc si přát. Možná jen popkorn a kolu, nebo vytopený křesílko a skleničku s dvacetiletou whiskou a nakonec jako třešnička tento film...jen se nechat unášet na vlně dokonalosti. Co víc si přát... ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Celkem velké překvapení, neznámý režisér, produkce Luca Bessona je poslední dobou spíše varováním než lákadlem, neoriginální téma a přesto: výsledkem je výborný akční film. Moc se mi líbila postava Liama Neesona, která celý film táhne dopředu. Právě jeho nesmírně efektivní chování bylo to, co mě fascinovalo. Člověk, který ví, že nemá čas a proto jde za cílem velmi úsporně, s ničím se nemaže, protože má prostě jen těch 96 hodin. Chová se vlastně stejně jako Jason Bourne - moje nejoblíbenější postava poslední doby. Akčních scény jsou mistrovské, zamrzí jen, že jsou vždy tak krátké, což bylo u Bourna taky a je to logické, když je je hrdina úsporný a efektivní, tak nemůže akce trvat dlouhé minuty. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Macho verze Bez dcerky neodejdu. Je z toho na míle cítit drsný závan klasických francouzských chlapáckých snímků "jeden proti všem" s Belmondem či Delonem (především Slovo policajta to připomíná možná až moc). Jenže tak nějak vyčpělý závan. Nezajímavý prolog (pětadvacet minut) a epilog tomu zbytečně ubírají dost kladných dojmů. Opravdu dobré, nikoli však výtečné, to totiž začne být až po přesunu děje do Paříže. Dále se tu pak kecá více než je zdrávo, jenže postavy nemají co říci. Kdyby raději jednali. Záporem je i Maggie Grace, respektive její role. Ta je tak antisympatická, že se vlastně divím, že někomu stojí za to kvůli ní rozpoutat v pokojném městě nad Seinou takové peklo. No, ale pak tu jsou klady. Těch sice není nepočítaně, ale jeden stojí za vypíchnutí. Liam Neeson. Kdo by to byl do něj řekl, že se z něj v šestapadesáti najednou vylíhne takový drsňák. Po dnešku tedy již vím, že jestli někomu na téhle planetě není radno unášet dcerku, tak jedině Liamovi. Všichni ostatní jsou oproti němu vylouhovaní čajíčci. Kdyby býval pobral ještě špetku stylu, tak mu není co vyčítat. Morel prostě až příliš okatě sází na to, že obdobná sorta filmů dnes již takřka vůbec nevzniká, a tak mu toho divák ve výsledku hodně odpustí. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

S rytiermi Jedi si neradno začínať, bez ohľadu na ich vek, ktorý môže zavádzať. Nie tak realistické ako Bourne ale minimálne tak zábavné, a to aj napriek tomu, že Morel na režisérskej stoličke sa Greengrasovi určite nemôže rovnať. Piata hviezdička za Liama Neesona, ktorý film neuveriteľne tiahne a to aj počas pomalšieho úvodu. Takto mal vyzerať Punisher. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (41)

  • V roku 2019, v snahe podporiť cestovný ruch a čeliť negatívnemu vnímaniu Albáncov v západných médiách, albánska vláda spolu so zahraničnými darcami vytvorila reklamu v oblasti cestovného ruchu s názvom „Nechajte sa zajať Albánskom“, pričom Liama Neesona oficiálne požiadali, aby navštívil Albánsko a preskúmal kultúrne, kulinárske a turistické miesta v krajine. (Arsenal83)
  • Liam Neeson pôvodne očakával, že film bude prepadák a že aspoň strávi štyri mesiace v Paríži a naučil sa karate, zatiaľ čo mal v sebe aj túžbu prijať úlohu, ktorá bude fyzicky náročnejšia. Paradoxne film z neho urobil akčného hrdinu, pričom Liam povedal: "Úspech filmu ma veľmi prekvapil. Veď to bol taký jednoduchý príbeh."  (Arsenal83)
  • Maggie Grace ztvárnila sedmnáctiletou Kim Mills, ačkoliv jí v době natáčení bylo již 24 let. Její filmové kamarádce Amandě (Katie Cassidy) je devatenáct, ovšem ve skutečnosti je o tři roky mladší než Maggie. (Ferenc8)

Související novinky

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (více)

Co čeká Liama Neesona?

Co čeká Liama Neesona?

22.09.2015

Jak jste se mohli dočíst včera, televizní verze 96 hodin se obejde bez Liama Neesona. Třiašedesátiletého drsňáka ale budou plná kina, nedávno totiž dotočil drama Silence Martina Scorseseho (Vlk z… (více)

96 televizních hodin

96 televizních hodin

21.09.2015

Liam Neeson trénoval Obi-Wana Kenobiho i Batmana, akční superhvězda se z něj ale stala až v roce 2008. Vděčí za to Bryanu Millsovi, vynalézavému tatínkovi z thrilleru 96 hodin, jehož "velice zvláštní… (více)

Jackie Chan se vrací do akce

Jackie Chan se vrací do akce

16.07.2015

Akčňák 96 hodin vrátil před sedmi lety do módy thrillery o pomstě se staršími protagonisty. Od té doby jsme jich dostali nespočet a teď se na nás chystá další - The Foreigner. V čem bude "Cizinec"… (více)

Reklama

Reklama