Reklama

Reklama

Střepy v hlavě

Trailer

VOD (1)

Zrcadlo se rozbilo - a z jejího života se stala noční můra. Na oslavě narozenin svého otce prožije Gina zvláštní věc - zničehonic se rozbije zrcadlo. A pak se začnou dít podivné věci. Při cestě do práce se Gině zdá, že vidí sama sebe, jak řídí auto. Následuje tedy záhadnou ženu a v nepozornosti způsobí dopravní nehodu. Ztratí částečně paměť a její život se promění v podivnou noční můru... Jediným klíčem je rozbité zrcadlo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

petero 

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 3 (Dying Breed, Autopsy, The Brøken, Slaughter, Perkins 14, The Butterfly Effect: Revelations, From Within, Voices / Someone Behind You) Sean Ellis po výbornom CASHBACK sa pustil do nepreskúmaných vôd (ehm, to som ešte nevidel jeho kraťas LEFT TURN) a ja som čakal, že ťažko pohorí no opak je pravdou. I keď THE BRØKEN spočiatku nezaujme nejakým super vizuálom o to lepšie sa zadrapne tajomnou atmosférou, pričom sa vzdáva klasických prvkov hororov ako sú potoky krvi alebo šokové scény a všetko buduje pomalými zábermi a strašidelnými zvukmi. Napriek slabému (nie však nezaujímavému) scenáru vystaval príbeh výborne a tak v priebehu celého snímku nehrozí že by začal nudiť. PS: Zdá sa že trademarkom Ellisových filmov bude prezentácia krásy ženského tela ;-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten nápad o zrcadlových odrazech pronikajících do našich životů je poměrně neotřelý, parádní a vlastně i pojat docela mrazivě. Jen mě trošku ubíjelo to ultrapomalé tempo, které by bylo fajm, kdyby nebylo pomalé zase až tak moc, že mě uspávalo. Což mi trochu kazilo tu mnohdy lynchovskou atmošku. Lena je úžasná, ty haluzově snové sekvence jsou parádní, ale na můj vkus jsem si film musel několikrát vracet. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Po prvom pozretí som bol sklamaný a rozčarovaný. Aj samotné sledovanie snímky pre mňa bolo vyčerpávajúce a z mnohých scén som bol nasr...dený. Proste ma to nebavilo a udelil som len 2*. Nasledujúce roky som ale Črepy v hlave nedokázal dostať z hlavy. Mali v sebe niečo, čo ma zaujalo. Len som nevedel, čo presne to je. Prečítal som si rôzne recenzie a teórie, potom som si film pozrel ešte raz... a s každou ďalšou minútou som bol nadšenejší! Prvé pozretie je skutočne čudné, ale ak filmu dáte ešte jednu šancu, budete scenár vnímať z úplne iného uhla a poriadne si túto mrazivú hororovú jazdu užijete. Súhlasím s tými, že príbeh je veľmi jednoduchý a zrozumiteľný, ale dodávam, že až po druhom pozretí. Riadne znepokojivé a nepríjemné. Fakt si to pozrite ešte raz a potom pri repríze pochopíte, o aký nechutný psychohoror sa v skutočnosti jedná (a prečo sú niektoré zdanlivo obyčajné scény mrazivejšie, než typické krvavé hororové scény). ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

nu, což tak pojednou nezačít s pozitivy, třebas základní kostra příběhu má něco do sebe a nasnímáno je to vskutku perfektně (ačkoli to jsem očekával, neboť důvodem, proč jsem si tenhle film pustil byl předchozí režisérův Cashback). Jenže... Ono je to tak nudné! Kdyby někdo výsledný dílo pokrátil o dvacet minut, možná bych skonči i u 4 hvězdiček, ale takhle jsem se musel přemáhat, abych nepřeskakoval scénu za scénou. Ze začátku se sice zjevuje velmi dobrá atmosféra, ale postupně upadá a upadá a upadá a upadá a upadá..... Až na dno plné bezbřehé nudy, kde jsou konečné titulky vysvobozením. Což je škoda, neboť pointa je velice zajímavá, leč dokonale zabitá ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...Artovo vypiplaný vizuálne podmanivý stiesneno-paranoidný hyperatmosferický sugestívny snímok, pri ktorom sa ukázalo, že famózny Cashback nebol náhoda. Sean Ellis je talent a pravdepodobný multižánrový režisér, ktorý nepozná hranice. Oceňujem skvelú hru svetiel, kreativitu a invenciu autora, do maxima dotiahnuté detaily...Nepamätám si horor (?!), ktorý by mal toľko parádne vychytávkových scén (prakticky každá druhá scéna), pričom niektoré mi spôsobili zimomriavky ako už dlho nie...Veľmi vhodné je aj obsadenie "tajomnej" Leny Headley. Jediné s čím nie som úplne "v pohode" je záver...Skrátka po 80 minútach prikovaných na sedačke som čakal niečo " viac"...Ale inak je to delikateska, pre fanúšikov atmosferických filmov s poriadnou dávkou invencie a maximalistického prevedenia povinnosť:) ()

Galerie (19)

Související novinky

Britský filmař se pokouší o atentát

Britský filmař se pokouší o atentát

15.02.2015

Jeho krátkometrážní Cashback byl nominovaný na Oscara. Nedoceněný londýnský horor Střepy v hlavě skoro nikdo neviděl. Aby mohl natočit Metro Manila, zastavil vlastní dům. Ale vyplatilo se, film… (více)

Ostrovní tvůrci mají napilno

Ostrovní tvůrci mají napilno

02.02.2014

Hned několik slibných filmů od současných renomovaných britských tvůrců nabírá lákavé ohlasy ve festivalovém oběhu a další projekty se připravují. Udělejme si stručné shrnutí. Sean Ellis byl… (více)

Reklama

Reklama