Reklama

Reklama

Král Škorpión: Vzestup Říše

  • Česko Král Škorpion II: Zrození válečníka (více)

Mathayus se chce stát jako jeho otec nejlepším bojovníkem Akkadské říše. Tito válečníci jsou nazýváni Škorpiony a nejlepší z nich se stávají osobními strážci krále. Mathayus se zúčastní výcviku mladých bojovníků, přestože mu to otec zakázal. Na bojišti pozná dívku Laylu. Když jejich konverzaci uvidí generál Sargon, vydá se k nim. Layle řekne, že děvčata se výcviku nesmějí zúčastnit, chytne ji za vlasy a táhne pryč. Mathayusovi se nelíbí, jak s dívkou zachází, a uhodí ho. Generál se zbraní v ruce se na něj vrhne. Vtom vejde mladíkův otec a Sargona zastaví. Do jejich hádky vstoupí král, který je k Mathayusovu otci mírný, ale na oplátku od něj žádá, aby poslal svého syna na výcvik Škorpionů. Sargon se nemůže smířit s úspěchy Mathayusova otce, a proto ho zavraždí. Po šesti letech tvrdého výcviku se Mathayus vrací jako válečník a pokusí se generála zabít. Ten však využívá sílu, kterou mu z podsvětí dává bohyně Astarte. Mladík musí najít způsob, jak porazit Sargona a pomstít svého otce. (TV Nova)

(více)

Recenze (165)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

První polovinu filmu se zdálo, že se bude jednat o skvělou akci, při níž se příběh bude rozvíjet, až do zdárného konce ... Ale ouha, druhá polovina se mi zdála jako úplná hovadina, začínající nymfomankou, královnou podsvětí cirkusového Číňana, až po zfetovaného škorpiona, který pobíhá po svém paláci. Je neviditelný a snaží se zabít hlavního hrdinu. Až na zpackanou druhou polovinu se to jevilo ještě dobře: 4 body z 10. 30 % ()

RajAthen odpad!

všechny recenze uživatele

Zde opravdu nejde najít nic pozitivního. Když není důvod a děj k natočení filmu, nemá se točit. Když na něj nejsou peníze, tak tuplem ne. V tomto prequelu-prequelu se snoubí pitomoučký scénář (holčičí pošťuchování "hrdinky" a královny zásvětí je jeho vrcholem) s nadprůměrně podprůměrnými herci. Opravdovým vrcholem všeho je závěrečný souboj s obřím, bleskurychlým, supersilným a NEVIDITELNÝM škorpionem. Jo, to je opravdu kumšt, netočil takhle i Edd Wood? ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Lacinost, místy debilita, hloupý a smrtelně myšlený příběh o pomstě, manekýn a manekýny v upnutých oblečcích ala Xena atd. Jedničku jsem neviděl, tak nemohu posoudit jak daleko zašli tvůrci dvojky. Ale toto je fakt kokotina. Jediné co se zde podařilo, bylo místy dobře udělané podsvětí, ale jakmile se v něm objeví jakásy pseudobohyně a tá se pustí do bitky s jednou kočičkou, tak i to jde do hajzlu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ten nožík si nechaj na krájanie cibule.“ Jednému nerozumiem: ako mohol austrálsky veterán Highlander Mulcahy v roku 2007 nakrútiť do kín určený a dobrý RESIDENT EVIL: ZÁNIK (ktorým zažil mierny comeback) a o rok neskôr na DVD určený mizerný prequel prequelu s neznámymi tínedžerskými štatistami, u ktorých je dôležité, aké majú prsia, svaly, vlasy a zuby. Producenti série MÚMIA nás po rozkošnej Sommersovej jednotke zbombardovali prehnanou dvojkou, mdlou trojkou a post-produkčnými problémami zmáhaným KRÁĽOM ŠKORPIÓNOV a keď už som si myslel, že táto nešťastná séria (ktorá čoraz viac pripomínala drahšieho Herkula alebo lacnejšiu Xenu) uhynula uprostred púšte na nedostatok tekutín a celkovú vyčerpanosť, dostali producenti super nápad. Ukázať nám, ako to vyzeralo v dobách, kedy kráľ Škorpión bol ešte puberťák a dobre šermoval. Mňa to nezaujíma. Má to hŕstku dobrých nápadov (Minotauros), sem-tam som sa pousmial (Číňan) a scéna z podsvetia so stonajúcimi mŕtvymi bola pôsobivá (škoda, že sa v podsvetí neodohrával celý dej). Celé to ale bolo nečakane dlhé (109 minút? Prečo?), herci zúfalí, nad scenárom by premýšľal len neviem kto, počítačové triky nudné a výprava logicky vzhľadom na rozpočet taká, aká je. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi chápu, že rozpočet nebyl bůhví jak velký, a tak se tvůrci nemohli nějak extra rozšoupnout. Marně však hledám odpověď na otázku, co tímto filmem chtěl básník říct? Není zde nic, podotýkám nic, co odkazuje alespoň na náznak kvalitní filmařiny. Herecké obsazení přímo katastrofální. Herci jsou extrémně nudní a nesympatičtí. Souboje jsou mizerně natočené a ještě hůř sestříhané. Ani efekty se zde moc nepovedly, po většinu času působí velmi vtipně a na stupnici od 0 do 10 dosahují úrovně tak zhruba 0,01, prostě jedna velká katastrofa. K ději jako takovému se moc napsat nedá, působí velmi laciným dojmem, je plný dějových nelogičností a trapných pokusů o nějaké zvraty či dobrý spád. Neuvěřitelně přestřelená délka filmu také na kvalitě moc nepřidá. 0/10. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Jihoafrické republice (města Atlantis, Epping a Cape Town, Richtersveld National Park). (fiLLthe3DD)
  • V roce 2008 byl uveden prequel Krále Škorpiona Král Škorpion: Vzestup Říše, kde Dwayna Johnsona v roli mladého Škorpiona nahradil Michael Copon. (Čiban)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Reklama

Reklama