Reklama

Reklama

Flynn Carsen 3: Jidášův kalich

(TV film)
  • Česko Flynn Carsen 3: Kletba Jidášova kalichu (více)

VOD (1)

Flynn Carsen získá v Londýně pro knihovnu vzácnou vázu, v níž je ukryt legendární Kámen mudrců. Ještě v sídle aukční firmy však musí o kámen svést bitvu s dalším zájemcem. Sice ho ubrání, radost mu však pokazí zjištění, že ho kvůli pracovní zaneprázdněnosti opustila přítelkyně Katie. Naštvaný Flynn uvažuje, že už nechce být knihovníkem. Obětoval relikviím příliš mnoho a nic z toho nemá. Nakonec si vezme dovolenou a pod vlivem neobvyklého snu se vydá do New Orleans. A to ještě netuší, že se brzy zaplete do smrtelně nebezpečného dobrodružství. Skupina bývalých agentů KGB pod vedením Sergeje Kubicheka totiž hodlá vzkřísit slavného upíra Drákulu a s jeho pomocí stvořit armádu zombie, kterou by použili k ovládnutí světa. Upírovo tělo už mají, teď potřebují získat ještě Jidášův kalich, upírskou verzi svatého grálu, vytvořenou ze třiceti stříbrných, jež dostal Jidáš za zradu Ježíše. S hledáním kalichu jim má pomoci profesor historie Lazlo, kterého právě za tímto účelem unesou. Seznámí se s barovou zpěvačkou Simone, která tvrdí, že se s ním spojila přes jeho sny. Dřív, než mu však stačí vysvětlit, o co jde, jsou napadeni Sergejovými agenty... (TV Prima)

(více)

Recenze (203)

Jara_II 

všechny recenze uživatele

Úvod filmu je doslova otřesný (úvodní titulky vypadají jako titulky levného televizního seriálu na úrovni Herkulesa či Xeny, záběry Orleans mi místy připadaly jako amatérské záběry turistů z letní dovolené). Postupem času se ale film, co se technické kvality týče, dostává výše, a i když z toho stále sálá jakási televizní levnota, dá se na to koukat i bez sebezapření a hlavně - Flynn Carsen je tu kvůli všemu, jen ne kvůli dokonalým digitálním trikům. První dva díly, alespoň mě, oslovily svou lehkostí, nadsázkou, vtipem a bohatými narážkami na podobné dobrodružné filmy v čele s Indiana Jonesem. No nemůžu si pomoci, ve třetím díle toto všechno jakoby neklapalo, a i když se Noah Wyle snaží už to na dobrý film nestačí. Tato televizní trilogie je tak zakončena neslaným nemastným třetím dílem a já doufám, že Noah Wyle už nebude dál plýtvat talentem v podobných projektech, protože má evidentně na víc. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak třetí díl knihovníka, který má v hlavě celou wikipedii a vždy zachrání svět, se mi líbil více, než předchozí dva. Fakt. Nekecám. Totiž, tady bylo vidět v každé scéně, každém dialogu, jak si ze sebe dělají prdel. A to je minimálně sympatické. A navíc, je to přece ten MEGAFILM, takže to musí být dobrý, ne? :-) P. S. Stana Katic je fakt pěkná upírka. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Další film s Flynnem a nízkým rozpočtem do televize, prosím další už ne. Všude upíři a jejich dosti zajímavá mytologie, kterou vybrali z různých knih a filmů (imho vybrali ty nejzajímavější upírské mytologie). No, ale už druhé pokračování bylo opakovaným vtipem, takže tohle už tuplem není tolik zajímavé. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný Indiana Jones, který si mě celkem získal. Svérázné pojetí, nadsázka a zábavnost je vyvážena tak akorát, že si nepřipadám ani jako sledovat trapný plagiát Indyo ani jako pokus o lobotomii od Lary Croft. Dobře nastavené a funkční (proč by jinak existovala další dvě pokračování co se mi líbila úplně stejně?). Teď "copy" a "paste" ještě 2x zde a zde :). ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Krajně fantasmagorická televizní alternativa Indiana Jonese, ve které se tvůrci naštěstí nebojí přiznat hluboce béčkové kořeny, díky čemuž si užijete hromadu nelogičností, kterými tvůrci, ač to zní zvláštně, dokáží pobavit a vážnou tvář snímek odhodil již při prvních kamerových zkouškách. Hlavní postava s tváří Noaha Wyla je navíc vtipálek (místy nevědomě vtipný) bez bázně a hany, kterému nedělá problém tuhle nenáročnou bejkárnu utáhnout. 40% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Film uvádza, že zradca Judáš si za tridsať strieborných, ktoré dostal za zradu Ježiša Krista, zadovážil kalich. Nie je tomu však tak - v Biblii sa uvádza, že hneď ako si uvedomil, že Ježiša skutočne odsúdili, snažil sa peniaze vrátiť. Farizeji, ktorí ho predtým vyplatili, krvavé peniaze však odmietli. Judáš vhodil teda peniaze do chrámovej pokladnice a z výčitiek svedomia sa obesil. Po jeho smrti sa rozhodovalo, čo s peniazmi, a nakoniec boli použité na kúpu pozemku, nazývaného ako Hrnčiarovo pole na pochovávanie cudzincov. Neskôr sa pole premenovalo na Pole krvi a Biblia uvádza, že tak sa splnilo proroctvo proroka Jeremiáša. O všetkých týchto udalostiach sa možno dočítať v Evanjeliu podľa Matúša, 27. kapitola, verše 3 až 10. (unclejack)
  • Vo filme sa na chvíľu objaví aj režisér Jonathan Frakes ako hráč na trombón. (Greenpeacak)
  • Natáčelo se v Louisianě. (Varan)

Reklama

Reklama