Reklama

Reklama

Inspektor Tarconi a Frank společně rybaří, když Tarconi dostane hlášení o muži, který prchá v Marseille policistům v černém audi. Do Francie přilétá zločinec Johnson a začíná vydírat ministra životního prostředí. K Frankovi domů skrz stěnu vlétne prchající černé audi s mužem, vykonávajícím práci kurýra, která byla původně určena právě Frankovi. Muž je odvezen do nemocnice a Frank ve voze najde dívku. Ta ho upozorní na náramek, který měl i odvezený muž – v určité vzdálenosti od vozu má náramek explodovat. To už ale Frank muži a záchranářům nestihne říct a sanitka vybuchne... Franka po návratu do domu překvapí muž a omráčí ho. Frank se pak probudí s náramkem na ruce ve zvláštní místnosti. Přichází Johnson a Frank je pod pohrůžkou zabití nucen přijmout práci předchozího muže. Jediné, co chce, je jet vlastním vozem. Dostává upravené audi, ve kterém čeká dívka z předchozího vozu, ona a dvě tašky mají být doručeny na místo určení. Inspektor zatím začíná vyšetřovat, kam zmizel Frank, a ministr řeší svůj problém s vydíráním. Při odvozu černého audi je muž s odtahovým vozem zastřelen a z vozu je ukraden navigační systém... Frank je na cestě s dívkou Valentinou a snaží se dopátrat, co je na místě, kam míří – v Budapešti. Policisté mezitím najdou svého zastřeleného kolegu s odtahovým vozem a inspektor si přehrává videozáznam, který je ukryt ve voze. U ministra jsou muži ze společnosti Eco Corp. Vydíraný ministr má této společnosti vyjít vstříc a má podepsat proclení jejich lodí. Nechává si den na prostudování materiálů. Muži, kteří vzali z audi navigační systém, hovoří s ministrem a jsou již na cestě do Budapešti, tam kam míří i Frank... Frank sjíždí z trasy a u kamaráda Otta se chce zbavit náramků. Sem ale přijíždí skupina mužů vyslaná Johnsonem, která má Franka navrátit na trasu, ať už po dobrém, anebo po zlém... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (672)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Co tohle zase mělo znamenat?! Megaton si myslí, že je kříženec Greengrase s Leonem. Na úvod předvede rozklepanou "akci" ze které nejde vůbec nic vidět a pak v nastolenem trendu víceméně pokračuje až do konce. Kdyby to byla jediná výtka a zbytek bylo prostě béčko se vším všudy, tak se nepohoršuju. Ale jelikož se Megaton totalně zbláznil a zhruba 50% filmu tvoří velmi detailní záběry do xichtů Jasona s tou ruskou pihovatou modelkou, tak fakt nemám slov. Sice se na oba hezky kouká, ale poslouchat ty příšerné dialogy, to vážně ne. Kdyby bylo vedle občasných honiček po zbytek Kurýra trojky na plátně vystaveny jen fotky obou herců, tak to má úplně stejný efekt jako to, nač útrpně zíráte v kině. Jediné co tuhle příšernost drží nad absolutním dnem je dobrý Statham, kterému se prostě nejde posmívat a slušný Robert Knepper jako šílený rusácký záporák. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Výměna režiséra nebyla tentokrát ku prospěchu věci. Zatímco jednička podávala o něco serióznější příběh i akci ve francouzském kabátě a dvojka se pro změnu pokusila o čistokrevný popcorn s neporazitelným hrdinou a šílenou akcí, Megaton se v trojce pokouší o mix obojího a bolestně selhává. Scénář předkládá hrdinovi stejné dilema jako v jedničce, logické lapsy se opět o řád navýšily, záporáci jsou nevýrazní a akce mnohem víc sází na kontaktní souboje než na honičky, přičemž jednak nejde o nic, co bychom již neviděli a druhak si ji vinou bleskového střihu moc neužijete. Co naplat, že si Statham od minule ještě o něco zlepšil fyzičku, když ji a své charisma nemá kde předvést. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ano, Jason Statham je největší borec široko daleko. Ano, Jason Statham má vypracované tělo. Ano, Jasona Statham nezmlátí dva, tři nebo čtyři soupeře naráz, ale celých 10! Ano, Jason Statham, by jich zmlátil i více, ale to přijde teprve v dalším díle (stejně jako najetí autem do letadla, seskok s ním z 15 kilometrů a následné přistání...bohužel... s trochou poškrábaným zrcátkem). Ano, Jason Statham by sbalil i ukrajinskou ledničku a rozehřál její zmrzlé srdce. ANO, Jason Statham jezdí v AUDI 8, nejlepším autě světa. Chcete víc? Já UŽ ano. PS: Ano, Jason Statham je nesmrtelný. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Statham aka Kurýr. Další povedená akční režba v podaní tohodle nabouchaného chlapíka, který je ještě svalnatější, rychlejší a drsnější. Ale co nezapomněl, tak to je rozdávání úderů, choreografie jako obvykle na úrovni, taky se pod ni podepsan Cory Yuen a to uz něco znamená. Audinka mu jezdí stejně pořád dobře a rychle a ještě se naučila pořádně skákat a plavat:) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

(Olivier) Megatuna filmařského zoufalství. Série Kurýr stojí na choreografii akčních scén, konkrétněji na tom, jakými originálními způsoby nakope Jason Statham všemožné části těla zástupům zloduchů. A pak možná trochu na úchylných CGI "kaskadérských" scénách s automobily, a ještě menší trochu na ženských půvabech... přitom to s těmi auty ve výsledku není pozitivum, a pokud jde o Natalyu Rudakovovou, opravdu nemá světu moc co nabídnout kromě svých pih. Ne že by to nebylo hezké děvče, ale je to dosti nefilmová kráska, a téměř nulová herecká průprava je dost znát... nehledě na to, že tady hraje většinu času rozmazanou "princezničku na bále" (co poztrácela korále, protože byla ožralá a zfetovaná;)) A když se vrátím k tomu hlavnímu - což jsou nesporně Stathamovy "jackiechanovské" eskapády - tak nemůžu než s námahou potlačovat vražedné nutkání vůči režisérovi, kameramanovi a střihačům. Takhle divně nasnímané akční scény jste totiž mohli vidět třeba v Glimmer Manovi - prostě to vidíte, a koukáte, že vlastně nic moc nevidíte, a ještě to celé vypadá dost divně. Zkrátka a dobře tenhle Bessonův pokus vyrejžovat z příhod Franka Martina ještě nějaké to éčko navíc, se z diváckého hlediska katastrofálně nepovedl. Ale z hlediska finančního to samozřejmě pořád skončilo v plusu - a to je tragédie, od které se hodlám jasně distancovat:P Jedny z těch nejzbytečnějších 40%, která jsem kdy dal. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Veľký nôž v kufri auta je custom nôž Emerson Kandahar. (Zeker)
  • Podľa nápisu na mriežke chladiča šoféruje Frank (Jason Statham) automobil Audi A8 W12. Chrómované prvky karosérie auta, ako napr. kryty spätných zrkadiel, sa však používajú výhradne pre model Audi S8. (m.a.t.o.)
  • Natáčelo se ve Francii, Rusku a v Odděse na Ukrajině. (MiCM)

Související novinky

Nájemná vrahyně Zoe Saldana

Nájemná vrahyně Zoe Saldana

19.05.2010

Chtěl bych být Luc Besson. Když mu padne do oka nějaký herec, řekne: „Hej, Roberte Marku Kamene, pojď sem, kámo, a spíchni mi zase scénář nějakého přímočarého akčňáku, abych mohl obsadit tu prima… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Reklama

Reklama