Reklama

Reklama

Saturn 3

  • Velká Británie Saturn 3
Trailer

Osamělý měsíc planety Saturn, osamělá laboratoř a dvojice vědců, kteří si tu bezstarostně výzkumnicky žijí. Když se k nim ale nečekaně přidá cizinec se svým robotem, jsou oba nuceni bojovat o holý život. Robot se totiž vymkne kontrole, začne vraždit - a výběr není velký. Britský science fiction horor natočil v roce 1980 režisér Stanley Donen, který se proslavil žánrově zásadně odlišnými filmy jako muzikál Zpívání v dešti nebo hitchcockovský thriller Šaráda. Saturn 3 se nechal inspirovat extrémně úspěšným Vetřelcem, který měl premiéru jen o rok dříve... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nostalgia s detstva. Ako malí som sa toho robota bál. Po rokoch som si film zopakoval a hoci mi teraz niektoré momenty prišli komické, nečudo že som s toho mal strach. Robot plížiaci sa ticho ako myš ktorý vydáva počas pohybu hrôzostrašné zvuky má aj dneska niečo do seba. Netradične spracovaná hlava, číslo 5 sa tu určite inšpiroval, a masívny trup je nečakane originálna kombinácia. Ide možno o jeden s prvých kopírákov Votrelca hoci tu hrajú špičkový herci ako Kirk Douglas a Harvey Keitel. Veľmi originálne interiéry zhadzujú scénky vo vesmíre, tie sa naozaj nepodarili, na šťastie sa to odohrávalo takmer výhradne v uzavretých priestoroch. Dávam nostalgických 4* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lehce naivní sci-fíčko, dnes už působící především úsměvně, v němž Harvey Keitel hraje lépe než Kirk Douglas (ale není to žádná sláva) a Farah Fawcett se buď tváří užasle, nebo ječí z plných plic. Podařila se ovšem triková stránka (obzvlášť se mi líbil průlet prstencem Saturnu) a hlavně Bernsteinova (pro Bernsteina ne moc typická) hudba. Na česká DVD film samozřejmě dorazil s nepěkně ořezaným obrazem, což je poznat. Takže bohužel. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Popravdě, Saturn 3 je solidní scifárna, u které jsem ale okamžitě ze začátku věděl, co se bude dál dít, takže žádné zásadní překvapení pro mě film neměl, i když vlastně jedno zásadní by tam ještě bylo, až takřka šokující, ale to do sci-fi podobného typu patří, a určitě to za to stojí vidět. Celkově to není špatný film, řekl bych, že na tehdejší dobu to byl film, plný revolučních triků a efektů, zajímavého příběhu, ale hlavně ten zajímavý příběh je v dnešní době krapet omletý, a tak ztrácí na kvalitě, protože fakt, že nějaký robot zmagoří a začne ničit posádku je snad v každé druhé sci-fi z vesmíru, a to filmu hrozně ubližuje. I tak je to ale zajímavé zpestření a pro člověka, který tyto filmy má rád, určitě příjemné překvapení. Na svojí délku to skutečně není nijak hrozné, dobře se na to kouká a svižně to uteče, no a ten konec, ten konec, to je na tom filmu asi to nejlepší, protože narozdíl od celého filmu, ten konec tomu dodal patřičnou šťávu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Chci použít tvé tělo!" Sakra, tu frázi musím někdy vyzkoušet. Vizuálně a levnou výpravou poměrně zajímavý snímek (na mně ta blikátka a hejblata docela fungují), příběhem hodně slabé. Taková vědeckofantastická romantika v níž padouchovi jde o tělo a robotovi o duši, běhá tam polonahá Farrah s úžasnýma nohama a poletuje jedna odcvaknutá ruka. Robot je docela směšný, Douglas nijaký, Keitel temný jak odvrácená strana měsíce a když si nasazoval takřka Darth Vaderovskou helmu, možná to je ten okamžik, kdy vaše srdce zaplesá. Na okamžik. 2,5* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Už v době vzniku to nebyla žádná sláva, protože stejný Donen si ke sci-fi jen tak odskočil od romantických komedií a muzikálů - jeho parketa je zkrátka jinde a zákonitostem žánru nerozumí. Ne že by to byl vyloženě špatný film, jenom je nezáživný, zkrátka nudný. To mám už raději zábavný brak než upachtěnou snahu, která nikam nevede. Bylo by to za dvě hvězdičky, jenže kulisy filmu zároveň zastaraly, to je typické pro snímky bez přesahu, takže dneska už jen za jednu hvězdičku a 25 % celkového dojmu. Jediným kladem je snad půvabná Fawcett, která ale působí spíš jen jako dekorace. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (4)

  • Film obdržel 3 nominace v historicky prvním ročníku (1980) Razzie Awards (Zlaté maliny), udělované nejhorším filmům. (Caszidy)
  • Film zpočátku režíroval John Barry, byl ale propuštěn a nahrazen Stanley Donenem. (Caszidy)

Reklama

Reklama