Reklama

Reklama

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

castor 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage znovu roztočil svůj pestrý herecký rejstřík, látka, do které se položil, však u mě zůstala tak v půli očekávání. Oldschoolová kriminálka má své momenty, místy je zajímavá, jindy odvážná, občas ztrácí na tempu. Mnohdy se divák nestačí divit (chameleoni, duch mrtvoly tancující break-dance), občas si posteskne, proč není unavený dělník filmového průmyslu Cage takhle cool pravidelně. Scény si krade pro sebe, nadává, krade, šňupe, vydírá, porušuje vše možné. Možná škoda, že chybí jedna hlavní dějová linka, ale více pracovních a soukromých motivů. V sestavě filmů o zkorumpovaných policistech bez svědomí se nicméně tenhle kousek určitě neztratí. Eva Mendes luxusní. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stejne jako u puvodniho filmu, i tady jsem cekal vic a hlavne ze to bude daleko drsnejsi. Nicmene Cage ma po case extra vyzivnou postavu, kterou si naprosto uziva, vypada jak pobledla, pohubla, kulhajici troska, neustale fuckuje a kazdou chvily neco snupe, s nicim se moc nepare a vyhrozovat dvoum babkam a podobny veci pro nej nejsou problem. Proste hraje perfektne. Problem je, ze krome toho, ze hlavni postava je peknej srac, je to vcelku normalni kriminalka o vysetrovani vrazdy. Navic obcas tu syrovou atmosferu Herzog zbytecne rozbiji nejakou az komickou zhuleneckou scenou a konec je desnej happy-end, kterej se sem fakt nehodi. Co se tyce srovnani s puvodnim filmem, je si to fakt silne podobny a pribeh je vicemene totoznej, ale puvodni z toho vychazi precejen o fous lip, ale uz kuli Cageovi ty 4* musim dat. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Film je hustej oldscool, ale ten Ncolas Cage je fakt podivín. Hraje on vůbec? Kromě nakřivených zad a pár "nebezpečných" grimas mi to tak nepřišlo. Vlastně v žádném filmu. Jeho sporé herectví, ať už hraje mafiána, akčního hrdinu nebo hrníček na kafe mi připadá dost suché. Vždyť každý rok natočí minimálně dva, tří filmy, kde si střihne hlavní roli a ty snímky stojí za hovno, propadnou a přitom mají zajímavej námět. Proto by si Cage zasloužil svůj žánr. Byly by to zajímavé filmy, které on pošle ke dnů svým NEhereckým projevem. - Tohle je taková malinká vyjímka, kterou zachraňují leguáni, tančíci duše a exotická Eva Mendes. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Co to sakra mělo bejt?! Nejenom že byl na drogách Nick Cage, tady byl na drogách celej filmovej štáb (asi hlavně scénárista + režisér). U Nicka je mi to jedno, ten je na drogách posledních pár let, ale že třeba Herzog vyvede něco jako tohle by mě nenapadlo. Na začátku se dozvíme, že se řeší pětinásobná vražda a jak film plyne dál, tak se na to nějak kašle, všechno se to přesune do "dlužíš mi prachy" a "ty mě dlužíš prachy" nebo "dej mi už kurva ty prachy", načež se všechno vyřeší způsobem "co to kurva?! (Bum prásk)" a ještě stylem "ty podrazácká kurvo!" či třeba "nasaď mu už kurva ty želízka." (za ty výrazy se omlouvam, ale tak to ve filmu prostě je) Nehledě na to, že film je sám o sobě tragicky nudnej a vlastně se v něm nic nevyřeší. Průběh děje se po deseti minutách zastavil a přeladil do neznáma a občasná dobrá kamera, nebo hudba nic nezachraňuje. Prostě tupá blbost plná nudy. Špatný dvě hvězdy. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle kriminální drama má divácká očekávání na háku, takže nám servíruje trochu divočejší vyprávění, než bývá zvykem. Nejspíš jsme už viděli zkorumpovanější poldy, ale tenhle portrét je natolik barvitý, že nakonec zpochybní i špatnost hlavního hrdiny. Nicolas Cage byl buď opět ve formě, nebo zafungoval Werner Herzog coby krotitel problémových herců. Ať tak, či tak, výsledek rozhodně za vidění stojí. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama