Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

viperblade 

všechny recenze uživatele

O tom, že to policajti nemají jednoduché, vím už od té doby, co jsem zhlédl nejdokonalejší kriminálku všech dob (mimochodem, pár herců z této kriminálky hraje i zde). A kdyby mi ji tenhle film trochu více připomněl, tak bych se vůbec nezlobil. Brooklyn's Finest je dobrý film, který sleduje osudy tří policajtů. A všichni mají společnou jednu věc - jsou nějak zlomení. První má ženu, která čeká dvojčata, ale bydlí ve starém baráku, ve kterém je plíseň a policajt nemá na nový, takže krade peníze z drog, druhý musí prásknout někoho, kdo mu zachránil život a třetí je těsně před penzí a manželka už s ním nežije. A teď si určitě řeknete: "Jo, aha a oni se samozřejmě v nějakém bodu střetnou…“ A já můžu říct - ano i ne. Nebudu tu více spoilerovat, podívejte se na film, který i když má přes dvě hodiny, nudí jen minimálně. Training Day je sice někde jinde, ale já jsem (dá se říct) spokojený. 80 %. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Don Cheadle a Wesley Snipes celou dobu kují pikle, Richard Gere se utápí v sebelítosti nad svým nenaplněným životem a doufá, že alespoň v den jeho odchodu do penze konečně udělá něco správného a Ethan Hawke má svou víru ("I don't want God's forgiveness, I want his fucking help!"), kupu dětí a trable. Poměr zastřelených černochů k bělochům v tomto filmu odhadem 25:2. Dvě hodiny jsem doufala, že se dočkám nějakého rozuzlení, bohužel marně. Jde jen o střípky z života pár brooklynských policajtů, které jsou někdy sice hodně drsné, ale celkově bohužel nedrží pohromadě. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Pohled mezi policisty dobré, špatné, mladé, staré, kde každý z nich si nese své problémy. Práce v utajení nebo rodinné trable otevírají možnosti vymáčknout z filmu napětí, city… Fuqua ale s ničím nejde na krev a tak zajímavých a vyhrocených momentů je ve filmu po málu. Vzhledem ke stopáži se to může trochu táhnout. Zpracování se zvlášt nevymyká nápadem ani kvalitou dialogů a po předchozím Training Day se tak o žádnou bombu nejedná. Policejní dramata mám ale rád, dobré obsazení a herecké výkony udělali své a tak jsem spokojený. Jsou to slabší 4*. Svižnějším pohledem do policejních řad je Street Kings. Alternativa: Street Kings, Training Day, Harsh Times, We Own the Night. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Protagonistami sú traja členovia rôznych zložiek policajného zboru. Kde je hranica medzi zákonom a zločinom? Možno ju prekročiť jednoducho alebo ju prekročiť nedá? Policajti v New Yorku sú v tomto filme predstavení veľmi realisticky a film je strhujúcou drámou troch kamarátov, troch policajtov, troch príbehov. Životy policajtov sú zobrazené neobyčajným, drsným spôsobom, ktorý udrží diváka v napätí až do konca. Snímok vcelku vydarene nadväzuje na tradíciu obdobných temných policajných filmov, ktorých ťažiskom je viac či menej "objektívny" obraz policajnej práce v zložitých podmienkach. Chýbajú tu napríklad akčné automobilové naháňačky, zato je tu dosť prestreliek a veľa mŕtvych. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé, první gradující scény přicházejí asi po 90 minutách, stojí rozhodně za to, ale ... Tempo není nikterak zběsilé, Training Day byl trošku z jiného soudku. Přitom nemohu říct že bych se u Brooklyn's Finest nudil. Herecké obsazení k tomuto nedává ani na chvilku příležitost. Líbilo se mi sledování všech tří dějových linií, v nichž každá postava prožívala své problémy. Policejní práce prostě není žádné peříčko. 60% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)
  • Počítačová hra, ktorá sa mihne na obrazovke je "Mercenaries: Playground of Destruction" od vývojárov z Pandemic Studios. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama