Reklama

Reklama

Když Saře a Brianovi onemocněla leukémií dcerka Kate, život celé rodiny se změnil. A protože ani oni, ani jejich starší syn nejsou vhodnými dárci, rozhodnou se rodiče zachránit život Kate tím, že si „pořídí“ další dítě, které by dceři darovalo kostní dřeň či jiné orgány. A tak se narodila Anna, dítě ze zkumavky. Rodiče ji sice milují, ale už od narození slouží jako dodavatel genetického materiálu pro svou starší sestru, pupečníkovou krví počínaje, kostní dření konče. Když je Kate patnáct let, její stav se radikálně zhorší. Zákeřná nemoc znovu udeřila, navíc jí selhaly ledviny. Rodiče trvají na tom, že Anna musí darovat Kate svou ledvinu. I přestože spolu mají sestry velmi silný vztah, Kate se vzepře, najme si právníka a s jeho pomocí se chce soudit se svými rodiči o právo na své vlastní tělo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Naprosto uplakaný film, sice jsem tak nějak tuto pointu čekala, ale to nevadí. Docela těm sourozencům závidím jejich vztah, tak pěkný ho já a moje sestra mít nikdy nebudeme, ale možná je to vygenerováno nemocí, kdyby nepropukla, nebyli by všichni k sobě třeba tak hodní... kdo ví. Ale nastaly chvíli, které mě moc nebavily - třeba vztah dvou nemocných, prostě už jsem čekala, kdy smrtka zaťuká. Tak nějak jsem si ke konci filmu říkala: "Tak už umři." A když se tak stalo, ani jsem neplakala, smutnější mi přišly jiné věci. Takové slabší 4*. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Osobne nepatrím medzi tých, ktorí by vyhľadávali smutné filmy. Emotívne áno, no pre mňa neznamená že emócie musia byť hneď smutné, alebo že musia byť z tej druhej strany. Pravdaže, tento film je smutný, krásny zároveň. Pre mňa, kvoli tomu čo pochopia ľudia, ktorí mali možnosť sa starať od niekoho od úplného začiatku života, je tento film úplne maximálne smutný a depresívny. Neviem si predstaviť ako budem niečo podobné pozerať keď budem matka. Veď každý boží deň sa báť o niekoho, kto je vaším svetom, je hrozné. Je to strašne pekný film, s úžasnou hudbou, no pre mňa je to film, ktorý si dokážem pozrieť iba raz za 5 rokov. A asi kým nebudem mať vlastné deti. 100% ()

Reklama

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Neskutečně silný film nápadně připomínající rovněž nádherný snímek. Tenhle typ příběhu mě vždy vezme za srdce, možná proto, že má moje rodina s touhle hnusnou zákeřnou nemocí bohatou zkušenost... Možná proto, že je to prostě ŽIVOT. Každopádně.. Když přes slzy nevidíte na titulky, nejde dát méně než 90% a před Cameron (kterou jinak vůbec nemusim) smekám. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci žalovat rodiče o právo nakládat se svým tělem." A já s Annou snaživě souhlasím. Taková je totiž role muže v tomto filmu - být sympatickou oporou a nechat malé i velké dámy rozpoutat vlnu emocí. Přiznám se, že filmy proklamující již svým námětem touhu vyvolat pláč obecenstva u mne dopředu vyvolávají ostražitý odpor, ale s trochou zdráhání musím konstatovat, že tento se celkem povedl. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hned po zhodnocení jsem mrkla na filmografii Nicka Cassavetese a musela jsem se pousmát, z tříhvězdičkových hodnocení mi u něj roste pěkný panelák bez výklenku :-) Je to prostě ryze průměrný režisér a tento film se v jeho filmografii nijak nevymyká. Bavila mě jen Joan Cusack a linie u soudu, zbytek byla klasická hra na city, která na moje slzné kanálky vůbec nezapůsobila. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 49,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 95,7 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Soudkyně De Salvo (Joan Cusack) ve své první scéně nařizuje panu Murangezimu, že se nesmí ke své ženě přiblížit na víc než 1 000 metrů. Obvyklé je, že se někdo nesmí přiblížit na méně než pár desítek metrů (většinou 100 m), ne více. (HADES)

Reklama

Reklama