Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První série - 80% Druhá série - první dojem - 70% Lie to me je seriál jasně založený na tom, že v něm hlavní roli má Tim Roth. Neříkám, že nikdo jiný by ji nezvládnul, ale charismatický člověk byl nutnost. Jeho roztěkané herectví poprvé dokážu ocenit a i když v některých filmech mě vyloženě otravuje, sem se skvěle hodí - bez Rotha by to zkrátka nebylo ono. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně! Floutkovský "rozpustilý" Psych ani hezounský Mentalista mi neseděli. Prostě musel přijít Pan Herec, aby sociální inženýrství a (pseudo)věda zvítězily a donutily mne sledovat pokud možno každý díl. Dodávání zdání (a občas nejen zdání) stoprocentní reálnosti používáním skutečných osobností tomu dává ještě o trochu víc šťávy, a narozdíl od mnoha jiných seriálů mám pocit, že - alespoň hlavní - postavy žijí. Kontroverze je tu sice taková umírněná, ale je to prostě sympatické. A co na tom, že bez House by to pravděpodobně nikdy nevzniklo;) Skvělá "seriózní" zábava. 80% ()

Reklama

fantassia 

všechny recenze uživatele

S Housem bych to určitě nesrovnávala, to už bychom mohli srovnávat rovnou s Poirotem nebo Sherlockem. Roth nepoužívá žádné impertinence ani vulgarismy jako Haus, je prostě sympaťák, který se zabývá něčím tak běžným a jednoduchým jako je pravda a lež, řečí těla a mimiky vůbec, v jednoduchosti je vždycky pořádný kus geniality. Skvělá myšlenka, skvěle zahrané, má to kvalitního ducha,výborný nápad bylo prokládání fotografií politiků a celebrit, i když nějaká hluchá místa nebo nedostatky se najdou, přesto dávám za čtyři, bavila jsem se. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: PRIMA = 7.3.2010 + SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = upresním - TIM ROTH ako odborník na neverbálnu komunikáciu (niečo ako naša slovenská sexica OĽGA ŠKVARENINOVÁ, len ROTH sa tvári viac cool) spolupracuje s prokuratúrou a políciou ako konzultant. Na základe jeho analýz dokážu v úvode tzv. "pre-air" pilotnej epizódy vyšetrovatelia napr. určiť miesto ďalšieho činu bombového útočníka. Dnes sa pozriem na regulérne odvysielaný pilot a ak ho tvorcovia zásadne nepozmenili, dovolím si konštatovať, že napriek mojim veľkým očakávaniam je to koncentrovaná nuda tak okolo 3 hviezdičiek (UPDATE: Regulérny pilot je o 1 nepodstatnú minútu kratší. Nič zásadné sa teda neudialo.). SHARK mal WOODSa a pohorel, a tomuto tiež veľkú životnosť nedávam. Ale ak sa mýlim, mea culpa. :-) MENTALIST je skrátka lepší a zábavnejší. Ohodnotím po zhliadnutí viac epizód. (23.1.2009) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přestože se tu pracuje s hodně přehnaně využitelnou dovedností odhadovat lidské myšlení podle jemných detailů tváře, kupodivu takto koncipovaný seriál docela funguje. Otázkou je, bude-li na vás Tim Roth coby zázračný Dr. Cal Lightman působit charismaticky nebo naopak spíš připitoměle. V prvním případě se můžete s Lie to me docela dobře bavit, ve druhém doporučuji jiný pořad. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)
  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)
  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)

Reklama

Reklama