Reklama

Reklama

Před miliony let vytvořily nadpřirozené bytosti zvané Strážci intergalaktickou policii Green Lantern, která chránila jednotlivé sektory vesmíru. Jeden ze Strážců Abin Sur byl po boji s nepřítelem vážně zraněn. Když jeho kapsle unikla na Zemi, pověřil svůj prsten - zdroj nadpřirozených schopností, aby našel jeho vhodného nástupce. Prsten na Zemi objeví mladého zkušebního pilota Hala Jordana, který má velkou dávku sebevědomí, neposlušnosti a lehkomyslnosti. Jeho zdánlivě bezstarostnou mysl ale trápí vzpomínka na smrt otce, který zahynul při jednom zkušebním letu. Když prsten přivede Hala k Strážci, vysvětlí mu, co znamená stát se Green Lanternem. Odešle ho na domovskou planetu OA, kde se začíná seznamovat s podstatou svého poslání. Vůdce Strážců ale mladíkovi nevěří a po jednom z cvičných bojů o sobě začne pochybovat i sám Hal. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 029)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dost těšil. Martin Campbell je hodně zručný režisér, Ryan je sympaťák a Blake je kráska jak má být. Vše bylo namícháno tak, že jsem se nemohl filmu dočkat. A po jeho skončení mi bylo… zvláštně. Jakoby si Campbell řekl, že splní řemeslo a nic víc, to samé Ryan a Blake. Pokud jste už pár komiksových filmů viděli, tak je vám jasné, jak tohle bude pokračovat a jak tohle i skončí a to po desíti minutách. Ale, film naštěstí baví. Teda, alespoň jeho druhá půle, která byla opravdu lepší než ta první. A právě díky ní, závěrečné bitvě a skvělé hudbě trochu přitlačím na hodnocení. Navíc bych byl sám proti sobě, kdybych tomuto filmu dal jen tři hvězdy, když to samé hodnocení jsem dal i filmu Captain America který mě nebavil mnohem víc. 70 % s tím, že z letošních komiksáků je Green Lantern přesně mezi Thorem (80 %) a již zmíněným Kapitánem (50 %). Škoda, myslím si, že snímek měl rozhodně navíc… ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli bylo z předlohy možné vyždímat víc, možná ano. Minimálně to nemuselo být tak nudné. Že komiksový hrdina zabrání nehodě vrtulníků tím, že postaví autodráhu v dnešní době asi nikoho moc neosloví. Velkou zásluhu na špatné koukatelnosti toho filmu má i Ryan Reynolds, kterému se nepodařilo mě po celou dobu přesvědčit, že má nějaké charisma a že bych mu měl fandit. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hrozná pizdovina. Chlapík navlečený v zelenom sopli bojuje s kriplom s bublajúcou hlavou a digitálnym mračnom z vesmíru. Scenár z výpredaja, herci hrozní (hlavne Blake Lively totálne vypadávala z úlohy), vyvrcholenie nikde. Ale istým spôsobom ma to bavilo. Možno preto, že je to tak nehorázne cheesy - ale konštantne a nonstop cheesy, takže to pôsobí dojmom "autorského zámeru". Škoda, že nebude dvojka, Mark si mohol zahrať ďalšieho zloducha... :-D 5/10 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Greg Berlanti, Michael Green, Marc Guggenheim, Michael Goldenberg / Green Lantern by John Broome, Gil Kane | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Donald De Line, Greg Berlanti | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: DC Entertainment, De Line Pictures | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 160,270,384 $ || V tomto roku už druhé dielo s prídavným menom Green (Hornet) a teraz Green (Lantern). Ten sršeň dopadol v mojich očiach o to lepšie, že nemal ani najmenšiu potrebu vysvetlovať sám seba, a ponúkol tak čisto brainwash nenáročnú zábavu. Lampáš má tiež znaky komédie, no musí byť predovšetkým akčnou sci-fi záležitosťou, takže logika a občasná vážnosť musela byť, a to z neho robí nemastnú, neslanú vec, ktorá nevie, čím vlastne chce byť. Začiatok filmu s lietadlami najlepšia časť, ktorá vlastne pomohla k nebolestivému zážitku... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Viděna klasická a po 7 letech i extended verze. Ze začátku trošku nudné, hlavně pro ty, jež neznají původní komiksy, se v tom vůbec neorientují. No ale správný origin prostě být vysvětlovací musí. Ovšem druhá část filmu je podle mě povedená, akční pasáže jsou zábavné a nakonec nám vypravěč vše podstatné vysvětlí. Nevím kde se stala chyba v kinotržbách i ohlasech od všech; nejspíš se mi film líbil hlavně proto, že DC mi k srdci nikdy nepřirostlo tak jako Marvel a ten absurdní hate je mi fakt proti srsti. Pro mě zkrátka zábavné guilty pleasure, které mě i v roce 2019 překvapilo svými nádhernými triky a jak se na to pořád hezky kouká. A bylo fajn zas vidět Tima Robbinse...70% ()

Galerie (120)

Zajímavosti (60)

  • Herec Ryan Reynolds (Hal Jordan) si z natáčení odnesl jako suvenýr prsten, který nosil Green Lantern na ruce. (Duoscop)
  • Úhlavním nepřítelem se měl stát Legion, mimozemský robot ovládající kolektivní mysl mimozemské hmyzí rasy. Příběh by se tím více přiblížil komiksu, v němž byl Abin Sur smrtelně raněn právě Legionem. (HellFire)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Batman vs. Tučňák?

Batman vs. Tučňák?

31.05.2018

Green Lantern měl v roce 2011 nastartovat filmový vesmír od DC, jenž se bohužel nikdy nezhmotnil. Dalším pokusem byl Muž z oceli z roku 2013, na kterého navázaly už čtyři filmy - velkolepá Liga… (více)

Kdo napíše Green Lanterna?

Kdo napíše Green Lanterna?

16.01.2017

Dva roky před Mužem z oceli měl filmový vesmír od DC nakopnout Green Lantern. Sci-fi o pilotovi, z něhož se stane galaktický polda, ale pohořela a málem zabila kariéru Ryana Reynoldse (Deadpool).… (více)

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Reklama

Reklama