Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Když už nic, tak Troškovi jdou aspoň pohádky, takže musím zatím hodnotit dvěmi hvězdičkami. I z toho důvodu, že docela vyčnívá mezi těmi novými odpadovými, co jsem měl za poslední rok šanci vidět. Jako plus beru že pohádka má velmi kvalitní výpravu a taky to, že působí klasicky česky a nesnaží se do ní dostat jiné prvky. Sice příběh není zase tolik nápaditý, ale zpracování mě neuráží a s předlohou Boženy Němcové nesrovnávám. Bohužel mladá úhlavní dvojice i čert Kleofáš jsou dost nevýrazní, ale naštěstí to vynahrazuje pár vedlejších postav. Dobro zvítězí nad zlem, ale bohužel žádné ponaučení nepřináší - aspoň bych čekal, že mladým nakonec vysvětlí, že děti nosí právě ti třetí ptáci ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší česká pohádka, není to ani nejlepší Troškova pohádka, ale po tom, co předváděl v posledních letech jsem byl nakonec docela příjemně překvapen. Výprava byla trošku přeplácaná, klišé se předháněla, které bude první, a snaha vyprávět notoricky známý příběh jako by nás měl překvapovat svými zvraty, taky nebyla nejlepší volba, ale přesto všechno, to nebylo nejhorší. Když filmu odpustím afektovanou Sabinu, pitvořícího se čerta, který se marně snažil být "malej, ale šikovnej" a to věčné rozjuchané pobíhání, které jako měla být "ta" láska, tak to bylo milé, pohodové a trikově na české poměry slušné. Příjemně pobavila nepohádková dvojsmyslnost některých dialogů i několik vydařených hlášek a odkazů na českou filmovou klasiku. Nečekaně přijemný průměr. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Ó, Troško, ty bestie pekelná, proč trýzníš naše duše?! Po celkem koukatelné "Nejkrásnější hádance" následuje propad zpátky až na okraj odpadní jámy. V "Čertově nevěstce" těžko hledat nějaké chytré nebo vtipné momenty, všechno je to uřvané, afektované, imbecilní a křečovité. Největší kámen úrazu ale představují naprosto nehoránzný superstupidně megakreténský dialogy. Až na Františka Němce (*hvězdička) žádný z herců nehraje, nýbrž pouze zdatně recituje. Jenže kdyby aspoň bylo co recitovat. Tyhle bláboly někdo vytlačil v sedě na míse a rozmazal po papíře. Pak navrch napsali, že je to scénář a "hurrrá, jdem točit!" Dívat se hodinu a půl do senkruvny vyjde tentokrát nastejno. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na pohádky musí být nálada, ale mám takový pocit, že na tuhle bych neměl náladu nikdy. Ani ne tak proto, že to točil Troška, nikdy jsem proti němu nic neměl, ale hlavně proto, že je to celkem neoriginální, hraje se akorát na kostýmní podívanou, citují se staré, lepší pohádky a celkově to postrádá kouzlo, které měly i první Troškovy pohádky. Z "Princezny Nastěnky" už tu není vůbec nic, vše je historicky kýčovité a ani některé herecké výkony nejsou zrovna úžasné. Ne, že by se v pohádkách muselo moc hrát, ale někteří herci prostě nebyli dobře vybráni. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Milá, laskavá a přirozená pohádka :-), kterých je dnes jak šafránu. Má všechno, co má správná pohádka mít: lásku, trpělivost, odvahu, kouzla, boj dobra se zlem a v neposlední řadě krásné, interiéry i exteriéry a výpravnost. Snaha o vzkříšení klasické pohádky, a proto hodnotím více než pozitivně. :-) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • První scénář k pohádce byl napsán 15 let před jejím ztvárněním. Troška ho měl posléze natáčet v roce 2008, ale to chyběly peníze. Když se konečně sešlo nezbytných 36 milionů, během čtyř měsíců byl upraven scénář a mohlo se začít. (Robbi)
  • Na Buchlovicích se točilo po nedorozumění s vedením zámku za plného provozu, ale návštěvníci dle režiséra byli velice vstřícní. Na Ploskovicích, kde byly využívány výhradně interiéry a přízemní grotta, podobné problémy nebyly. (Robbi)
  • Poměrně nákladný film obsahuje na 195 trikových záběrů, což odpovídá přibližně 20 minutám filmu. Záběry byly vytvořeny pod vedením zkušeného Borise Masníka v pražském studiu UPP. (Coldrex)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama