Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Když už nic, tak Troškovi jdou aspoň pohádky, takže musím zatím hodnotit dvěmi hvězdičkami. I z toho důvodu, že docela vyčnívá mezi těmi novými odpadovými, co jsem měl za poslední rok šanci vidět. Jako plus beru že pohádka má velmi kvalitní výpravu a taky to, že působí klasicky česky a nesnaží se do ní dostat jiné prvky. Sice příběh není zase tolik nápaditý, ale zpracování mě neuráží a s předlohou Boženy Němcové nesrovnávám. Bohužel mladá úhlavní dvojice i čert Kleofáš jsou dost nevýrazní, ale naštěstí to vynahrazuje pár vedlejších postav. Dobro zvítězí nad zlem, ale bohužel žádné ponaučení nepřináší - aspoň bych čekal, že mladým nakonec vysvětlí, že děti nosí právě ti třetí ptáci ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Českých pohádek za poslední roky moc není a na nějakou pěknou už si ani nevzpomínám. Tady jde vidět, že se Zdeněk Troška snažil a chtěl potěšit diváky. Myslím si, že u těch nejmladších se mu to povedlo skvěle. U těch starších už to bude horší. Přesto je na mé straně vcelku spokojenost. Moc mi tam sice neseděla Bára Munzarová a nějaké výjimky by se ještě našli, ale jinak to šlo. Nedělám to často, ale přivřu očko a ty 3* dám. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Troška je Troška. Čertova nevěsta je další z jeho pohádek, která originalitou nehýří, ale zase jí nechybí laskavost a pohádková atmosféra, kterou podkresluje nádherná hudba. Co mně do dokonalosti této pohádky ale chybělo, tak to byli herci, protože Václav Šanda před kamerou vypadá jak českej Justin Bieber a není tam vlastně nikdo, kromě Lucifera, jehož postava by byla výraznější a důležitější než podrážka od boty. Proto dávám tři hvězdy. Za poslední Vánoce jsem viděl hezčí a levnější pohádky. A to stačilo málo. Někoho sympatického a přirozeného do hlavní role. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší česká pohádka, není to ani nejlepší Troškova pohádka, ale po tom, co předváděl v posledních letech jsem byl nakonec docela příjemně překvapen. Výprava byla trošku přeplácaná, klišé se předháněla, které bude první, a snaha vyprávět notoricky známý příběh jako by nás měl překvapovat svými zvraty, taky nebyla nejlepší volba, ale přesto všechno, to nebylo nejhorší. Když filmu odpustím afektovanou Sabinu, pitvořícího se čerta, který se marně snažil být "malej, ale šikovnej" a to věčné rozjuchané pobíhání, které jako měla být "ta" láska, tak to bylo milé, pohodové a trikově na české poměry slušné. Příjemně pobavila nepohádková dvojsmyslnost některých dialogů i několik vydařených hlášek a odkazů na českou filmovou klasiku. Nečekaně přijemný průměr. ()

willow666 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá blbost, kýč se strašnými známými herci (co se stalo obvykle normálnímu Suchařípovi?), ale nepřekonatelně nejhoršími herci neznámými. Václav Šanda měl hrát kluka, co zachrání princeznu před celým peklem, ale přitom vypadá jako vyklepanej blbeček. A chápu, že styl Slunce, seno... se asi Troškovým diváků líbí, ale kecy o "ptácích" podle mě do pohádek nepatří. Směšný. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Kulisa Čertova mlýna se nacházela v Židově strouze u Bechyně a ona povodeň byla třímetrová přívalová vlna, která dle slov režiséra Trošky odplavila čertův příbytek snad až do Orlické přehrady. (Robbi)
  • Režisér Zdeněk Troška spolupracoval se herečkou Sabinou Laurinovou už během natáčení pohádky Z pekla štěstí (1999) a jejího pokračování. (LEGACY)
  • Kostýmy k pohádce byly zapůjčeny Státní operou - předtím byly využívány ve hře Manon Lescaut. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama