Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na prvni pohled tuctovej exorcistickej film, kterej se jen snazi prizivit na modni rucni kamere, ale ono je to cely trochu jinak. Vrchni knez totiz naopak exorcismus neuznava a snazi se ho odhalit jako podvod. Sice to jede v predvidatelnejch kolejich, takze nejdriv radoby cool knez ma plnou drzku kecu a 45 minut se absolutne nic nedeje a nasledne se dostavi demon. Nicmene neni to uplne jednoznacny a film predklada i jiny mozny vysvetleni. Konec je sice trochu prepalenej, ale prijemne otevrenej. Co se tyce rucni kamery, atmosferu vytvari jen minimalne, oni to tvurci totiz prepiskly a vetsinu casu tak jen sledujete jakysi smouhy a rozmazany zabery. Nicmene urcita pusobivost se tomu v druhy pulce odeprit neda, takze 3*. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Už kvůli konci se "realistické" ztvárnění naprosto vytrácí. Ne, nemyslím to co snímá kamera, ale to, jak by se ten záznam dostal na veřejnost?! Když to teda má být realistické... Nasrat na filmy alá dokument, doufám že tenhle trend co nejdříve zmizí v propadlišti dějin. Samotný film mě nijak zvlášť neurazil, ani nenudil. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Je to mnou ? Je to tím, že mě tohle prostě už štve ? Ne, je to tím, že tvůrci jsou blbci a neumí přijít s něčím novým, jelikož jsou líní a tak okopčí co mohou a nahodí to do oběhu. V jako jiných snímcích i tady se jedna o dívku, která je posedlá něčím zlým a je na Knězovi, který tak nějak knězem není, stupidním kameramanovi a nějaké feně, která tam je tak nějak do počtu, aby to zní dostali ven. Celý film se nic neděje, ostatně jako vždy. Zde se tvůrci nesnaží už ani o laciné lekačky. Jedině konec stojí za zmíňku, jelikož mě pobavil a docela překvapil. Škoda, že byl takový krátký. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se netajil tím, že styl found footage nepatří a nikdy ani patřit nebude mezi mé oblíbené hororové odvětví. Mezi filmy natočené „ruční kamerou“ se dá samozřejmě najít i také (Kanibalové, REC, Cloverfield), které jsou na mém žebříku oblíbených filmů velmi vysoko, ale většinu jim podobných z duše nesnáším (Záhada Blair Witch, atd..). Vymítání ďábla v této podobě jsem však ještě neviděl a tak jsem tomu samozřejmě chtěl dát šanci. Jméno režiséra ani samotní herci mi nic neříkali, ale nešlo nepostřehnout jméno producenta (Eli Roth). Nejsem sice nikterak zběhlý ve filmech s exorcismem coby hlavní náplní příběhu, ale několik kousků s touto tématikou jsem už viděl. I proto mě příliš nepřekvapovalo, že s originalitou to tu bylo dost na štíru. Scénáristé vsadili na osvědčenou kostru příběhu a jediné co přidali jako bonus, byla ta zdlouhavá zpověď na začátku. Jenže nudné a hlavně dost nezáživné dialogy nejsou pro dobrý rozjezd zrovna tou správnou ingrediencí. Popravdě jsem se začal nudit a nervózně pokukoval po časomíře. Vzhledem k tomu že celková délka filmu nebyla zrovna moc dlouhá, trvalo docela dost dlouho, než se něco pořádného začalo dít. A to je sakra špatně, když jde o horor. Nakonec jsem se ale nakonec i já dočkal několika „krvavých/strašidelných“ momentů, kterých tu ovšem bylo jako máku. 40% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Exorcisticka serie si v mych ocich vzdy drzela velmi vysoky hororovy standard (ano, vcetne obou kritizovanych prequelu), az do ted. Je fajn, ze se ve spojeni s exorcismem testuji nove postupy a styly, napr. mix se soudnim prelicenim v Emily Rose dopadl vyborne a take je fakt, ze styl natocime-to-syrove/realisticky/levne-rucni-kamerou-ala-Blair-Witch muze v hororovem zanru fungovat na jednicku (viz. excelentni REC), ale take muze dopadnout pomerne trapne, coz je presne tenhle pripad. Nemuze za to samotny styl, protoze treba zacatek brany jako exorcisticky dokument slibuje minimalne zajimavou podivanou (i kdyz ten low-tech zvuk po celou stopaz neni zrovna prijemny). Problem bych videl v pribehu a scenari, ktere jsou z cele exorcisticke sagy rozhodne nejslabsi. Asi takhle - prvni pulku cekate, ze se zacne neco dit, napeti stoupa, do te doby vsechno v poradku, pak se sice zacne neco dit, ale ani zdaleka ne v takove forme a kvalite v jakou jste doufali, zacnete silne pochybovat a vylozene trapny konec to cele definitivne pohrbi. Skoda, nevyuzity potencial a plytvani exorcistickeho tematu. 3/10 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Plakát k filmu byl zakázán ve Velké Británii po obdržení několika stížností uvádějících, že se jedná o příliš urážlivý a hrubý obrázek. (Mrs.Blue)
  • Již během otevíracího víkendu film v kinech v USA utržil téměř 10násobek svého rozpočtu (1.8 miliónů dolarů). (HellFire)
  • Ve scéně, kdy Nell Sweetzer (Ashley Bell) na otázku: “Kde je Nell?“ odpovídá: “V ohni.“, herečka improvizovala. Replika původně ve scénáři nebyla. (jurama525)

Reklama

Reklama