Reklama

Reklama

Poslední vymítání ďábla

  • USA The Last Exorcism (více)
Trailer

Reverend Cotton Marcus přijíždí na odlehlou louisianskou farmu Louise Sweetzera, aby tu provedl další ze svých rutinních seancí „vymítání ďábla“. Náboženský fanatik Sweetzer v charismatickém knězi vidí poslední naději, jak ze své dcerky Nell, kterou podle něj s jistotou posedl ďábel, dostat zlo dřív, než její děsivé utrpení vyústí v nepředstavitelnou tragédii. Cotton, kterého po letech, co z kapes zoufalých věřících tahá peníze, trápí výčitky svědomí, chce se svým štábem natočit při této poslední seanci dokument se svou zpovědí a doznáním. Po příjezdu na krví prosáklou rodinnou farmu je ale hned zřejmé, že tady na něj čeká skutečné a ryzí zlo, na které se nemohl nijak připravit. Cesty zpět už není. To, co tady reverend Marcus zažije, do základů otřese jeho vírou. Podaří se mu najít způsob, jak Nell – a všechny ostatní – zachránit dřív, než bude pozdě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (204)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ručná kamera mala za cieľ dodať pocit reálnosti, no režisérovi sa nepodarilo namiešať správnu atmosféru. Hlavná postava - ukecaný kňaz a podvodník ( to nie je ten, čo žije pod vodou...), mi často pripomínal herca M. McConaugheyho. Strach...Neviem, či som ho pri filme vôbec pocítil, nejako ma film nedokázal vtiahnuť a väčšine filmov o vymietaní sa to podarilo. Celé mi to pripadalo ako úbohé kopírovanie iných, podstatne lepších filmov a záver v štýle Blair Witch , to jednoznačne potvrdzuje. Ej, ale otca mu naháňam, zariadenia na oblbovanie mal dobré. Však každý sa musíme nejako živiť...Slabé tri hviezdy. 50%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

1 * dávám pouze za lehoulinkou orginalitu a zajímavý vývoj příběhu. Jinak je film těžce nepovedený. Příšernou kamerou počínaje a absencí veškerého napětí končeje. Mnohdy jsem netušil, zda se mám smát, neboť jsem si nebyl zcela jistý, zda to autoři mysleli zcela vážně. Škoda, škoda. Ani ty 2* z toho nevytáhnu. Nicméně to není až tak velký průser, jak se zde dá dočíst. Film je mírně podhodnocený. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Největším problémem je překvapivě hudba. Ta přeci nemá v podobně koncipovaném filmu ("autentický" live-horor ala Blair Witch nebo [REC]) co dělat! Je pak velmi rušivým elementem, když rádoby opravdové záběry z rukou rozklepaného kameramana "kazí" melodické lekačky a drnkání na struny/hraní na klavír. Jinak moc nemám, co bych vytknul. Dlouhé uvedení do děje v podobě hodinových kecaček mi nevadilo, když to má šťávu a slušnou atmosféru. Mohl bych přísahat, že skrze oči mladé Nell se chvílemi opravdu díval démon; tvůrci nemohli vybrat lépe. A ten konec... Celkově povedený horor, kterému by méně slušelo více. Silné tři. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejpodařenější "dokumentární" nízkorozpočtový horror od Blair Witch. Kdybych se dokázal u filmu bát, bál bych se možná místy u tohohle, a to hlavně zásluhou fantastického výkonu, jaký předvedla Ashley Bell - ten její fejs je fakt... divný. A cynický pastor-podvodník (Patrick Fabian) mě pro změnu dobře pobavil (tedy hlavně na začátku). Konec filmu mě pak přímo pohladil po duši... ach, ti zatracení tmářští a krvelační jižani... A propos - jak si tak pročítám zdejší komenty, spoustě lidem najednou hrozně vadí třepetavá kamera. Je zajímavé, že u "vysokorozpočťáků" si téhle moderní zhovadilosti skoro nikdo nevšimne. Já ruční skákavou kameru bytostně nesnáším, ale u tohohle druhu filmů se přece jaksi předpokládá... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když „Poslední vymítání ďábla“ rozhodně není nijak závratně nápaditý film, stejně jsem měl po nějaké době pocit, že tohle je found footage, na které se dá dívat a kde se ukazuje, že možnosti zde jsou- Jen kdyby se tvůrci až tak moc nesnažili o to, aby divákům předvedli to, co se očekává. Přesně tohle ve snímku dělají a je to škoda, protože svým koncem je naprosto nezajímavý a okoukaný. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ashley Bell, představitelka posedlé dívky, natočila všechny své scény s nepřirozenými polohami a ohyby těla bez použití jakýchkoliv triků. Je totiž hypermobilní. (oje)
  • Snímek byl do kin distribuován pod krycím názvem Scrutiny. (oje)
  • Plakát k filmu byl zakázán ve Velké Británii po obdržení několika stížností uvádějících, že se jedná o příliš urážlivý a hrubý obrázek. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama