Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Páćilo : Konečne sa H-námet vystrelil na inú planétu , ako je tá naša, preťažená Matka Zem. Malo to skôr audio , ako vizuálne volume, ale interiér FX - OK.Presvedčivý cast ( postačilo duo ). Gonzalo potvrdil , že nie je bezradným režisérom. Strach z neznáma. Nepáčilo : Apollo téma Ma zaujíma asi ako denný režim súčastného guvernéra v Barbadose. Scifi háky nepotrebujem , mimo tých naj ! Tie F. footage mám už rozsypané úplne všade a teplo uberá na energii , celé to vypratať. V podstate zbytočná vykrádačka starej témy , nasekať už dávno použitý finiš, upravený pre dnešného konzumenta. Svoju klaustrovoltáž si ale drží nad vodou.Je však ďaleko viac lepších SF frightov , ktoré je zbytočne recyklovať , len preto, že...you know. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Trailer bol lákavý, začiatok filmu hneď sklamal, keď ponúkol celý film v štýle "found footage", ale nakoniec to nebol najväčší problém (nie som zásadne proti tomuto štýlu, ale moje oči proste nemajú v láske roztrasené kamery, zbesilý strih a p.). Nápad s... ohrozením, ktoré nechcem spoilerovať, bol dobrý... ale záver to celé spláchol, lebo fakt netuším, ako sa tie nahrávky mohli dostať na Zem. Celý čas som čakala práve na toto, ale rozumného vysvetlenia som sa nedočkala (dá sa použiť bláznivá teória, ktorú nemôžem opísať bez spoilerovania, ale je to iba bohapusté domýšľanie - v prípade tohto filmu to považujem za najväčšiu dieru v scenári). Keby sa vykašľali na celé mockumentary, výsledný dojem mohol byť lepší a bez dier, i keď ďalšiu hviezdičku by som asi nepridala - tri sú viac než dosť. Celkový dojem trochu rozpačitý, má to svoje plusy, ale aj dosť mínusov. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

No vidíte, když se chce, tak to jde a fikce je naservírována s příjemným cynickým nadhledem, který letošní blízký trapný a rádoby autentický příbuzný Paranormal activity 3, neměl a v podstatě se položil sám. Modní vlna found-footage filmů se dostala až na Měsíc, a oproti svým desítkám blízkých či vzdálených příbuzných je ve výhodě, protože není tolik svazována přitažlivostí zemskou a tudíž se na ní neodrazí známé lidové rčení o hlouposti, která nadnáší. Opět však platí, že mise Apolla 18 s trojčlenou americkou posádkou na palubě pracuje s fantasmagorickou tezí o mimozemských civilizacích, ale nečiní tak průhledně, ale slouží to hlavně k rozvinutí divákovy fantazie a úvah na toto téma a ten v podstatě může a nemusí s výsledkem souhlasit, ale vyvolá to určitě jeho zvědavost. Tento podnět pak tvůrci dokonale zužitkují od prvního seznamování s posádkou přes první setkání s nepojmenovatelným nebezpečím po následnou nákazu jednoho z členů a to vše je pěkně zakončeno naprosto cynickým prohlášením ze základny, že členové mají "smolíka" a zachráněni v žádném případě nebudou, ale budou prohlášeni za národní hrdiny. Je to působivá noční můra, ale napínavé to taky stoprocentně není, i když jsem zaznamenal něco jako urputnou snahu o postupné vygradování děje a záběry jakoby z roku 1972 jsou na tu dobu až mimořádně kvalitní, což je v podstatě problém všech filmů v tomto žánru natočených. Přesto si myslím, že je tohle jeden z nejlepších zástupců svého žánru, protože jako jeden z mála zapojuje do své fikční jízdy i diváka a dává mu na vybranou a ten je dokonce ochoten ve slabších chvilkách uvěřit, že snad to až takový blábol nebyl. Hodně tomu napomáhá dokonale přesvědčivá iluze měsíční krajiny, akorát s těmi stíny na Měsíci jsem si nebyl moc jistý. A rusáci ty "amíky" zase jednou v letu do vesmíru předběhli. 80% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oblíbenost žánru pseudodokumentu, zatím ještě neochabl a tvůrci přináší stále nové a nové strašidelné příběhy o nalezených páskách, které ukrývají to co nikdo neměl vidět. Ať už to jsou zombie v činžáku, duchové v ložnici nebo monstra ničící New York. Tentokrát se ale tvůrci odhodlali ke kousku, který na první pohled nepůsobí vůbec špatně (ačkoliv je dost absurdní) a pokouší se nám "realistickým" způsobem vnuknout myšlenku, že Měsíc je opravdu nebezpečné a vůbec ne prázdné místo. Film začne standardním prologem a nalezených záznamech kosmonautů, které nám postupně ukazují, proč se NASA rozhodla, že už žádný kosmonaut na povrch Měsíce nevstoupí. Film využívá standardních postupů těchto nízkorozpočtových snímků, takže nechybí neznámí herci, roztřesená a nepřehledná kamera a minimum viditelného. Bohužel však tvůrci mnoho talentu nepobrali, takže se z celkem zajímavého konceptu nepovedlo vyždímat nic než jen nudná a naivní báchorka o něčem "co se skutečně stalo", ačkoliv by tomu neuvěřil ani ožralý ruský kosmonaut z orbitální stanice, ve které strávil několik měsíců. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle je o trochu inteligetnější  Moontrap, ale fakt jen o trochu, protože i zde postavy neoplívají inteligencí a nebo pudem sebezáchovy. A byť se první polovina fakt vleče, tak ta druhá to všechno, dost vynahrazuje a to hlavně atmosféricky. Potvory to má slušný, škoda že sou to jen takový krátký záběry na ně a místy to je lehce nechutný. Ale ve výsledku je to průměrnější film, který opět a zase má nějaký potenciál, ale ten nedokáže plně využít a tak spadne do klasických hloupých klišé. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Tvorcovia filmu používali techniku (predovšetkým kamery a fotoaparáty) pochádzajúcu ešte zo 70-tych rokov. (MikaelSVK)
  • Sovětský lunární modul, který se objevil ve filmu, je skutečně existující jednomístný lunární modul LK (Lunnyj Korabl – měsíční plavidlo).  Byl součásti sovětského lunárního programu, ve kterém měl přistát jeden kosmonaut a zvítězit v závodu o Měsíc. Nakonec k Měsíci nikdy neodstartoval, protože vývoj nosné rakety N-1 pro tento projekt s lidskou posádkou byl neúspěšný. V lednu 1970 ze sovětského lunárního programu odešli poslední kosmonauti. (lukano)
  • Dřívější verze filmu obsahovala obří měsíční kamenná monstra. (Cheeker)

Reklama

Reklama