Reklama

Reklama

Květy války

  • Čína Jin ling shi san chai (více)
Trailer 1

Válečný velkofilm od režiséra filmu "Hrdina". V roce 1937 stojí Nanking v přední linii války mezi Čínou a Japonskem. Když útočící japonská císařská armáda obsadí hlavní město Číny, zoufalí civilisté hledají útočistě za zdánlivě ochrannými zdmi západní katedrály. Tady nalezne úkryt i John Miller, uvězněn uprostřed válečného chaosu a následné okupace. Připojí se k němu skupina nevinných školaček a třináct kurtizán, které jsou stejně jako on odhodlány uniknout hrůzám, které se dějí za kostelními zdmi. Nakonec je to hrdinský čin, co vede zdánlivě nesourodou skupinu zpět do boje ve snaze přežít násilí a pronásledování ze strany japonské armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Už je vlastně skoro přesně deset let, co jsem Květy války poprvé viděl. Bylo to pro mě první setkání s čistě čínskou kinematografií, moc dalších jich ale nepřibylo. Byl to pro mě silný zážitek. Ten se teď zopakoval, byť už jsem věděl co čekat a příběh znal. I tak je film zajímavé znovu vidět. A silný dojem přetrvává. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak extrémně pitomý film, až jsem z toho lína sem cokoli psát (vim, že to zní, že to nemá smysl, ale má - kdo viděl, taky nepochopil, tak tohle chápe), takže ve zkratce: kdokoliv, kdo má soudnost nebo aspoň viděl jiná (jakákoli) zpracování o masakru v Nankingu, tomu dá maximálně a při nejlepší možné vůli jednu hvězdu. Pod komentář verbala bych se mohla tentokrát podepsat, což se neděje zrovna často. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Miller (Christian Bale), se ukryje před japonskými vojsky v katedrále uprostřed Čínského Nankingu. Kromě něj, ministranta a skupiny jeptišek-studentek se zde ukryje také skupinka prostitutek se známého nevěstince. I přes odlišný pohled na cokoliv musí nesourodá skupina najít společnou řeč, aby dokázala přežít uprostřed válečného chaosu... Jako film docela dobrý - až na jednu drobnost, která se bohužel stává u asijských filmů tradicí - pokud film nemá více jak dvě hodiny, tak je brán jako krátkometrážní, a není třeba o něm nijak mluvit. A stejně tak tento - být o hodinku kratší by mu vůbec neuškodilo, a naopak bych si chrochtal blahem, jak se podařilo autorům skloubit západní a východní styl v jednom snímku, se zajímavou zápletkou i hereckým obsazením. Takhle ale bohužel film působil hodně roztahaným dojmem a spousta zcela zbytečných scén bohužel kazí jinak příjemný dojem z celého filmu. Plusem jsou ale rozhodně válečné scény - resp. ta jedna válečná scéna zobrazující (sebevražedný) útok čínských vojáků na japonský tank - ta byla naprosto skvělá. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

3,5. Christianovi to zase žeriem, ale toho pátosu je priveľa. Pri mojom rozhodovaní sa bijú pôsobivo nakrútené scény ako útek z bordelu na 1 záťah v štýle Children of Men s patetickým sebaobetovaním vojačikov v rade za sebou. Silná látka, sentiment a emócie fungujú, pôsobivosť to má, ale na vyššie hodnotenie by to chcelo väčšiu vyrovnanosť filmu. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Toto historické válečné drama plné emocí mě naprosto pohltilo. Příběh se odehrává v čínském městě Nanking za dob, kdy Čínu okupovalo Japonsko. Je to o hrobníkovi (Ch. Bale), který má pochovat kněze místního kostela. Zezačátku mu jde jenom o peníze, ale ve vzniklé situaci je nucen v kostele zůstat a přestrojit se za kněze. V kostele jsou ukryté mladé studentky a později se tam ukryjí i ženy z místního nevěstince. Zezačátku se obě skupiny žen nesnesou ale to se v průběhu filmu mění. Christian Bale je pro hlavní postavu jako stvořený a jeho proměna ve filmu je opravdu skvělá. Pro mě je to jeden z jeho nejlepších filmů. Skvělý příběh zvýrazňuje i nádherná hudba. Za mě 95% :) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení filmu probíhalo celkem 164 dní. Každý den pak herci strávili před kamerami až 18 hodin. (oje)
  • Snímek byl v Číně promítán několik dní po 74. výročí masakru v Nankingu. (chelseaman22)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama