Reklama

Reklama

Mia a Brian se radují z narození dítěte a oddávají se rodičovským starostem. Miin bratr Dom se probouzí vedle Eleny, bývalé parťačky federálního agenta Hobbse, který šel celé partě po krku. Právě on Doma vytrhne z jeho poklidného života. Kupodivu mu nechce nasadit želízka, ale přichází s nabídkou, která se neodmítá. Hobbs se už dlouho snaží dopadnout bývalého příslušníka speciálních jednotek SEALs Owena Shawa a jeho gang, který svých schopností za volantem využívá k páchání zločinu. V Owenově analyticky chladnokrevném mozku vznikl plán na krádež nebezpečné technologie sloužící k výrobě zbraně hromadného ničení. Je potřeba mu v tom zabránit, proto se Hobbs obrátí na Doma a jeho parťáky s žádostí, aby své schopnosti tentokrát využili ve prospěch něčeho užitečného a protivníka porazili jeho vlastními zbraněmi. Výměnou za pomoc jim nabízí čistý trestný rejstřík pro všechny a možnost vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Videa (64)

Trailer 1

Recenze (1 357)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Po minulý nadupaný jízdě se vydává stejná banda na další trať, jenže tentokrát maj ty káry nějak neskutečně prožraný rezem a nitra vypotřebovaný .. a aby toho nebylo málo tak jsou z nich hodňáci. A co víc, kosti tu nepraskaj, s kulkama v těle by se dalo mazlit a záporáci, ačkoliv celou dobu ceněj zuby, tak nakonec vůbec nekoušou. No, od ještě větší pohromy, než jsou ty dvě hvězdičky ode mě, je zachraňuje jen to jejich umění víc než dobře kroutit volantem, toť ale vše. Tohle už není zběsile, to je s prominutím na hovno .. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

6. díl je možná zvládnutý režisérsky lépe než minulý a i akční scény vypadají určitě přehledněji. Nicméně Pětka byla přelomová, kdežto tady se prostě jen pokračuje. Z postav byla vypuštěna dvojice Brazilců a na stranu "dobra" se definitivně přidává Hobbs. Děj je velice prostý, až pitomý a akční zápletka vyloženě vycucaná z prstu. Na tankovou scénu asi nikdy nezapomenu. Minule trezor, tady je tank. Fyzikální zákony řešit netřeba. Tady prostě neplatí a příště nebudou platit projistotu vůbec. PS: "Jak jsi věděl, že mě chytíš?" "Nevěděl." 75% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $160miliónovTržby USA $238,679,850Tržby Celosvetovo $789,952,811Tržby za predaj Blu-ray v USA $74,601,195 //počet predaných kusov 2,990,137Tržby za predaj DVD v USA $55,993,935 //počet predaných kusov 2,887,136║ veru som sa po celkom dobrej ukážke na film aj tešil, lenže čo ako konzument som dostal, v rámci série oproti predošlému dielu to spravilo rázny krok späť, nielenže príbeh bol neskutočná vata, čo by ani nebolo nič nové ale miestami až neskutočne zbytočné ukecaná na to že nebolo skoro na čom stavať, občas nejaký ten heft udrie ale prevažne sa tie tláchačky o rodine už nedali počúvať, rovnako tak báchorka o znovu nájdenej Letty a o tom ako ju znovu dostať do rodiny bola maximálne mdlá, plus k tomu pekne otravovalo keď sa všetci obviňovali za to aká ostala zlá ble ble...., tak som veril že aspoň akcia mi to vynahradí, lenže v tomto smere akoby sa tvorcovia niekde zasekli v béčkových produkciách, hlavne keď ponúkali zrýchlené zábery na frčiace autá aby bolo vidieť že akože fakt valia čo to dá, čo bolo dosť citeľné v daných záberoch, taktiež samotné závody, búračky, nedosahovali správny šmrnc, letiace autá vzduchom nemali ten správny náboj, prišlo to moc samoúčelné, k čomu nedopomohol ani zlý strih záberov, buď bol neprehľadný alebo niektoré sekvencie boli vďaka strihu strašne zle rozkúskované, hlavne pri tých mlátičkách, scéna s tankom mala byť asi akčný vrchol filmu ale nakoniec vyznela nemastne neslane, lebo likvidovanie diaľničných áut v premávke prišlo akurát pekne chorobne zvrhlé, k tomu prišli čerešničky na tortu v podobe skokov hlavných hrdinov z auta na auto, či z jednej strany mostu na druhý, toto fakt prišlo skôr na smiech než aby to bolo v rámci akcie účelové, samotný záver z lietadlom ktoré asi 20minút vzlieta z dráhy(to by musela mať letecká dráha asi 20km), bola podpásovka ako hrom, režisér Justin Lin len potvrdil svoje krásne suché rutinérstvo, zo všetkých Rýchlych a zbesilých častí 3,4,5,6 mu ako tak vyšla len 5. /videl v kine: 45%/ __ moja recenzia ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Och ola, tak tohle byl sexy bijáček, autíčka, holčičky, chlapečci, akcička, hmm každej si slízne to svoje o tom žádná. Mě osobně nejvíc dostávaly auto honičky a samozřejmě takovej předčasnej ježíšek v podobě fightu Michelle x Gina, mluvím o tom v metru, ten byl těžce stopořovací. Ten druhej na konci stejně jako celá závěrečná mlátička v letadle už byl prožvejkanej, protože rychlej střih a pojebanej zoom zesral víc než by dokázal sloní průjem. Přitom ty dvojice tam byly žurnalový a některý efektky rovněž zlatonosný, ale prostě kamera, ta kamera. Samozřejmě musím ocenit "mostní objetí" Vina s Mišelkou, tohle přesně dělám s holkama každou středu. A samozřejmě Jasonek mezi titulky hodně namlsal...sedmičko rychle pojď k páníškovi. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Jak upozorní v jedné scéně Tyrese Gibson (šašek, který ale jako jediný říká králi pravdu, proto bychom ho měli brát vážně), Rychle a zběsile 6 je třeba chápat jako alegorickou výpravu za Moby Dickem, obrovským nákladním letadlem, do kterého hrdinové zabodnou harpuny a srazí ho k zemi jako nějakou ohromnou poletující velrybou. Dwayne Johnson posedlý dopadením Shawna tu pochopitelně zastupuje kapitána Achaba, tým kolem Doma zase posádku harpunářů, která mu v jeho úsilí navzdory různým nepřízním pomáhá. Tahle celkem originální adaptace Bílé velryby od Melvilla, kterou tu před námi tvůrci Rychle a zběsile 6 rozehrávají, je mimo to doplněna ještě o tři naprosto mimořádné automobilové honičky. Nevím přesně, kdo na těch scénách dělal, protože v Hollywoodu je běžná praxe, že akci natáčí úplně jiný tým než ten, co se motá kolem režiséra. Prostě se na to najme speciální firma. Kdysi mě třeba zarazil rozhovor s hlavním kameramanem Quantum of Solace, který tvrdil, že se natáčení akčních scén vůbec neúčastnil. Vtipné jsou z tohoto hlediska pak ovšem lidé, kteří chválí nějakého režiséra za akci a vytýkají mu slabší příběh, ačkoliv právě příběh je jeho hlavní a často i jedinou devizou, zatímco akce jde úplně mimo něj. Chci nicméně říct, že zejména honička na dálnici v Rychle a zběsile 6 snese srovnání s tím nejlepším, co tu za poslední dvě dekády na tomhle poli vzniklo. Je tam všechno - rovnoměrný přímočarý pohyb, zrychlený pohyb, pohyb po kružnici, rovnoměrně zrychlený pohyb po kružnici i nerovnoměrný pohyb. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (62)

  • Úvodné preteky sa odjazdili na severozápadnej časti ostrova Tenerife zvanej Teno. Vo filme sa zdá, že autá pretekajú obrovskou rýchlosťou, ale v skutočnosti je táto cesta úzka a nedá sa po nej jazdiť rýchlejšie ako 40-50 km/h, okrem iného aj kvôli ostrým zákrutám a zlému stavu vozovky. Niektoré tunely v smere cesty nie sú spevnené ani osvetlené a vjazd do nich je označený upozornením "na vlastné riziko". Touto cestou sa dá dostať k majáku Punta de Teno. (monalisa69)
  • V závěrečné akci, kdy letadlo jede po ranveji 15 minut rychlostí 115 mph, by rozjezdová plocha musela měřit 28,75 mil, přičemž nejdelší rozjezdová plocha na světě se nachází v Čině a měří 3,75 mil. (Kevin 3171)
  • Ve scéně při honičce v tunelu Brian (Paul Walker) po přemetu s autem dopadá přes levé zadní kolo na všechna čtyři. V dalším záběru ale auto "klouže" po levém boku. (dandislav1991)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Justin Lin a samurajští zabijáci

Justin Lin a samurajští zabijáci

18.10.2017

Po 4 dílech Rychle a zběsile utekl Justin Lin ke Star Treku a dosud nevíme, co bude točit dál. Z jeho bourneovky s Jeremym Rennerem sešlo a Space Jam 2 nezní dvakrát reálně, slušnou šanci na… (více)

Z Raidu do Star Treku

Z Raidu do Star Treku

27.07.2015

Třináctým celovečerním Star Trekem se bude slavit padesáté výročí celé značky. Režisér Justin Lin (Rychle a zběsile 5) si tak musí připravit spoustu trumfů, aby uspokojil širokou fandovskou základnu.… (více)

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

Nejúspěšnější herec roku 2013: Dwayne Johnson

20.12.2013

Magazín Forbes uveřejnil tradiční výroční žebříček herců, kteří zajistili Hollywoodu nejvyšší zisky. Na prvním místě poměrně překvapivě trůní Dwayne „The Rock“ Johnson, jehož filmy souhrnně utržily… (více)

Reklama

Reklama