Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 1
USA, 2013, 113 min

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 214)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mít tento snímek lepší děj, záživnější a silnější příběh, neváhal bych s plným počtem hvězdiček. Gangster Squad má vynikající herce, precizní atmosféru a hlavně dokonalé akční scény, které jsou svým feelingem jak vystřižené z her Mafia 1 a 2. V něčem je pro mě tedy tento film, na který jsem dlouho čekal, zklamáním a v jiném zase milým překvapením. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevedeme tady vyšetřování, ale válku." Nemám čas po večerech oslabovat mafii tím, že jí kulišácky schovám kuličku od rulety, ale dost se mi líbil snímek o poldech, kteří si na to čas našli. Takže si beru ponaučení, rychle se stavím do pravýho gardu, abych mohl lépe reagovat na dávky ze samopalu, který sice nijak zvlášť neublíží, ale asi by je štvalo, kdybych si jich vůbec nevšímal. Do příběhu se zkrátka tu a tam zatoulal lehce dezorientovanej logickej nesmysl, ale to mi tentokrát nevadí, protože střílecí pohádky mám rád a lovci mafie ho trumfli svým černobílým bojem spravňáckýho dobra s bohatým zlem. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmové zklamání roku. Protivné zmatení žánrů. Místo očekávané gangsterky primitivně přímočarý akční snímek maskovaný stylovými mimikry retro krimi filmu. Nevím, proč režisér Ruben Fleischer v případě tak slibného námětu zvolil tolik přímočarosti a proč akceptoval scénář tak prostoduše očekávatelný a průhledný, proč použil všechny ty zpomalovačky, efekty, výbuchy, patos, klišé, exponoval nezranitelnou pětici (respektive trojici, dva to museli odskákat, aby se bylo za co mstít) superpolicistů, prostě všechno to, co do gangsterky rozhodně nepatří. Ten film je vlastně stejně tak blbý, jako jeho český distribuční název... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Manekýnsky nasvietený prostoduchý akčňák v plášti retro gangsterky. Jedna-dve napínavé scény, svižné tempo, jednorozmerné postavy, páčivé kamerové filtre a otrasne vedený Ryan Gosling. Aby ten bol v nejakom filme rozpačitý, to už musí byť režisér megapatlal. Ako mohli na tento scenár dostať taký herecký ansámbl?! Presne medzi dvomi a tromi hviezdami, k dvom sa prikláňam, pretože ide o prznenie Leoneho a De Palmy. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Filmový ekvivalent vlákniny - projde to vámi bez překážek, bez chuti, beze změny a bez důsledků. Ono to tak strašně moc chce být neúplatnými proti zjizveným (a zatuhlým) tvářím kmotrů z gangů Los Angeles ve špinavých ulicích, nařizujícím vám, abyste pozdravili jejich malého přítele, až je z toho neatmosférické umělohmotné nic proti ničemu asi tak osmdesátkrát mělčí než rýha mezi Brolinovým obočím, co neodbytně vnucuje myšlenku zavést jeden decifleischer coby novou jednotku filmového rutinérství... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Záhrada Allah Hotela skutočne existuje, je na 8152 Sunset Boulevard. (Spilvo)
  • Josh Brolin (John O'Mara) se v této gangsterce opět potkává se svým rivalem ze staršího filmu Milk (2008) Seanem Pennem (Mickey Cohen). Jejich "morální příslušnost" je ale prohozena: v Milkovi hrál Brolin záporáka, tím je nyní Penn. (hippyman)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno